Last news in Fakti

15 Юни, 2021 18:09 1 980 5

Косово отказва да изпълни своите задължения

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Вучич смята, че там не са реални

Косово отказва да изпълни своите задължения - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представителите на Косово отказаха да изпълнят своите задължения. Това обяви държавният глава на Сърбия Алексанър Вучич, цитиран от ТАСС.

Държавният глава проведе среща с представители на Косово. Разговорите трябваше да подновят диалога между двете страни.

Припомня се, че има предварителни споразумения. Косовското правителство обаче отказва да реализира Общност на сръбските общини.

Те са настояли сръбските представители да обявят кога точно ще признаят независимостта на страната. Преговорите бяха проведени със съдействието на ЕС.

Вучич заяви, че косовската делегация е демонстрирала липса на реалност и отговорност. Той обясни, че омекотява разказа за това как са се състояли преговорите.

Представителят на Сърбия поясни, че премиерът на Косово Албин Курти реално не се е съгласил с нищо. Вучич настоява за повече реалност в диалога.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вучич

    22 7 Отговор
    Е много наивен щом преговаря с косоварите. Косово е американска територия и единствения начин Косово и Сърбия да продължат да бъдат една и съща държава е сърбите да клекнат на съединените щати и да станат същия протекторат като провинция Косово
  • 2 сърбе на върбе

    11 4 Отговор
    свобода на народите
  • 3 Ние си имаме вардарските българи

    10 3 Отговор
    Вие си имате косовските сърби! Така ви се пада всичко се плаща! Като ви е жал за сърбите, приберете си ги в Сърбия! А пък като дойде време да влизате в Европа, ще ви турим една спирачка, че да се поосъзнаете!
  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 1 Отговор
    Югославия е вече история, обаче комунистическата ТАНЮГ не е ....?
    СССР е вече история, обаче комунистическата ТАСС не е ....?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: