17 Май, 2021 16:25 2 338 8

Разкрития за британски министър

  • великобритания-
  • министър-
  • прити пател

Прити Пател търсела поръчка за компания

Разкрития за британски министър - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Министърът на вътрешните работи на Великобритания Прити Пател беше обвинена, че е лобирала в полза на компания, съобщи Гардиън.

Твърди се, че се е опитала да намери съдействие от вицепремиера Майкъл Гоув. Идеята е била да се уреди договор за доставка на защитно оборудване.

Неин приятел е работел във въпросната фирма. През миналата година Пател е изпратила телеграма до Гоув.

В нея тя обявява, че е разочарована, че не е намерено споразумение с компания, близка до неин познат. Това е Самир Джасал.

Той е активист на консерваторите, който е бил съветник на Пател и неин близък приятел. Говорител на министъра обяви, че тя е действала правомерно.

Оказва се, че в даден момент компанията е получила голямо споразумение за държавна доставка. През последните седмици се появиха редица разкрития за подобни действия от представители на британското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегай !

    6 3 Отговор
    Циганска работа !
  • 2 Папата

    7 2 Отговор
    България е единствената страна без лобизъм, без корупция, без беден народ, и с отличен работещ парламент, и много работещи хора без нито един на борсата, и данъчен рай. Ние сме САЩ на Европа
  • 3 Папата

    3 0 Отговор
    Всички мъже са полигамни тоест не изневеряват а жените са хипергамни тоест не се хващат с обикновен човек а само паралията
  • 4 Наблюдател

    4 0 Отговор
    Да видим какво ще и се случи след скандала... Дали ще си остане на поста както собственика на най-известното нощно шкафче пълно с Евра и златни кюлчета в ЕС....
  • 5 АнтиЕвро

    5 3 Отговор
    Гледайте ги бе! Гледайте тия, дето раздават демокрация и акъл на цял свят, до къде са се докарали. Мин. на вътрешните работи име жена с тичпично британското име Пател. И на цвят е типична британка. Крадлива при това.
    Мин. председател им е един, уж с нормално име, ама с турски корени. За това, колко не го слуша главата, няма и да говорим.
    Кмет на британскта столица е Пакистанец с чалма. Чер като въглен, дебели джуки и прост на кофа.
    Нямам думи просто. Такава клоака като Британия е само Германия.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Същата, като шефа си,

    2 0 Отговор
    политическа труженичка.
  • 8 Osman

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "АнтиЕвро":

    Ганьо ариеца №1 Пожарникар Пилот и за капак Чалгажиа
Новини по държави: