Last news in Fakti

25 Юни, 2021 06:06 3 608 36

Падна руски хеликоптер, загинали са поне трима бойци

  • хеликоптер-
  • русия-
  • катастрофа-
  • загинали

Инцидентът е станал в Ленинградска област

Падна руски хеликоптер, загинали са поне трима бойци - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко трима бойци от руската Национална гвардия са загинали при катастрофа с хеликоптер "Ми-8" в Ленинградска област. Това съобщи пресслужбата на Северозападния окръг на гвардията, предаде ТАСС, цитирана от NOVA.

Машината е изпълнявала учебно-тренировъчен полет и е била без въоръжение. За местопроизшествието е заминала комисия под ръководството на началника на авиацията на Росгвардията в Северозападния окръг. Започнало е разследване на причините за катастрофата.

Преди това източник от аварийните служби съобщи за ТАСС, че след падането си на земята хеликоптерът се е възпламенил, след което пожарът е бил потушен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камикадзе

    27 3 Отговор
    Почти всеки ден пада по някой самолет или хеликоптер, нищо ново.....

    Коментиран от #4

  • 2 ТттТ

    34 8 Отговор
    Лека им пръст на загиналите...Съдбата на военните е такава-рискуват в мирно време -за да не живеем във война ние....
  • 3 Петолъчкин

    30 31 Отговор
    Руска техника сър

    Коментиран от #30

  • 4 Гондола

    25 20 Отговор

    До коментар #1 от "Камикадзе":

    Е особеното е като падат западни. Тогава всичката колхоз на трол гълчи и плюе за некадърници и некадърна техника. НО като падне руски е нормално случват се такива неща ръиш ли. А че ползват ежедневно западна джендърска техника им е кеф. Говори по айфончето ама НЕЩЕ тел. с шайба

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Вставай страна огромная

    25 20 Отговор
    Сделано в СССР, затова пада.

    Коментиран от #8, #14

  • 7 Сесесере

    11 9 Отговор
    Ако беше произведен в сряда, нямаше да падне!
  • 8 Последния Софиянец

    14 16 Отговор

    До коментар #6 от "Вставай страна огромная":

    Паднали ф 16 са над 300

    Коментиран от #10, #12, #27

  • 9 разума

    12 11 Отговор
    Айде стига. Само Руските ли падат, американските наречени под кодовото име натовски не падат. Те дори не слизат на земята да се зареждат . Седат си там във въздуха и дебнат кога руските ще паднат
  • 10 Сталинчо

    15 8 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Падат от смях като гледат с какви машинки летят советските товарищи
  • 11 Руски ковчези

    11 5 Отговор
    Обзалагам се, че не е виновна руската барака модел 1961-ва, а учебната мишена е била много ниско.

    Коментиран от #13

  • 12 Роко

    15 6 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Това е за над 50 години и говориш за самолета произвеждан в най - много бройки и над 20 модификации в света. Докато в Рассия падат по 50 на месец (от тях около 20 стават известни останалото успяват да покрият). В руската армия в момента смъртността е по - голяма от колкото по време на афганската война (и това е според официални данни на руското МО, а колко още са покрили не ми се мисли)
  • 13 или

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "Руски ковчези":

    или пак е виновен пилота че нямал достатъчно нальот
  • 14 Роко

    9 8 Отговор

    До коментар #6 от "Вставай страна огромная":

    СССР произвеждаха за времето си много добра техника, но СССР го няма от над 30 години, а като се има предвид че последните 10 години от историята на СССР бяха на тотален упадък значи тази техника е поне на 40 години и е нормално да се скапе. Още повече че я подържат хора прочути с алкохолизма и рукожопството си. А да всички технологични елементи на съветската техника са се произвеждали извън Рассия (основно в Украйна) и трябва да добавим липсата на резервни части след разпада на СССР.

    Коментиран от #21, #31

  • 15 Нямам

    2 11 Отговор
    Добре 3 ма по-малко!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Kcaniba

    10 7 Отговор
    Руската армия е най-неефективната в света ФАКТ

    Коментиран от #26

  • 18 Kcaniba

    9 6 Отговор
    Допотопна техника,и незачитане на човешкия живот!
  • 19 Всички

    6 9 Отговор
    сороспийци са тук, вдигнати под тревога. За такива Петко Р. Славейков е писал :
    Байно ле Петреско,
    пиле романеско.
    Гарга ли си,
    чавка ли си,
    че продаде свойта рода
    зарад влашка мамалига.
    Актуално е и сега.

    Коментиран от #20

  • 20 АЛООО

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Всички":

    Руснаците може да са ТВОЯТА рода но не са МОЯТА рода
  • 21 Дръж ги яко

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Роко":

    Гоу Роко, гоу!
  • 22 Що е то руска техника?

    7 1 Отговор
    В техническите характеристики на всяка руска техника изрично е посочено, че дефектира, катастрофира, потъва и пада от самосебе си. Кратко и ясно!
  • 23 :):):):)

    2 1 Отговор
    Кучето Лайка ли е пилотирало

    Коментиран от #24

  • 24 Щерев

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от ":):):):)":

    И аз си спомням кучето което изстреляха в космоса😄
  • 25 😁😁😁😁

    3 1 Отговор
    Дрегер преди полет и една мътеница Макс!
  • 26 Гошо

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Kcaniba":

    Последните години друго показват ,където стъпи руска армия все руско стана
  • 27 F-16

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    F-16 е на въоръжение в 25 страни, като в 20 от тях е основен тактически изтребител. Над 3000 самолета от този вид са на активна служба по света по данни до юни 2019 г. Към 2010 г. русия разполага с общо 2795 самолета и вертолета в активна експлоатация, като към момента са с поне няколко десетки по-малко, защото напоследък бая им паднаха, включително и бараката, за която се отнася статията. САЩ разполагат с въоръжение от 6057 пилотирани самолета (само самолети, не хеликоптери!) и приблизително 400 безпилотни военни машини. Русофилската мъка край няма.

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Borislav Popov

    1 3 Отговор
    Абе ти май не можеш да разделиш на магарето сеното,,глей сега...РФ има най могъщата ПВО и точно тук малкото ти полирано мозъче трябва да си зададе въпроса за чии ... са им 7000 самолета,на краварите 75% от ВВС са ония бараки от 1970 Ф16,при една въздушна инвазия срещу Русия от тия краварски 5000 самолета 80% ще бъдат свалени от ПВО то,с останалите 500 баракуди Ф16 са достатъчни няколко Су-57 и су35 и са приземени

    Коментиран от #36

  • 30 Рико

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петолъчкин":

    В последните години леко започна да се отваря завесата на мълчание. Но пак мащабите са скрити. Промишлени, производствени, по море, по суша и по въздух; във всички сектори, във всички области; във всичките краища на страната - колка са авариите ЕЖЕДНЕВНО? От години питам,всякаквите аварии с атом - в лаборатории, централи, кораби, научни експерименти - колко са? Мислиш ли че няма. Това е един народ и една държава,които са опасни за себе си и за другите.
  • 31 Рико

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Роко":

    Който ти каже, че знае как ще изглежда една тотална война днес, или е пиян, или лъже. С днешните технологии, никой не може да предвиди до къде ще се стигне. Руснаците и като наука за войната и като въоръжение са още на ниво ВСВ, изосатват със сто години. Първо в мислене.

    Коментиран от #32

  • 32 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Рико":

    Напротив лесно е. Ще ти дам няколко примера: Опиумните войни в Китай. Огромна но въоръжена с остаряло оръжие китайска армия срещу малка модерно въоръжена европейска армия(главно британска) резултата тотален разгром на китайската армия. Друг пример отварянето на Япония отново малка модерно въоръжена флотилия и безусловна капитулация на Япония. Кримската война отново огромна руска армия срещу относително малък експедиционен корпус но модерно въоръжен. Преди няколко години в Сирия Тръмп показа че Русия практически няма ПВО. Пак в Сирия Ердоган показа че руската армия няма средства за борба с дронове (после го потвърди в Либия). В Азърбайджан дроновете показаха какво се случва със стада съветска техника (а 99% от тази на руската армия е такава) без защита от дронове (там получиха бойно кръщение дори зенитни системи които ги няма още в руската армия и съдейки по резултата няма и да се появят). Така че резултата от война Русия-НАТО ще е загуба за Русия и не трябва да си пророк за да го знаеш (формата е Русия-НАТО защото такава война може да бъде започната само от Русия)

    Коментиран от #33

  • 33 Рико

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Роко":

    Имах предвид технически как ще протече. И по принцип. За фактите и прогнозите ти-напълно съм съгласен с теб.

    Коментиран от #34, #35

  • 34 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Рико":

    Точно за технически говоря руската армия е въоръжена с 60-70 годишно оръжие. Това че след козметична модернизация слагаш ново име не го прави ново пример: модернизират 60 годишния Су-27 и го кръщават Су-35 но миналата година има два идентични инцидента с този "нов" самолет при учение два самолета се сблъскват и в двата случая официалната позиция е "пилотите не са знаели къде е партньорът им при изпълнение на маневрата" (и при двата инцидента самолетите са управлявани от високо квалифицирани пилоти) а това означава че самолета практически е сляп и разчита на зрителния контакт на пилота за да види противниковия или съюзническия самолет (явно радара не е модернизиран или е модернизиран недостатъчно). В Сирия руски ЗРК сваля руски самолет излетял да коригира огъня на ПВО (не разпознава свойте от чуждите) е обвиниха сирийците (разбираш ли арабите са некадърни), но стрелбата става в зоната на отговорност на руската база и там ПВО-то едва ли е поверено на сирийски оператори. При танковете положението е още по - лошо там основен танк е Т-72 (72 е годината когато е приет на въоръжение) е имат и Т-90 (модернизация на Т-72) но само в парадната дивизия. Най - големия купувач на Т-90 е Индия но след като го купят индийците го обезглавяват (махат руския купол и слагат индийски). Нещо подобно правят китайците със закупените от Русия ЗРК сменят ракетите и компютрите (явно руските не отговарят на стандартите на армията на поднебесната). За руския флот да споменем гибелта н
  • 35 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Рико":

    За руския флот да споменем гибелта на "Курск". По време на изпитания на сръхсекретно ново торпедо "Курск" се сблъсква с нещо (според болшинството руски военни специалисти нещото е американска подводница шпионирала изпитанията още повече че малко след инцидента в базата си в Норвегия се завръща повредена американска подводница). Та на изпитания на сръхсекретно ново оръжие присъства американска подводница и никой не разбира за това (версията се основава на факта че има повредена американска подводница) а там се намира 70% от северния флот на РФ който явно е сляп и глух. Така и за накрая най - сладкото в руската армия е приета на въоръжение суппер-бупер ракетата"Булава" (има променлива траектория и т.н. според руските източници) приета след осем теста шест от който са неуспешни а два са полууспешни (каквото и да значи това). Но дори това не е най - смешното после се оказа че това чудо на техниката е копие на пенсионираната американска ракета "Посейдон" (което конструктора беше принуден да признае но каза че била значително подобрена)
  • 36 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    Боре, Боре пак ръсиш глупости. Запомни Рассия няма ПВО доказаха го 60 годишните томахавки в Сирия. После пак там Байрактарите го потвърдиха. Су-57 не съществува в реалността (вярно има десетина тестови самолети на които кичат това име но това не променя факта че на въоръжение в армията на Рассия няма такова животно). Колкото до Су-35 той е набор на F-16 и не го превъзхожда с нищо освен по брой непредизвикани падания.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания