Last news in Fakti

6 Юли, 2021 22:45 22 399 16

Задържаха скандален бизнесмен

  • турция-
  • бизнесмен-
  • полиция

Мехмет Айдън е отговроен за огромна афера

Задържаха скандален бизнесмен - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турският бизнесмен Мехмет Айдън беше докаран в Турция, съобщи агенция Анадола.

Бизнесменът дълго време бягаше от закона. Той беше задържан в Бразилия.

В събота полицаи го посрещнаха на летището. Айдън е известен като основател на бизнес пирамида.

Той основа фирма, представляваща виртуален симулатор на земеделие. Потребителите можеха да инвестират във виртуални животни и култури, които в последствие да бъдат превърнати в истински и да изплащат дивиденти.

Айдън успя да отвори истински ферми и дори да изплаща дивиденти. В един момент обаче плащанията спряха и последва издаването на международна заповед за неговото задържане.

Той е получил многомилионни инвестиции, като само малко над половината от тях са били изплатени като дивиденти. Айдън твърди, че средствата са били иззети от други хора в компанията и че той не е отговорен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ………

    21 3 Отговор
    Добре дошъл !!!
  • 2 Ххх

    24 4 Отговор
    И тука като там пясък в очите.. Какво стана със Садет Пекер?
  • 3 Кольо

    29 7 Отговор
    Мемедчо май май да не е роден в разградско тези въртели в България са научени
  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    39 31 Отговор
    МЕНЕ ПОВЕЧЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА .......
    СЛАВИ ТРИФОНОВ ЧАЛГАРЯ ДА ОТВОРИ СЧЕТОВОДНИТЕ КНИГИ НА ФИРМИТЕ СИ ПРЕДИ ИЗБОТИТЕ ....
    .................... ЗА БОЙКО РАПОНА ЗНАЕМ ЧЕ Е КРАДЕЦ ........ АМА СЛАВИ ЧАЛГАТА ТРЯБВА ДА ДОКАЖЕ , ЧЕ НЕ Е

    Коментиран от #6

  • 5 Само с ядене не става трябва и акъл

    14 2 Отговор
    Еми те животните и плодовете и зеленчуците растат у се отглеждат и в един момент спират да живеят и се оказват сготвени на масата
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 İlluminati

    11 4 Отговор
    Шкафа...
  • 8 İlluminati

    13 1 Отговор
    Заповедта дойде отгоре и се предаде

    Коментиран от #10

  • 9 Василов

    5 5 Отговор
    УЧЕНИ НАБЛЮДАВАТ 87% ПО ГОЛЯМА И ТЕЖКА ЗАВИСИМОСТ ОТ ТАЗИ НО ХЕРОЙНА В Р. БЪЛГАРИЯ КЪМ ПСИХОЛОГИЧНИТЕ СЕКТИ : БСП-ДПС-ГЕРБ !!! ПАРТИИ ПРЕВЪРНАТИ В ХРАМОВЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНО ОБРЕЧЕНИ ХОРА ВПИСАНИ В СТРУКТОРНИ ПИРАМИДИ НА ЯВНИ ФИНАСОВИ КРАЖБИ ПОДЛЕЖАЩИ НА ЯВНИ НАКАЗАНИЯ -ДЕАНИЯ ИЗВЪРШВАНИ ПО УСТАВ НА ЛОБИСТИЧНИ ЗАКОНОТВОРЕНИЯ , ВКАРВАНИ ЯРКО ОТ СЪЩИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА МЕЖДУ ЗАКОНИ НА ТОЧКИ И СЪМНИТЕЛНИ И НЕ ОБСТОЙНО ИЗСЛЕДВАНИ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ ТЕЗИ И ЯВЛЕНИЯ НА КРАЖБИ НА ПУБЛИЧНИ РЕСУРСИ, ЧРЕЗ ИЗМАМИ И ЗЛОУПОТРЕБИ ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ НА ФИНАСИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
  • 10 5иция

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "İlluminati":

    Този не е бизнесмен а МОШЕнник храннен и използван от друг такъв.
  • 11 ахъ

    9 1 Отговор
    Вероятно класическа схема.Много ООД-дета тук се източваха от управляващия съсобственик, а останалите съсобственици "с пръст в г.за"...минаха години и банките се "усетиха уж" и при кредетеране се разписваха и останалите съдружници, кой с 7%, кой с 40% /евентуално да връщат цялата сума, независимо, че са съдружници само на част...предсрочно, когато и скимне на банката/.Сега вече сме "цвете".

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Неграмотник

    5 1 Отговор
    Ако ние бяхме Турция, можеше да се каже „докаран“, но все още се водим друга държава и правилно е да се каже: отведен, закаран, депортиран и т.н.
  • 14 ЕПИхлорХИДРИН

    2 4 Отговор
    А кога ще прочетем такова заглавие , но свързано с главния вожд от последните 12-13 години ? Толкова нормални българи мечтаят за това , за да повярват , че България може да бъде справедлива държава !
  • 15 Делян Пеевски

    1 1 Отговор
    Не съм аз, няма смисъл да четете след заглавието.
  • 16 Йо Несбьо

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ахъ":

    Ти ще дадеш ли на съдружника си правото да се разпорежда свободно със средства на фирмата? Питам те, защото аз имам също фирми и този въпрос го решавам само лично съдружниците или техен упълномощен представител. Съдружниците могат да се разпореждат самостоятелно само до определен размер на сумата, примерно до 1000 лв. и то еднократно, за да не ползват същата тактика 200 пъти. Има и други форми на защита, но е вярно, че не можеш да се опазиш, ако схемата е добре измислена.
Новини по държави: