Last news in Fakti

20 Май, 2021 12:00 1 228 1

Пожар наложи евакуация на гръцки села

  • гърция-
  • пожар-
  • коринт

Причините за пожара се разследват от специален екип за борба с организираната престъпност

Пожар наложи евакуация на гръцки села - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Голям пожар гори в гръцката област Коринт.

Евакуирани са жители на няколко села. Застрашени от опожаряване са и два манастира.

Властите разследват умишлен палеж.

След няколко часа мащабна акция по гасене на пожара все още огнената стихия не е овладяна, съобщават пожарникарите. Евакуираха жителите на 6 села и два манастира.

В пламъци са горски масиви в района на Схино (на около 90 км западно от Атина), област Коринт. В гасенето участват 8 самолета, два хеликоптера ,пожарни коли и 200 огнеборци. Включиха се и доброволци.

Жители на района разказаха пред медиите, че през нощта са напуснали домовете си и са бягали към брега на морето, за да се спасят.

Властите предполагат, че пожарът е умишлен палеж по време, когато духа силен вятър, което увеличи фронта на огъня. Причините за пожара се разследват от специален екип за борба с организираната престъпност.

Няма жертви и пострадaли хора.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: