Last news in Fakti

24 Юни, 2021 16:11 1 588 3

Турските сили са осуетили план за убийството на депутат

  • турция-
  • атентат-
  • полиция

Заловен е член на терористичната Кюрдска работническа партия, който бил изпратен от Сирия, за да извърши убийството

Турските сили са осуетили план за убийството на депутат - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турските сили са предотвратили подготвян атентат срещу депутат на управляващата партия и неговия брат, съобщи държавната телевизия ТРТ Хабер.

Заловен е член на терористичната Кюрдска работническа партия /ПКК/, който бил изпратен от Сирия, за да извърши убийството. Мъжът е идентифициран с инициали С.П. Той е бил задържан в района на град Биреджик, окръг Шанлъурфа, предаде БТА.

Заподозеният е признал, че е пристигнал от Сирия по поръчение да ликвидира депутата от Шанъурфа на Партията на справедливостта и развитието /ПСР/ и брат му.

Във връзка със случая са задържани още девет лица. Арестите са извършени в градовете Биреджик и Суруч в окръг Шанлъурфа, както и в окръг Газиантеп. При обиските са иззети пушки, автомати, ръчни гранати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Консултант

    4 5 Отговор
    От ДПС ли?
  • 2 Скорпи

    4 7 Отговор
    ...Чистка...гарантирано от Ердоган..
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    С фенерче ше го търсите Баце
Новини по държави: