Last news in Fakti

29 Юни, 2021 13:05 1 619 17

Претърсват домовете на журналисти в Русия

  • русия-
  • медия-
  • журналисти

Независима медия готви голяма статия

Претърсват домовете на журналисти в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руската полиция претърсва апартаментите на разследващи журналисти, съобщи Фигаро.

Проверки се провеждат в домовете на журналистите Роман Баданин и Мария Жолобова. Те са част от изданието ‘‘Пройект‘‘.

Това е независима медия, занимаваща се с разследвания. Баданин е главен редактор на медията.

Заместник – главния редактор Михаил Рубин е задържан. Това е станало след претърсване на дома на неговите родители.

Медията планира да пусне материал за богатството на вътрешния министър Владимир Колокоцев. Оттам обявиха, че материалът ще бъде публикуван.

В страната има няколко независими медии, които често критикуват правителството и разкриват, че са поставени под постоянен натиск, заради своите статии.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснак

    10 20 Отговор
    Русия на Путин е милиционерска държава, ръководена от олигархична клика.
  • 2 ДаЗдраПерМа

    20 5 Отговор
    тази независима медия (живееща на европейски и американски пари) беше пуснала слухове за третата дъщеря на Путин
  • 3 Реално

    22 6 Отговор
    Като чуя "независима медия" и веднага разбирам че са отрочета на някоя фондация като Америка за България"....чак вече ми се драйфа от такива "свободни" медии,фондации,сдружения и т.н....
  • 4 Факт

    22 4 Отговор
    Свободна медия? нема такова животно.
  • 5 пешо

    9 3 Отговор
    "В страната има няколко независими медии"

    зависимостта от чичко ш.орош не зависимост, а свобода!
    п.лужеци.
  • 6 ПЕНКО

    6 1 Отговор
    И НЕ САМО ТОВА -ДА ИЗПОЛЗВАТ ПРЕЗЕРВАТИВИ !!!! ВСЕКИ ПРОДАЛ СЕ НА САЩ- ЗА ЦИОНИСТКИ ДОЛАРИ -"ПОД НОЖА " !!! СВЕТЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТДИКТАТУРАТА НА СЕМИТИТЕ -ЧРЕЗ ДОЛАРА /ПРЕД КОЛАПС / !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 dron

    2 8 Отговор
    На световната общественост е ясно ,че руските магистрати са честни...
    Да припомя ,че в дома на един от тях бяха открити около 250 /двеста/
    милиона долара ,евра и т.н. А министърът е честен и той...
  • 8 Сандо

    6 1 Отговор
    Като са журналисти да не са богопомазани?Кажете кой им плаща,а изводите що за стока са ние можем и сами да си направим.То и в България има едни журналисти,само като им видиш името или физиономията,и ти е ясно какви ще ги снесе.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сандо

    3 1 Отговор
    И защо ми изтрихте коментара?Защото разказах истината за случая,която всеки може да научи от руските медии,или защото показах непрофесионализма на автора?
  • 11 Нема лаба'о

    6 2 Отговор
    Очаква се яростната реакция на независимите журналисти от демократичния свят /България и Украйна/.
  • 12 барчо

    7 0 Отговор
    Абе търся такова издание, но нещо не намирам в нета. Няма нищо за него, нито имейл, нито някаква връзка. Да не е партенка това, че изобщо има такава медия. Чак пък толкова да енезависима, та и да я няма. Чудна работа.

    Коментиран от #15

  • 13 барчо

    10 0 Отговор
    При срещата на Байдън с Путин в Женева, Байдън не пожела да дадат пресконференция заедно с Путин, а по отделно. На пресконференцията на Путин бяха допуснати не само руски журналисти, но и западни. Путин отговори на всички зададени му въпроси, като нямаше помощни листчета. На пресконференцията на Байдън не бяха допуснати руски журналисти, Байдън даваше думата на предварително написаните му на листа журналисти. На един единствен непрогонен въпрос, Байдън нарече журналиста некадърен и че не му е мястото там. Да поговорят ФАКТИ за тези факти. Да кажат къде има свобода на словото и изобщо условия за подобна свобода.
  • 14 Bellingcat

    3 1 Отговор
    имам позната работи в голям Български весник веднъж а ма само веднъж я попитах за независима медия или журналисти щеше да подне от стола от смях извода направете сами

    Коментиран от #17

  • 15 Сандо

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "барчо":

    Изданието е "Проект".Срещу тези хубостници има заведено дело за клевета,тъй като те са автори на филм,излъчен по ТВ Дожд с лъжлива информация.Ето,това е причината за обиските.А защо ми изтриха коментара с тази информация - ами кой да ти каже?
  • 16 Рико

    0 4 Отговор
    Не знам какава е ползата на властниците от тези претърсвания при днешнате носители. Карта памет по-малка от нокът навсякъде можеш да скриеш, а събира цяла библиотека.
  • 17 Рико

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Bellingcat":

    Журналистът трябва да е част от съвестта на обществото. Активна част.И всеки журналист трябва да изживява професията си като мисия. Една дума тиражирана в хиляди може да лекува, но може и да разболява. Отговорността на журналиста е огромна.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания