Last news in Fakti

28 Май, 2021 11:46 1 861 13

Ердоган обвини опозицията: Мислите само за преврат!

  • турция-
  • реджеп ердоган

Не само превратаджиите, но и профилът на политиците, които ги подбуждат, които вървят ръка за ръка с тях, продължава да съществува по същия начин, каза турският президент

Ердоган обвини опозицията: Мислите само за преврат! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Oпозиционната Народнорепубликанска партия има пръст във всички преврати в страната, пише турският в. "Йени шафак" тази сутрин в материал, посветен на изказването на президента Реджеп Тайип Ердоган по повод годишнината вчера от преврата през 1960 г.

Ердоган говори пред окръжните управители на своята Партия на справедливостта и развитието на Острова на демокрацията и свободата - знаково място във връзка с преврата на вчерашната дата преди 61 г., предаде БТА.

Островът, спадащ към архипелага на Принцовите острови, е асоцииран най-вече със затворите и съдебните процеси след преврата на 27 май 1960 г. Аднан Мендерес, първият демократично избран премиер на Турция, заедно с останалите членове от ръководството на Демократическата партия, са арестувани, съдени и държани в затвора на острова след пуча.

"Всички мръсни инициативи, проведени с намек за преврат, са били подкрепени от ръководството на НРП", заяви вчера Ердоган. "Възгледите и похвата в писмото с характера на меморандум, изпратено на Мендерес, в меморандума от 1971 г., в периода преди преврата от 1980 г., в меморандума от 28 февруари 1997 г., в декларацията от 27 април 2007 г. и дори в най-новата декларация на пенсионирани адмирали са все същите", заяви президентът, изреждайки намеси и преврати от последните десетилетия. "Центърът е същият, нищо не се е променило", каза още той.

"Духът на 27 май живее в НРП", пише в заглавие днес и в. "Йени акит". По думите на президента продължава да съществува манталитет, който се опитва да получи властта не чрез избори, а в "сянката на оръжието".

"Не само превратаджиите, но и профилът на политиците, които ги подбуждат, подтикват, които вървят ръка за ръка с тях, продължава да съществува по същия начин", каза още той.

"Още има превратаджийски глави", гласи заглавието по темата на в. "Милят". Макар да са минали над 60 години от преврата през 1960 г., продължава да има политици, които да подтикват и подстрекават превратаджиите, каза президентът.

"Манталитетът от 27 май не се е променил", отбелязва и в. "Тюркийе", цитирайки думите на Ердоган. "Капанът, поставен на Аднан Мендерес, продължава и днес с ръката на НРП", заяви президентът, според когото превратаджийството е заложено в гените на ръководителите на опозиционната сила.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Данъкоплатец

    8 1 Отговор
    Конституцията на РБ, чл.108, ал.2!
    “Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството
    и НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ…”

    Турция откри нови находища на газ и нефт в Черно Море.
    Борисов изгони Шеврон!

    Според председателят ня ДКЕВР Иван Иванов,
    газопроводът за Гърция ще бъде готов не по-рано от края на 2022г.
    Борисов с български милиарди построи експресно руско турски газопровод за Сърбия!

    Защо на Борисов прокуратурата не повдига обвинения по чл.108, ал.2 на върховният закон?

    Българите са най-бедни в ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!
  • 2 Тюркиш

    11 7 Отговор
    Султана търси причини да забрани опозиционната партия.Луд умора нема..
  • 3 С преврат няма да стане!

    7 4 Отговор
    Да се молят всевишния да го прибере, че да се оправят!
  • 4 доган

    8 4 Отговор
    С този дядка нищо хубаво не ги очаква турците!
  • 5 Ердоган свърши

    5 5 Отговор
    Турция търси нов лидер и нов курс.
  • 6 $8.60 и €10.50

    5 4 Отговор
    Колкото по-скоро напусне, толкова по-скоро турците ще спрат да страдат и да гладуват.

    Коментиран от #8

  • 7 Русия 24 тв

    4 3 Отговор
    Манталитета както каза не се е променил същия манталитет да правиш религиозни училища е пак същото
  • 8 Но ганювците никога

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "$8.60 и €10.50":

    Няма да спрат да ходят в Едирне 😂😂😂в опит да избягат от глада
  • 9 Траурен звън

    5 4 Отговор
    Ердоган добре знае, че е навлязъл в критичен кръстопът. Или ще поеме по пътя на мъдростта и ще се справи с вътрешните си проблеми, или ще направи същата грешка като Кадафи, играейки Турция на зарове.
  • 10 Събуждането

    5 5 Отговор
    Диктаторът-"божият дар", няма да се поколебае да прокърви страната си, ако това е необходимо за неговото оцеляване. Турците да се подготвят за кървава гражданска война и за голяма мизерия.
  • 11 Опиканото туркофобче с многото никове

    0 0 Отговор
    Извинявайте, осссрах темата с глупави коментари...ама знаете, комплекс ми е
  • 12 Info

    2 1 Отговор
    Турски прокурор поиска присъда от 4 години и един месец затвор срещу кмета на Истанбул, защото Екрем Имамоглу характеризира като „глупаво“ решението на членовете на Висшия избирателен съвет да отмени резултата от общинските избори от 31 март 2019 г., в които той беше надделял с разлика от 13 000 гласа, в резултат на което изборите бяха повторени, и той надделя с 800 000 гласа повече. С аргумента, че изявленията му срещу избирателния съвет са само остра критика, Имамоглу отхвърля обвинението в обида.
  • 13 5иция

    0 0 Отговор
    Чудя се каква е връзката на заглавието(за опозицията) съз знамето зад Ердоган.
    Чия опозиция е това?
Новини по държави: