12 Юни, 2021 20:53 1 978 5

Ограничения на едно от най-големите поклоннически места

  • мека-
  • медина-
  • саудитска арабия-
  • поклоници-
  • коронавирус-
  • пандемия

Пристигащите за Хадж в Мека и Медина трябва да са поне с първа доза ваксина

Ограничения на едно от най-големите поклоннически места - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Властите в Саудитска Арабия и тази година наложиха ограничения при посещенията на най-голямото мюсюлманско поклонение в света - това в светите места Мека и Медина . В него ще бъдат допуснати до 60 000 души. "Хората на възраст между 18 и 65 години, които пристигат за Хадж трябва да бъдат имунизирани поне с една доза ваксина, като от поставянето ѝ са изминали не по-малко от две седмици или да имат имунитет след възстановяване от заболяването. Мярката се налага, за да се гарантира безопасността на поклонниците", каза министърът на здравеопазването на страната Тауфик ал Рабия

Ще се признават само одобрените ваксини на "Пфайзър", "Астра Зенека", "Модерна" и "Джонсън и Джонсън". Няма да бъдат допускани поклонници от чужбина, посочи Ал Рабия: "Въпреки наличието на ваксини, все още има неизвестни около вируса, а в някои страни броят на случаите с Covid-19 е висок. Предизвикателство са и различните щамове, но ние сме решени да не допуснем разпространението му. Затова въвеждаме и това ограничение за Хадж".

Преди пандемията, наложила спазването на социална дистанция по целия свят, общо около 2,5 милиона поклонници се стичаха за Хадж и за поклонението Умра, извършвано по всяко време на годината.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123.

    7 3 Отговор
    На брадатите поне по 5-6 ваксини да им искат за Мека за да се мaймyнизиpaт напълно
  • 2 Факти.бг=ДПС

    11 2 Отговор
    Този сайт наистина е много цигански кой го интересува това,МРРШАВ САИТ МРЪСНО И ГЕРБ И ГЕРБ И ГЕРБ И ДПС И МЪРША РЕДАКТОР АВТОР
  • 3 6348

    2 2 Отговор
    Винаги разумни решения.
  • 4 Истина

    8 1 Отговор
    Не обиждайте мюсюлманите те не са това което Америка и Израел изфабрикуваха като тероризъм.Тези терористи бяха създадени от ЦРУ и МОСАД за да се опълчат на СССР и след като се разпадна СССР той им се върна като бумеранг.И помнете вярващите мюсюлмани са по големи християни от самите християни защото Христос не е ял свинско,не е пиел алкохол и също е бил обрязан и не е заявявал че е бог или божи син това е грешка на църквата.

    Коментиран от #5

  • 5 КОЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    Ти си някаква странна истина