6 Февруари, 2013 11:40 1 718 0

Целиха с обувка президента на Иран в Кайро-Видео

  • махмуд ахмадинеджад
Целиха с обувка президента на Иран в Кайро-Видео - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад стана поредният световен лидер, който беше целен с обувка, предаде Би Би Си.

Инцидентът е станал по време на посещението на Ахмадинеджад в джамия в Кайро. Световните агенции отбелязват, че това е първото високопоставено посещение в Египет от началото на ислямската революция през 1979 г. в Техеран.

Охраната на Ахмадинеджад е успяла да задържи нападателя. Все още не е известно какви са мотивите на нападателя да прибегне до оскърбителния жест да замеря иранския президент с обувка.Анализатори смятат, че атентаторът е бил несъгласен с подкрепата на Техеран за режима на Башар Асад в Сирия.

Махмуд Ахмадинеджад ръководи делегацията на Иран на започващата днес в Египет среща на Организацията за ислямско сътрудничество.

Бившият президент на САЩ Джордж Буш-младши пък показа бърз рефлекс след като беше замерян с обувка в строго охраняваната зелена зона на Багдад. Нападението се извърши от журналист по време на пресконференция на Буш с премиера Нури ал Малики. (виж видеото).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА