Last news in Fakti

5 Юли, 2021 14:12 2 228 7

Броят на жертвите на катастрофата на военнотранспортния самолет достигна 50 души

  • самолет-
  • филипини-
  • филипините-
  • жертви-
  • катастрофа-
  • херкулес

Започна разследване за причините на трагичния инцидент

Броят на жертвите на катастрофата на военнотранспортния самолет достигна 50 души - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на жертвите на катастрофата на военнотранспортния самолет С-130 "Херкулес", станала вчера в южната част на Филипините, достигна 50 души, съобщиха днес местни служители, цитирани от ДПА.

Започна разследване за причините, предаде БТА. При злополуката край град Патикул на остров Холо, на около 1000 км южно от столицата Манила, загинаха 47 войници, които са били в самолета, и трима цивилни на земята, съобщи филипинското министерство на отбраната. Четирийсет и девет войници и четирима цивилни са ранени и настанени в болница. Говорител на армията каза, че идентифицирането на останките е трудно, защото повечето са овъглени. Самолетът се разби и избухна в пламъци, след като не уцели пистата за кацане.

На борда му на самолета е имало 96 военнослужещи, включително трима пилоти и петима членове на екипажа. Повечето от войниците са били скоро преминали военно обучение новобранци, които е трябвало да бъдат разположени на остров Холо, за да помагат в борбата срещу терористичната групировка "Абу Саяф". Тази организация е обвинявана за някои от най-зловещите бомбени атентати и отвличания в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    2 4 Отговор
    Тъпият пилот се е ваксинирал..

    Коментиран от #6

  • 2 Kcaniba

    9 0 Отговор
    само да вметна.
    Ако бе самолет съветско производство,
    джурналята щеше да оглави - жертви на самолета руско производство...
    сега, понеже амерски, а те именно ги и обслужват...
    миеката сила

    Коментиран от #3

  • 3 Домати с лук

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Да да, много точен и ясно казан коментар!
    Чест "Kcaniba"!

    Коментиран от #5

  • 4 whitenoise

    3 0 Отговор
    Ше ги пишат ковид с усложнения..
  • 5 Kcaniba

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Домати с лук":

    Благодаря за което.
    Просто има етика, а журналистичната такава клони към обективност. Истинската журналистика е редно да бъде огледалото на събитията. При нас за съжеление е манипулативност, вменяване и слугинаж.
  • 6 Последния софиянец

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Да той видял от нашия.
  • 7 Да умреш в някое голфче тройка е едно

    1 0 Отговор
    Както си с чехлите,отиваш наблизо,смачка те някой /като Милен Цветков / и става набързо.Ама да се качиш нависоко и после да падаш,всичко около тебе пищи,стрес още от летището,щото ще летиш,по-гадно е.Ако бях Господ нареждам веднага - само пехотинци и велосипедисти по моята планета! Ама не съм..