Last news in Fakti

14 Май, 2021 17:15 1 843 3

Ядреният регулатор на Словакия одобри пускането на трети енергоблок на АЕЦ „Моховце“

  • моховце-
  • аец-
  • атомна централа-
  • словакия

Важно решение за атомната централа

Ядреният регулатор на Словакия одобри пускането на трети енергоблок на АЕЦ „Моховце“ - 1
Снимка: Shutterstock

Ядреният регулатор на Словакия одобри пускането в експлоатация на новия трети енергоблок на АЕЦ „Моховце“, предаде агенция "Ройтерс".

Изграждането на трети и четвърти енергоблок на атомната централа, които са с руски ВВЕР реактори и със системи за управление от Siemens и Areva, беше възобновено преди 10 години, но процесът бе съпътстван от отлагания и увеличение на разходите.

От регулатора уточняват, че зареждането на реактора с ядрено гориво ще бъде възможно само след влизането в сила на разрешителното, което може да отнеме месеци. През март т.г. компанията Slovenske Elektrarne, която е собственик на централата, съобщи, че трети енергоблок е 99,95% завършен, а четвърти - 88%.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    14 0 Отговор
    За "Моховце" може , ама за "Белене" НЕЕЕ 😡😡😡
  • 2 111

    6 0 Отговор
    А у нас кога?

    Коментиран от #3

  • 3 Сандо

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "111":

    Докато щатите ни управляват-никога.
Новини по държави: