Last news in Fakti

3 Май, 2021 19:15 2 094 6

Отменят и тази година световен фест

  • октобърфест-
  • бира-
  • мюнхен-
  • бавария-
  • коронавирус-
  • пандемия

Octoberfest няма да се проведе за втора поредна година

Отменят и тази година световен фест - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Световноизвестният фестивал на бирата – Octoberfest (Октобърфест) няма да се състои тази година. Традиционно мероприятието се провежда през есента в баварската столица Мюнхен и събира любители на кехлибарената течност от цял свят.

Решенето за отлагането е взето на събрание на регионалните власти, в което участие са взели премиерът на Бавария Маркус Зьодер.

През последните години фестивалът се посещава от над 6 милиона души. Количеството на изпитата бира също се измерва в милиони литри.

За пръв път Octoberfest се провежда през далечната 1810 г. по случай бракът на принц Лудвиг и принцеса Тереза. Следва почти ежегодно му провеждане. Досега е отменян близо 20 пъти, като причините са били война, епидемията от холера и хиперинфлацията през 20-те години на миналия век в Германия.

Фестивалът в Мюнхен носи огромни доходи на Бавария. Над 1 млрд. EUR харчат гостите на Octoberfest в дните на провеждането му. Сумата идва от продажбата на бира, закуски и сувенири, приходи за хотелите и таксиметровите услуги.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefanie 🎲

    6 8 Отговор
    Ходила съм там. Ziгания до шия. Особено вечер стана много брутално. Пияни, дрогирани, повръщащи. От няколко години насам сложила и подвижни телени огради, че излизаха от шатрите и се онодваха в близките дървета без срам и свян. Пияния немец и абсолютна 🐖.

    Коментиран от #3

  • 2 NikNay

    8 0 Отговор
    Това вепе го пускахте , нямате ли друг материал ...
  • 3 Ти си

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Stefanie 🎲":

    Пишеш глупости особено в изказването ти за пияните германци - за две седмици на празника се изсипват 6 Милиона посетители от цял свят , та сигурен ли си че пияните са билигерманци ....

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Stefanie 🎲

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ти си":

    О да. Работех там. Това първо. Второ си прав че со от всякъде. Даже последната седмица ся води Италианската седмица . Пълно със жабари. Но отново ти пиша, че най- ся раздават германците. Просто са си у дома, празника си го чувстват като, защото си е и техен и като ги видиш с традиционните баварски носии (Trachten) вече ти е ясно всичко.
  • 5 Само че

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ти си":

    Са или 17 или 18 дни. Не са 2 седмици.
  • 6 Заповядайте

    3 0 Отговор
    На битака в Димитровград
Новини по държави: