Last news in Fakti

28 Юни, 2016 19:14 1 422 0

Ахмадинеджад пак точи зъби към президентския пост в Иран

  • ахмадинеджад-
  • иран-
  • президент-
  • президентски избори-
  • махмуд ахмадинеджад

След като нарече настоящия президент Хасан Рохани некомпетентен, Махмуд Ахмадинеджад обяви, че ще се завърне в политиката

Ахмадинеджад пак точи зъби към президентския пост в Иран - 1
Снимка АП/БТА

Бившият ирански президент Махмуд Ахмадинеджад обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите през април 2017 г., съобщи в. "Аарец", позовавайки се на изданието "Шарх дейли".

Голам-Хосейн Елхам, бивш говорител на правителството на Ахмадинеджад, е информирал съвета, отговарящ за изборите за намерението на бившия президент да се завърне в политиката.

Очаква се Ахмадинеджад да започне своята кампания съвсем скоро.

За първи път тази година той се появи на публично място в понеделник, когато изнесе реч в джамията Нармак в Техеран.

Консервативният президент, който заемаше поста в периода 2005 - 2013 г., заяви желанието си да се завърне в политиката през април и нападна словесно сегашния ирански държавен глава Хасан Рохани, когото нарече некомпетентен.

След съкрушителната загуба, която консерваторите претърпяха на парламентарните избори през февруари, сега те възлагат надеждите си на Ахмадинеджад, който е убеден, че само той може да попречи на преизбирането реформатора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА