Last news in Fakti

12 Май, 2021 08:30 3 516 45

Най-малко 35 души са загинали в Газа и трима в Израел (ВИДЕО)

  • израел-
  • хамас-
  • ивица газа-
  • бенямин нетаняху

Генералният секретар на ООН призовава израелските сили за сигурност да действат с максимална сдържаност при употребата на сила и осъжда като неприемливо изстрелването на ракети срещу израелско население

Най-малко 35 души са загинали в Газа и трима в Израел (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел и палестинската групировка "Хамас" подновиха днес въздушните удари, съобщават информационните агенции. В Тел Авив отново вият сирени за тревога и се чуват екслозии.

Ислямисткото движение "Хамас", което управлява ивицата Газа, съобщи днес, че е изстреляло над 200 ракети срещу Израел в отговор на израелските въздушни удари. Движението обяви, че 110 ракети са били насочени срещу Тел Авив, а други 100 срещу град Беер Шева.

Израелските военновъздушни сили пък атакуваха втора многоетажна сграда в ивицата Газа. В 9-етажната сграда се помещават апартаменти, компании за производство на лекараства и дентална клиника, уточнява Асошиейтед прес. Пет предупредителни ракети са били изстреляни от дрон рано днес, за да алармират хората за предстоящата бомбардировка. Малко след това изтребители са атакували сградата. Засега няма данни за жертви.

Многоетажната сграда е понесла сериозни щети. Димът и отломки от нея достигнаха до офиса на Асошиейтед прес в Газа, който се намира на 200 метра разстояние, предаде БТА.

Друга многоетажна сграда рухна при израелски въздушен удар. Израел обяви, че атакува цели на "Хамас", сред които разузнавателни центрове и места, откъдето се изстрелват ракети.

При най-интензивните въздушни удари от години между Израел и въоръжените палестински групировки до момента са загинали 35 палестинци и трима души в Израел, отбелязва Ройтерс.

Това е най-сериозната ескалация в израелско-палестинския конфликт от войната в Газа през 2014 г., посочва агенцията.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е сериозно обезпокоен от изблика на насилие в Израел и в ивицата Газа, заяви негов говорител, цитиран от информационните агенции.

Той е дълбоко опечален от новините за нарастващ брой жертви, включително деца, от израелските въздушни удари в Газа и за израелски жертви от изстреляни от Газа ракети, каза говорителят на Гутериш.

Генералният секретар на ООН призовава израелските сили за сигурност да действат с "максимална сдържаност" при употребата на сила и осъжда като "неприемливо" изстрелването на ракети срещу израелско население от страна на палестинското движение "Хамас".

Тази ескалация на насилието трябва да спре незабавно, каза още говорителят на Гутериш.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    34 7 Отговор
    Анатолий ,сложи онова видео където евреи под музиката на една националистка фашистка песен танцуват опиянени пред пожара в мюсюлманските квартали ..ама едва ли ще го намериш в Ройтерс или Дойче веле

    Коментиран от #8

  • 2 Сух

    31 6 Отговор
    3—ма в Израел, 35в Газа и накрая палестинци виновни, и ако можело малко по леко да стреляли от Израел
  • 3 ПЛЕВНЬО

    16 5 Отговор
    Не е вярно Путин е виновен за всичко!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 guest

    8 25 Отговор
    Говорителят на ИД Хидай Зилберман заяви, че редица убити в Газа са били ударени от грешни ракети, изстреляни от ивицата, а не от израелски въздушни удари, включително редица деца. Усилията на ИД за предотвратяване на цивилни жертви са силно затруднени, тъй като терористите умишлено действат в непосредствена близост до цивилни, използвайки ги като жив щит.

    Коментиран от #14

  • 6 gos

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мисля си":

    Съмнявам се че може да мислиш
  • 7 БОЛШЕВИК

    23 3 Отговор
    Когато конфликтите са вътрешни в Израел и САЩ , и се самоизбиват локално, светът живее спокойно - когато евреи с техните капитали управляват целия свят, тогава хората живеят лошо и са в робство на капитала и капитализма.
  • 8 gost

    8 23 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Не менипулирай хората!!! Арабите си запалиха собствената джамия, докато хвърляха бомбички, по мирно молещи се. Има едно много старо пророчество, че последният храм в Израел е изгорял в огън и с огън ще бъде върнат. Огъня беше знак от Бог, за предстояшото възстановяване на третият храм, затова хората се зарадваха и пееха песни на възхвала на Бог!!!

    Коментиран от #16

  • 9 gost

    11 18 Отговор
    Не се пишат цифрите ранени и убиити, а се набляга, че евреите са дали по-малко жертви. Не се пише например, че Израел предупреждава къде ще бомбандира и цели Хамас, а не цивилни, нито пък че една ракета удари и взриви израелски автобус в Хoлон и няма 40 убити цивилни само щото за късмет е бил празен. А как се описва първопричината за сблъсъците и отказът да се говори за арабското насилие, предизвикало израелската реакция (нахлуването в джамията) са направо трогателни. Това не е журналистика, а чиста проба пропаганда.

    Коментиран от #17

  • 10 0000

    14 5 Отговор
    Безразборната стрелба с неуправляеми ракети по цивилни е военно престъпление - странно защо обаче ООН не се самосезира по темата и не задава никакви въпроси, за разлика от всеки случай когато някой арабин изреве.
  • 11 Българина

    16 4 Отговор
    Израел прави вече 75 г етническо прочистване, но не знам защо нямат в Йерусалим паметник на Хитлер след като явно той им е кумир. Император Адриан ако си беше свършил работата докрай, в бл Изток мира щеше да е от 2000 г насам...
  • 12 Бaро Вкаров

    8 2 Отговор
    Ся кои са от нашите?
    Братята палестинци или братята юдеи?🐪🐷🐪🐷🐪

    Коментиран от #13, #22

  • 13 веселяк

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бaро Вкаров":

    Които каже Големия брат отвъд гьола!
  • 14 Треблинка

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "guest":

    ЗИЛБЕРМАН означава СРЕБЪРЕН ЧОВЕК. Всички, които във фамилните си имана имат ГОЛД, СИЛВЪР/ЗИЛБЕР, РУБИН/РУБЕН, МАН, ЩАЙН, БЕРГ/БЪРГ и прочее, са с ясен етнос. Та поне по тоя наичн ни става ясно кой плаща на ИДИЛ, щом говорителят им е ЗИЛБЕР.

    Коментиран от #19

  • 15 Запознат

    8 2 Отговор
    Влезте в групата Израелци България, да видите как евреите се радват на клип, който е заснет веднага след удар над Газа. В клипа има множество разчлнени палестинци.
  • 16 Хасан

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "gost":

    Вярваш ли си че мюсюлманин по време на Рамазана при молитва в джамия ще хвърли бомбички и ще си запали джамията на Кадир геджеси ??? Евреите добре са ти промили мозъка ..

    Коментиран от #20

  • 17 Хасан

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "gost":

    Бая добре са ти промили мозъка евреите ..евреите предупреждавали къде ще се хвърли ракета и затова има убити деца ( сигурно са членове на Хамас)

    Коментиран от #21

  • 18 Allien Mind

    6 2 Отговор
    Все още се чудя дали Хитлер не е бил неосъзнат гений? Или пък пророк?
  • 19 Highspirited

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Треблинка":

    То бива простотия - ама чак толкова- Израел да плаща бомбите дето ги изтрелват срещу тях. То бях чела че в последните дни- Бог дава тест за да раздели хората на амалеки (със зъл наклон) и праведни. Това и става които е против Израел е амалек-
    и подналежи на унищожаване- а които го защитава е праведник от народите на света!
  • 20 gost

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Гледах го как хвърлиха фоерверка и подпалиха дърво до джамията точно мюсолманските цигани

    Коментиран от #23

  • 21 Ххх

    2 6 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    И няма смисъл да публикуваш хиляди коментари- българите са умен народ и са си патили 500г от такива като теб - никога няма да застанат на страната на мюсолманските убийци фанатици!

    Коментиран от #25, #27

  • 22 Ххх

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Бaро Вкаров":

    Ти какъв си мюсолманин ли? Добре чее Израел да ни пази от тези талибани...
  • 23 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "gost":

    Дай да ти обясня ..Нетаняху не можа да създаде правителство ..затова с евреи фанатици провокатори предизвика пак хаос и насилие за да мобилизира евреите гласоподаватели ...всичко е политика
  • 24 аре де

    3 1 Отговор
    Сложете видеото, където Железния купол се гаври със съветските ракети. Има го навсякъде.
  • 25 Хасан

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ххх":

    Виж сега при османлията българката раждаше 5-6 деца , при руснака 1-2 деца ,при англосаксонеца 0-1 деца ...кажи ми сега кой се е грижил най добре за българския народ !?

    Коментиран от #26

  • 26 Highspirited

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    То затова ви е извратена религията, защото си мислите че вашите мисли и желания, са желания и на Бога. Дори собствените си деца убивате, с мисъл че Бог така иска.

    Коментиран от #30

  • 27 Човека Коза

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ххх":

    Ари ве....
  • 28 Човека Коза

    1 5 Отговор
    Не съм мюсюлманин, и е вярно че исляма е дива религия, но съм на страната на Палестина в случая. Вън окупаторите! Ако нямаше Израел нямаше да има и ислямистки екстремизъм. Долу Израел!

    Коментиран от #29, #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Highspirited":

    Твоето е ислямска фобия и ненавист ..мюсюлманите са най мирния народ ..кажи ми кои мюсюлмани кои християнски държави са нападнали ? Кажи ми мюсюлманин да е създавал концлагери и оръжия за масово поразяване ??

    Коментиран от #32

  • 31 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Човека Коза":

    Йерусалим е място за поклонение на трите религии ..но евреите искат да унищожат всичко мюсюлманско и християнско

    Коментиран от #33

  • 32 Highspirited

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Половин Европа и Азия всички по пътя са убивали в името на Бог. Ти история не си чел тръгнал коментари да пише. Ужас то простотия, след простотия...

    Коментиран от #34

  • 33 Highspirited

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Абе спри да пишеш глупости- излагаш се. Точно Израел е много милосърден и позволи на всички религии да имат храмове. Мюсюлманите като го завладяха и избиха хиляди хора- аналог с Бг.да не мислиш че е разрешавал църкви в Ерусалим. Я чети малко история как са горели християнски църкви и как са убивали всички- например в Бг- да не си мислиш че в Израел е било различно. Разсъждавай поне преди да се изсереш в коментарите.

    Коментиран от #35

  • 34 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Highspirited":

    Ти пък !!...винаги е имало война между Запада и Изтока ..Ал.Македонски , Римската империя , кръстоносците , Наполеон ,европейските колонизатори,Хитлер ,Сащ са нападали източните народи ...и хуните , арабите ,османлиите ,руснаците пък са нападали западните райони
  • 35 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Highspirited":

    Гледай филма " Небесно царство " ... Там ще видиш милосърдието на мюсюлманите на Салахаттин Еюби и гадните християни кръстоносци

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 хhhh

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    То щом история учим от художествени филми, ясна е работата :)))

    Коментиран от #40

  • 38 guest

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Човека Коза":

    Промита картуна си ти, нищо повече.

    Коментиран от #39

  • 39 Човека Коза

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "guest":

    Щом казваш...
  • 40 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "хhhh":

    Ами и ти си учиш историята от " Под игото "
  • 41 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ОТ 200 РАКЕТИ В ИЗРАЕЛ СА ЗАГИНАЛИ 1.74 ЧОВЕКА !?+!??!?!?
  • 42 ДА ама НЕ

    1 1 Отговор
    До всички дървени философи, от целия свят са струпали изкуствено евреите на това място и след като са се настанили почват да подтискат местното население и да ОКУПИРАТ земите им ! и ако това не е тероризъм то здраве му кажи, утре ако две или три от световните сили решат и изсипят всичките Роми по света в България ( нищо лично спрямо ромите , просто пример) как ще се чустваме според вас ? да ти дойде някой в хола и да ти каже шшшш от утре ще го делим а след два дена да ти вика абе ти няма ли да се изнасяш.......

    Коментиран от #43, #44

  • 43 Човека Коза

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "ДА ама НЕ":

    ...и аз това имах предвид
  • 44 Тъпчо

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "ДА ама НЕ":

    Аналогията ти не е адекватна, а и тука лекции по история няма да развивам. Проучи темата по-добре преди да ръсиш небивалици, на които само по-неграмотни от тебе или чули-недочули могат да ти се възхищават.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.