Last news in Fakti

14 Юни, 2021 12:13 2 986 19

Референдум в Швейцария: Отхвърлиха плановете за борба с климатичните промени

  • швейцария-
  • референдум-
  • климатични промени-
  • климат-
  • допитване

51% от гласувалите се произнесоха "против"

Референдум в Швейцария: Отхвърлиха плановете за борба с климатичните промени - 1
Снимка: Shutterstock

Изненадващ вот в Швейцария - местните отхвърлиха на референдум плановете на правителството за борба с климатичните промени, предаде bTV.

Изненадващо предложените реформи не минаха, след като 51% от гласувалите се произнесоха "против". Мерките включваха нови данъци върху изкопаемите горива, върху самолетните билети и стимулиране на възобновяемите енергийни източници.

Така Швейцария се стремеше да изпълни ангажиментите си по Парижкото споразумение за климата, а именно – до 2030 г. да се намалят вредните емисии наполовина спрямо нивата от 1990 г. Резултатът от референдума е тежък удар по тези стремежи и по кабинета. Според анализатори причината за отказа е тревогата на швейцарците за икономическото възстановяване на страната след пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Наска

    53 0 Отговор
    За пореден път швейцарците излязоха най-далновидни. Нормално е след като тия от Базел бият път до Франция, за да си изхвърлят отпадъците там, понеже в Швейцария е безбожно скъпо дори и боклука да си хвърлиш в коша.
  • 2 Правилно

    44 0 Отговор
    Хората си гледат интереса
  • 3 асдса

    53 0 Отговор
    Не е ли това истинската демокрация?

    Коментиран от #10

  • 4 Стоян Александров

    45 6 Отговор
    А в България референдум за нещо кога ? Ааааааа бг народа кучета го яли. Той е роб. България е позор за цялата Вселена

    Коментиран от #13

  • 5 зелен талибан

    28 2 Отговор
    Трябва спешно да направим и ние един такъв референдум, иначе рискуваме миньорите и енергетиците с кирките да вземат властта.
  • 6 швейцарец

    45 2 Отговор
    Браво на братята швейцарци !!! Така се прави !!! Показаха голем среден ***** на де*илите.

    Коментиран от #7

  • 7 честен ционист

    20 6 Отговор

    До коментар #6 от "швейцарец":

    Добре че беше албанската и сръбската диаспора да гласува правилно, иначе швейцарците са отдавна скопен народ.
  • 8 Сандо

    24 3 Отговор
    Гледайте швейцарците!Обикновено те са добре информирани и вземат правилни решения.Но Швейцария е особен случай в света и на нея и са разрешени неща,които за други са табу.
  • 9 ГЕРБ=БСП=ДПС

    24 1 Отговор
    Аз съм за преминаване към възобновяема енергия. Но не одобрявам тези мошенически методи и тази кражба наречена търговия с "въглеродни емисии" на "пазарни цени". Защото покупателните възможности на хората на Запад и в България се различават 6-7 пъти. Т.е. при една и съща цена на "въглеродните емисии" българите трябва да работят 6 пъти повече време за да я платят. Да се даде на всяка държава квота съобразно броя на населението, климатичните условия/нуждата от отопление/, наличните условия за зелена енергия и наличните изкопаеми горива. И над тези квоти да има вече търговия на "въглеродни емисии" но на фиксирана цена. Или на експоненциални цени съобразени с броя население.
  • 10 Иван Табаков

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "асдса":

    Това е ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Ако мнозинството от народа си я поиска може да я има.
  • 11 ГЕРБ=БСП=ДПС

    22 0 Отговор
    Браво на Швайцарците. Мошеническите "въглеродният емисии", грантовете, силно изкривяващите пазара и бизнеса държавни субсидии, парадирането с лъжата, че гей содомията била любов ... Похотта и любовта са различни неща, макар някои хора и да не го знаят и да не искат да го знаят. Народите на Европа са поробени от една покварена върхушка мошеници, популисти, некадърници наричани "леви", "десни" "центриски" политици.

    Коментиран от #14

  • 12 Джинс

    6 1 Отговор
    Как един пътник ще познае, че вече е пристигнал в Швейцария? Ами когато кравите станат по-красиви от жените, това е сигурен белег, че е пристигнал.

    Коментиран от #15

  • 13 ГЕРБ=БСП=ДПС

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стоян Александров":

    Те нали направиха 2 референдума. И двата бяха пренебрегнати от политиците. Въпросите баха недобре формулирани, темите не бяха дискутирани и добре разяснени . А "политиците" у нас както винаги манипулираха и лъжеха хората. За да могат да продължават да крадат и да живеят охолно но гърба на измъчения народ съставен предимно от необразовани и прости бесепаро-депесаро-гербаджийки де*или.
  • 14 ARGON

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Вярно е. Европейците са поробени от еврейските глобалисти.
  • 15 човек

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Джинс":

    Как един пътник ще познае, че от Швайцария е пристигнал в България. Когато види, че около него са повече де*илите содомити като Джинс, отколкото хората.
  • 16 Човека Коза

    12 0 Отговор
    Грета Тунберг - в траур. Хау деър ю! 🤭
  • 17 Бивш канадец

    15 0 Отговор
    Първо - вижте в тубата "The Global Warming Swindle", за да разберете колко яко се опитват да ни лъжат. И второ - учените климатолози в Канада преди година и нещо бяха пресметнали, че ако само 6% от годишните разходи за въоръжение бъдат дадени за залесяване, само за шест години глобалната средна температура ще тръгне необратимо надолу! Е...някой ще изпусне тлъстите кинти от всяването на паниката със "затоплянето", но ще трябва да се примирят!
  • 18 Няма да е все така!

    8 0 Отговор
    Ей ,много прости хора има,така и не разбрахте,че покачването на температурата няма нищо общо с човешката дейност!
    Но ,скоро ще е времето,когато зелените престъпници ще бъдат осъдени,въпроса е кои ще са първи,те или ковид престъпниците!
  • 19 БПФ

    0 0 Отговор
    РЕСПЕКТ към гордите швейцарци !!!
Новини по държави: