Last news in Fakti

23 Април, 2021 16:34 2 619 23

Китай подкрепя действията на Владимир Путин

  • китай-
  • владимир путин-
  • русия

Страната е щастлива от икономическата програма

Китай подкрепя действията на Владимир Путин - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай поддържа политиката на руското правителство за стимулиране на икономическото развитие на страната. Това обяви говорителят на китайското външно министерство Жао Лидзян, цитиран от ТАСС.

Припомня се, че руският държавен глава е предложил нови идеи за стимулиране на икономическото развитие. Основната идея на Владимир Путин е подобряване на благосъстоянието на руските граждани и осигуряване на стабилност.

Китайското правителство високо оценява това. Китай е партньор на Русия.

Представителите на страната се радват да видят как страната върви към социално – икономическо развитие. Отчитат се и успехите на Владимир Путин.

Двете страни работят за подобряване на своето партньорство. Те вече обявиха идеи за общи програми.

Предстоят още дипломатически срещи.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петолъчка

    4 37 Отговор
    Е как, и те обичат сърпове и чукове.

    Коментиран от #3

  • 2 Майна

    4 38 Отговор
    В момента са ,,стратегически,, патньори..,но в бъдеще войната ще е между тези две големи сили..Лошото е , че европейците не разбрат коя е истинската заплаха..

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Камелия

    31 0 Отговор

    До коментар #1 от "петолъчка":

    Е да де , не като да вдигнат пиратското знаме.

    Коментиран от #5

  • 4 Милко

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Ти от кога стана врачка ? Я ми кажи числата от тото-то .
  • 5 привет

    2 19 Отговор

    До коментар #3 от "Камелия":

    Ротфронт, другарко! Мръсните хамериканци колко са лоши, дебели и тъпи!

    Коментиран от #8

  • 6 Биби

    39 3 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Пътува пиратски кораб през океана и изведнъж насреща му - френски галеон. Юнгата пита капитана:
    - Капитане, какво ще правим?
    - Дай ми червената риза, ще се бием.
    Нападат галеона, превземат го. На следващият ден насреща им - английска фрегата. Юнгата пак пита капитана:
    - Капитане, какво ще правим?
    - Дай червената риза и пак ще се бием.
    Пак се били и пак победили.
    Юнгата от любопитство попитал капитана:
    - Абе капитане, каква е тази червена риза, та винаги като я облечете побеждаваме?
    - Ами нося я за да повдигам духа на екипажа. Когато някой ме рани да не си личи, и вие да не се шашкате и да продължавате да се биете.
    Минало се още време, насреща им - Руската Армада. Идва юнгата целия жълт от страх. Пита капитана:
    - Ка-ка-ка-кап-капитане, да нося ли-ли червената ри-риза
    - По-добре ми дай кафявите панталони!

    Коментиран от #15

  • 7 Румен

    4 24 Отговор
    Водката е всичко. Едните пият картофена, а другите оризова. И за родину

    Коментиран от #11, #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван Томов

    1 14 Отговор
    Какви ли не теории прочетох за стремителното развитие на Китай през последните 30 40 години. Във всяка от тях може би има по малко истина, но устрема на тази държава към върховете и за мене остава все пак загадка

    Коментиран от #13, #14

  • 10 Buona Sera

    2 0 Отговор
    Амиго . Има ли кинти да се прехвърля към вас , че нещо сте много слабички .
  • 11 А сега де

    27 1 Отговор

    До коментар #7 от "Румен":

    -остава ЕСориентираните пак да заявят, че броят на държавите, подкрепящи Русия, не е голям - ами да броим тези от ЕС - Лихтенщайн, Люксембург... все титани по територия, икономика и население... Пък тука - някакъв си Китай....
  • 12 Антитрол

    29 0 Отговор

    До коментар #7 от "Румен":

    Ами соросоидчетата като нямат родина
  • 13 само минавам

    25 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иван Томов":

    Дисциплина му е майката. Там който краде или е хванат в корупция , го разстрелваха на площада.
    Представяш ли си ако тука стане така ?
  • 14 ГруЮ

    23 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иван Томов":

    Китай просто се връща към корените си. Само преди два века са имали размер на икономиката половината от световната. После англичанчетата са им организирали опиумните войни и стъпкват Китай в земята. Сега Китай просто заема полагащото му се място.
  • 15 За Биби

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "Биби":

    Успя да ме усмихнеш истински! Точно този виц не бях го чул,или прочел! Поздравления!
  • 16 Абе

    22 2 Отговор
    Никаква загадка не е, китайците станаха фабриката на света и реално всичко се прави там.......освен това много мъдро инвестираха в новите технологии и стопират престъпността, корупцията и слугуването на чужди интереси! По тоя начин успяха да повишат много надеждността и ефективността си, водят много премерена и успешна политика, особено с другите големи държави по света.......сега че на някои не им харесва(основно краварника и васалите им)си е техен проблем, Китай с си отстоява националния интерес и толкоз, все пак това е държава на около 5000 години, а не експериментален сбирщайн на няма и 250!
  • 17 Ще цитирам

    23 0 Отговор
    Само два факта: Само за три години изградена мрежа от скоростни магистрали,с обща дължина,колкото два Екватора на Земята.И втори: Към 2018 г китайската индустрия разполага на терен с 18 милиона инженери.Повече от всички останали държави на планетата.
  • 18 Ким Чен Ун

    1 16 Отговор
    И аз подкрепям Путин. Двамата с него сме си лика прилика.
  • 19 JEB

    1 12 Отговор
    само в русия не разбраха че един човек не може да разбира от всичко..
  • 20 Майна

    6 10 Отговор
    Всички технологии в Китай са взети от Европа...И не мислете, че китайците са добронамерени към европейската раса..., за съжаление..

    Коментиран от #23

  • 21 Както спомена

    19 0 Отговор
    Колега от форума.Древна нация- империя от хиляди години.Нечовешки работлива,желязна самодисциплина съчетана с централизирана система на управление.Единствено там създадоха уникална система.Симбиоза между Производствения Капитализъм, и централизирана власт и контрол от Социализма.Не допуснаха с три прости решения да бъдат превзети отвътре.Никаква чужда банка на тяхна територия.Един оператор- ЦБ на Китай със пет независими един от друг филиала.Не разрешават на никого намеса във ВПК,добив и преработка на рудни и нерудни изкопаеми , водопреносна инфраструктура, и ел.енергия.Искаш да инвестираш в завод- Заповядай! Но при фиксирани до запетая правила. Държавата ти определя терен.Със свои средства строиш от кота нула.Не плащаш и един долар наем.Но след пускане в производство и експлоатация,заплащаш данъци към държавата,по тяхното законодателство.Преводи навън- само през тяхна банка.След изтичане на 99 годишен срок,завода става собственост на Държавата.Няма други варианти.Или приемаш,или търси друга държава.Затова,постигнаха 18,3% растеж на БВП само през последната година.При условия на пандемия и срив на световната икономика.Русия е много по назад,защото допуснаха тези няколко основни грешки,който Китай не разреши да се случат при тях.
  • 22 JEB

    2 5 Отговор
    да да само се успокой..в момента в който в китай заплатите станат на 60-70 процента от европейските и влязат в директна конкуренция на пазара и всичко свършва..
  • 23 Госあ

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Майна":

    Китайците са добронамерени и винаги са били. Въпреки че европейците не са. Дадоха на Марко Поло всичко. И го оставиха да се прибере по живо по здраво. Неандертелския манталитет е характерен за западноевропееца. Подчертавам, най вече за западноевропееца. Има си причина.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания