10 Юни, 2021 12:22 1 405 4

Сърбите строят университет в Северно Косово

  • университет-
  • александър вучич-
  • сръбско население-
  • строителство-
  • финансова помощ

Сърбия с изпълнението на този проект изпълнява обещанието за финансова помощ на сърбите в Косово

Сърбите строят университет в Северно Косово - 1
Снимка: Shutterstock

Местните власти в Северна Митровица са започнали да строят кампус на университет за сръбското население на Северно Косово, който ще бъде финансиран от Белград, пише прищинското издание „Газета Експрес“, цитирана от агенция Фокус.

Сръбската правителствена служба за Косово потвърди в изявление, че започва строителните работи, които ще бъдат седалището на новия университет в Северна Митровица, функциониращ в образователната система на Сърбия. От сръбската канцелария заявиха, че с изпълнението на този проект те изпълняват обещанието, дадено от сръбския президент Александър Вучич за финансова помощ на сърбите в Косово.

По време на среща с политическите представители на косовските сърби през февруари 2021 г. Вучич обеща да отпусне средства за изграждане на ново университетско съоръжение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Требеше

    0 1 Отговор
    в Косово на всяка махала и всеки квартал църква да построят на всяка улица паракликсче.Обаче късно либе за китка след това ВУЗ и огромни средства за благоустройство ,да ги късат от бачкане та да ходят да се молят чак,и джобовете им като са пълни в една прекрасна обстановка сити и облечени въобще немаше да им дойде на акъла за отделяне.И пропаганда!И мръсни филми по телевизията от 00:00 часа до заранта до 05:00 часа да лъскат та по каналите само "мляко" да тече,алкохол,цигари,те дрога си имат в Косово,сръбкини предизвикателно облечени разголени,може и проститутки на държавно тайно заплащане да обслужват албанците,начини 1001 !Дайте им всичко и им вземете всичко управлявайте ги но късно либе за китка
  • 3 Петър

    0 1 Отговор
    Ректор на университета трябва да е Войслав Шешел.
  • 4 Бг министър

    1 1 Отговор
    Тия пък откъде имат толкова пари, че чак да строят извън страната си университети?