Last news in Fakti

23 Април, 2021 11:52 1 810 9

Чехия няма да променя броя в консулствата

  • чехия-
  • дипломати-
  • русия

Това обяви Якуб Кулханек

Чехия няма да променя броя в консулствата - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Броят на служителите в генералните консулства на Русия в Чехия и на Чехия в Русия няма да остане непроменен. Това обяви чешкият външен министър Якуб Кулханек, цитиран от ТАСС.

Той коментира последните решения на чешкото правителство. Решено беше, че броят на дипломатите в руското посолство ще бъде изравнен с този в чешкото посолство.

Това няма да засегне генералните консулства. Руските генерални консулства се намират в Карлови Вари и Бърно.

В момента двете страни имат по седем дипломати в своите посолства. Те са придружени от по двадесет и пет административни лица.

Възможно е тази бройка да се увеличи, но само при принцип за паритет. Чешкото правителство изгони осемнадесет руски дипломати през миналата седмица, а руското правителство отговори с отстраняване на двадесет чешки дипломати.

Това доведе до нов отговор, тъй като посолството на Чехия остана с много малък персонал.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От Сорос с любов

    36 4 Отговор
    Чехия е в плен на разврата и наркотиците.

    Коментиран от #8

  • 2 пак не разбрал

    18 0 Отговор
    ''Броят на служителите ... няма да остане непроменен.'' или ''Чехия няма да променя броя в консулствата'' ?

    Коментиран от #7

  • 3 уточнение

    19 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Броят на служителите в генералните консулства на Русия в Чехия и на Чехия в Русия няма да остане непроменен. Няма да е непроменен ???? Засукано изказване или неграмотен превод?
  • 4 2121

    21 3 Отговор
    Чехия умира от страх.След голямата глупост,под влияние на пропадналите, тъпи и разпадащи се сащ и гей дружинките ЕС и ЕП,ще дращят да подобрят отношенията си с Русия.Така дращят да се върнат към Русия Украйна, Литва ,Латвия, Естония.Когато опознаеш престъпниците от сащ, сектите/до една престъпни и причиняващи смърт на малолетни-адвентисти ,петдесятници, мормони, еремите, катари, адамити и др./,изхвърлени преди 200-300 г.на брега на Сев. Америка,Чехия ще се чуди, как да промени лошото, което докара за народа си.Чехия да си припомни ,че ако не беше Червената Армия Хитлер щеше да я унищожи през ВСВ. Подобна неблагодарност показаха България, Полша/и тя е изкуствена страна/и сега Чехия към Русия.Всичко ,се връща ,като бумеранг,но с по-голяма сила.Глупостта ходи по хората.
  • 5 Павел Пенев

    9 2 Отговор
    Чехския премиер Бабиш е корумпиран тип,който изпълни поръчката на САЩ като благодарност за това че го докараха на власт,но сега ще разбере каква е европейската солидарност. Икономиката им е в плен на германската.Те нямат друго освен вурсчета,бира и проститутки извън скапаните автомобили Шкода.Достатъчно е Русия да им изгони представителството на Шкода заедно с колите и авточастите и те ще бъдат скапани.
  • 6 Много ми е интересно

    3 7 Отговор
    защо в малка Чехия руските дипломати са няколко десетки, а чешките в русия са около двайсетина човека? Би трябвало да е обратното, защото русия е голяма и с население около 140 млн. Руснаците изгонили 20 чешки дипломата и в посолството на Чехия останали 5 души, което прави общо 20 човека, плюс/минус някоя и друга бройка, а чехите изгониха 18 руски дипломата и сега ще гонят още между 60 и 70, за да се изравнят бройките. И тук си задавам следващия въпрос: Какво правят близо 100 човека, плюс/минус някоя и друга бройка, в руското посолство в Чехия? Тук изниква и следващия въпрос: Колко човека общо има в руското посолство в София, България? С абсолютна сигурност са много, много повече от българските дипломати в русия. После се чудим защо напоследък руснаците биват обвинявани в шпионаж, а и гафовете напоследък се увеличиха, което от своя страна води до осъзнаването, че големия брой руски дипломати в дадена страна не е непременно заради добросъседските отношения, а именно основно за шпионаж и когато се налага, за подривна дейност, какъвто е случаят в Чехия, отравянето на Скрипал, отравянето на Гебрев и така натък и така нататък. Чехите може да са всякакви, ама не ядат доматите с колците, а в България тепърва се учим да не ги ядем така.

    Коментиран от #9

  • 7 Човек

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "пак не разбрал":

    тия в тоя сайт са уникални shmатки.
    Ама уникални.
    Оня ден прочетох една статия три пъти и така и не разбрах кой колко годишен е и кой кого е застрелял.
    А може би искат да ни накарат да мислим?
  • 8 стоян

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "От Сорос с любов":

    До 1 ком -другарю -това ли можа да измисли русофилската ти глава-в Русия наркоманите и проститутките са 20 пъти повече от колкото в Чехия
  • 9 Ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Много ми е интересно":

    Какво ти е интересно,троле?Поне 3 пъти повече дипломати имат и чехите,и поляците,и ние българите в Русия,отколкото са руските служители е тези страни.Само за справка,че освен посолство имаме и две генерални консулства в С.Петерсбург и в Екатериноград.Имахме и в Сиктивкар.Подобно е и положението с чехи,поляци,румънци.Русия има да гони и да гони тунеядци с дипломатически паспорти от своята страна.А после ще закрие туристически бюра,представителствата на "Шкода и нов акциз върху чешката бира.И Чехия на колене при Путин.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания