Last news in Fakti

16 Май, 2021 14:45 2 110 15

Столица спечели от неносенето на маски 2 млрд. рубли

  • москва-
  • русия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • маски

Москва глоби 410 000 души

Столица спечели от неносенето на маски 2 млрд. рубли - 1

За изминалите 12 месеца в Москва са били глобени 410 000 души за това, че не са носили маска или шал в обществения транспорт. Събраната сума е близо 2 млрд. руски рубли, или над 43.5 млн. USD. Единичната глоба е 5 рубли.

Най-много глоби са издадени в района на метеостанциите „Комсомольская“, „Чкаловская“ и „Теплый Стан“. Най-много нарушители са е имало през пролетта на 2021 г. Само в периода на майските празници са глобени близо 10 000 души.

Московските власти като цяло са доволни от това, че жителите на столицата спазват режима и носят предпазни средства. „Ако в средата на миналото лято в метрото маски са носили 82% от пътниците, а шалове – 36%, то към средата на зимата тези проценти вече са съответно 99% и 66%. От началото на текущата година показателите са стабилно високи – 99% от пътниците носят маски в метрото“, казват от московската „Градска мобилност“.

Заповедта за носене на маски в градския транспорт, както и в магазините и моловете, е от 12 май 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    10 2 Отговор
    :) вече и на печалба ли го обърнахме буквално по заглавието от тоя грип:)))) не че не се досещаме колко милиарди спечелиха в световен мащам , но някак си грубо звучи тва

    Коментиран от #14

  • 2 Поткин

    4 6 Отговор
    Китайците вече са превзели руските примати
  • 3 dfu

    9 2 Отговор
    И ква файда като сега носят маски - като гледам статистиките, пак имат толкова заразени, колкото и миналта година по това време. Исках да кажа "ква здравословна файда", за финансовата е ясно.
  • 4 РАША

    7 2 Отговор
    400 000 по 5 рубли е 2 милиона, какви милиарди ви гонят?
  • 5 Вятка

    5 0 Отговор
    Глобата в Русия не може да е 5 рубли.
    Та това са 10 стотинки.
    По скоро е 500 което мак е малко.

    Коментиран от #10

  • 6 Комсомолеца

    4 4 Отговор
    Глобата е 5000 рубли-което е 55 евро.
    За Русия това е доста солена глоба-като имаме в предвид,че заплатите им са по-ниски от нашите.
  • 7 МорскВич

    5 2 Отговор
    Смао да уточня - в московското метро навсякъде има автомати за продажба на маски и ръкавици, на всеки 20 метра има по 2-3 машини за дезинфекция, а по уредбата в метрто не се пуска реклама, а се повтарят мерките, които жителите и гостите на града за задължени да спазват с грижа за ближния! В самите мотриси на метрото има дисплеи, които показват исторически факти за града, станциите по които е маршрута, правила за пътуване, вежливо и уважително отношение към бременни, хора с малки деца, старци и инвалиди, както и образователни филмчета с обяснения, защо трябва да сме внимателни с дистанцията и мерките за безопасност във време на пандемия... Екипите от инспектори следящи за носенето на маски и ръкавици са с видеорегистратори на гърдите и санкционират само онези, които откажат да си сложат принадлежностите. Достатъчно е да ги имаш в наличност, за да отървеш глобата, но ако си нагло същество нехаещо за безопасността и застрашаващо останалите, веднага си записан в хрониката на нарушителите. Не виждам нищо нередно да се спазват елементарни правила, които се тръбят вече втора година. Глобените са основно от бившите републики завършващи на "-стан" - еми трябва да се научат, че не са си в аула!
  • 8 Доцент Мангъров

    5 0 Отговор
    Метеостанции!?!?
    5₽~0,10лв
    Ясно е, че преводачът е в махмурлък от съботната вечер.
  • 9 Рико

    2 0 Отговор
    5 рубли са 10 стотинки. И за да вземеш 10 стотинки: трябва да направиш организация в система, която струва пари; хора глобяващи да назначиш, които струват пари; квитанции да отпечатиш които струват пари .... Колко дава държавата за да получи ... 10 стотинки?
  • 10 Рико

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Вятка":

    Имат ли банкнота от 5 рубли? Какви са производствените разходи за изработването на една банкнота?

    Коментиран от #11

  • 11 Сочи

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Рико":

    Не няма банкнота от 5 рубли. Най-малката банкнота в Русия е 10 рубли и не съм виждал такава от 2 години. 5 рубли е монета. Но тея от Факти са тотално объркани както винаги.
  • 12 QR Виза

    5 0 Отговор
    Оооо само чакайте и ще видете, Гърция открива сезона за отстрел на туристи и рекорда, ще бъде счупен... 300€, 300€, 300€........
  • 13 Херо Мустака

    3 0 Отговор
    Да няма грешка (риклама-анти) а ?
    5(ПЕТ РУБЛИ СРЕДНО )по 410 000 дУши живи
    равно на колько ли ???????????????
  • 14 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Ами истината винаги е болезнена
  • 15 Меги

    1 0 Отговор
    Все в чуждата паница гледаме.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания