Last news in Fakti

26 Април, 2021 15:57 2 658 13

Северна Македония е тест

  • северна македония-
  • никола димитров-
  • ес

Никола Димитров очаква напредък с ЕС

Северна Македония е тест - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония е тест за доверието на ЕС към Западните Балкани. Това обяви македонският вицепремиер по европейските въпроси Никола Димитров, цитиран от Нова Македония.

Обяснява се, че Северна Македония има статут на кандидат от шестнадесет години. Предприсъединителните преговори започнаха скоро след това.

Хърватия влезе в ЕС, макар и да одобри Споразумението за стабилизация по-късно. Димитров заяви, че много хора се питат, дали групата е сериозна в своите намерения към Западните Балкани.

Македонското правителство е готово да си сътрудничи със следващото българско правителство. Двете страни продължават да работят за намирането на решение.

Димитров определя признаването на право за самоопределение, като част от добросъседските отношения. Припомня се, че съществува международното право, което урежда междудържавните спорове.

Идентичността и езикът са неща, които са отделен въпрос за всяка държава. Северна Македония се надява, че ще започне разговори с ЕС до лятото.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 горски

    21 0 Отговор
    другото лято....
  • 2 Даката

    25 0 Отговор
    Може би си мисли,че ЕС ще се присъединява към Северна Македония.
  • 3 Питър Хейтър

    24 0 Отговор
    Че кой ви пречи да се самоопределяте, ако щете се пишете и марсианци, но не си измисляйте историята, а и не крадете чуждата.
  • 4 Хмммм

    16 0 Отговор
    Северна Македония ще стане член на Великобритания при отделяне на Шотландия
  • 5 Теста е за вас

    14 0 Отговор
    Вие така нареченият политически елит на С.М. (БЮРМ) сте на Тест другарю Димитров. Сърболяци измамници ли сте или достойни синове и дъщери на баба и дедо българи!
  • 6 Дебилчев

    13 0 Отговор
    БГ ви даде доверие, какво последва, нищо не изпълнихте по договора, извод: никакво доверие повече
  • 7 щъркел

    4 0 Отговор
    Щели да искат Мите Бербатовски за президент вместо Зайо Баевски.
  • 8 Мимч

    13 0 Отговор
    Абе езика,като искате си го изкилифинчайте както искате,ако ще и на патагонски говорете,но не променяйте историята,защото ще гледате Европа през крив макарон,а тя е такава каквато е,а не както вие искате....
  • 9 Счепетление

    10 0 Отговор
    Като ги слуша човек тези остава с впечатление , че ако световното зло - България ( огън да я гори....) - не ги спъваше, то само йедно бугарско ДА, и сърбоюгославският Франкенщайн тутакси ще влезе - и в ЕС, и в Шенген, и Еврозоната. Перла безценна македонска !
  • 10 Шумадийски северномарсианец

    12 0 Отговор
    Абе стига с тези родоотстъпници бе! Да си стоят там и да се античеят. Тия не разбраха ли, че с омраза и подмолие няма място в ЕС. Хората им казват, първо да се спазват договорите с България и Гърция и тогава ЕС. Тия ми ти миткат из Европа и си мислят, че с чужда история и с това поведение ще влязат в ЕС. Само една държава да каже НЕ и няма ЕС. Ние от колко време драпаме за Шенген, Нидерландия ни спря. Има проблем, значи още не сме за Шенген. На тия им казват, че не са дорасли за ЕС, те напират ли, та напират. Все едно да си пусна някой немит клошар вкъщи, без да го познавам и без да му знам навиците.
  • 11 Име

    4 0 Отговор
    Каинско от винаги е било братството на съседите (братята ) , към Македонците
  • 12 бай Даньо

    6 0 Отговор
    македония е ясна . Но добре е да си помислим колко ще подкрепяме сърбия за ЕС. Според мен сърбия не ни трябва в ЕС , трябва да ги държим в другия лагер.
  • 13 бай Даньо

    0 2 Отговор
    Славуца ще подари на македонците езика и историята. Мислете му!

Новини по държави: