15 Юли, 2021 14:50 8 745 90

Германски медии: Слави Трифонов - визионер или шарлатанин?

  • слави трифонов-
  • германия-
  • медии-
  • шарлатанин-
  • визионер-
  • има такъв народ-
  • герб-
  • българия

Модел на успеха ли е Трифонов? Не, по-скоро подигравка. Новоизпеченият политик просто няма програма, отбелязва в коментар за България "Зюддойче Цайтунг".

Германски медии: Слави Трифонов - визионер или шарлатанин? - 1
Снимка: БГНЕС

Авторитетният германски вестник "Зюддойче Цайтунг" отделя днес много място на България: наред с обширната информация за политическата ситуация в страната вестникът публикува и коментар от Катрин Калвайт, в който четем: "Досега Слави Трифонов вършеше всичко правилно. На сцената се изявяваше като изпълнител на кичозен поп-фолк, в кожено яке и с обица на ухото. Във видеоклипчетата гледаше да е заобиколен от едрогърди жени или сладки дечица. В своето токшоу ръсеше лафове. А в политиката току-що победи дългогодишния премиер Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ. Модел на успеха? Не, по-скоро подигравка. Трифонов - музикантът, водещият, телевизионната звезда, новоизпеченият политик - просто няма програма".

Авторката припомня, че по време на предизборната кампания Слави Трифонов почти не се е показвал, а идеите му умишлено били формулирани твърде мъгляво. Тя обяснява на читателите, че партията на шоумена няма да влиза коалиция с другите реформаторски сили. Според нея, Трифонов се е принудил да постави неизпълними политически условия, просто защото ИТН би трябвало да представи своя собствена правителствена програма. "Така възниква въпросът дали този човек е визионер или по-скоро шарлатанин?", пише Катрин Калвайт.

За шоумените в политиката

По нататък в коментара, поместен в "Зюддойче Цайтунг", четем: "Една четвърт от избирателите в България избраха популярно лице с популярни възгледи - само защото хората са огорчени от закостенялата система и изпитват гняв срещу корумпираните утвърдени партии. Те казаха "да" на промяната: всичко трябва да бъде другояче. Но как? Двете малки опозиционни партии, които се борят срещу корупцията и мафиотските структури, подобриха резултата си, но шоуменът, който много обича да говори за морал и чест, събра двойно повече гласове".

Калвайт отбелязва, че Трифонов е само един от многобройните комедианти и телевизионни звезди, които през изминалите години използваха своята известност, за да започнат политическа кариера. Тя изброява имената на Володимир Зеленски в Украйна, Бепе Грило в Италия, Милан Шарич в Словения, Йон Гнар в Исландия, Джими Моралес в Гватемала, Доналд Тръмп в САЩ - и коментира: "Понякога им се получава, друг път се провалят, но опасността винаги е налице: по телевизията може и да говориш остроумно и провокативно срещу политиката, но това изобщо не значи, че разбираш нещо от демокрация и парламентаризъм".

Трифонов може и да сформира коалиция

Авторката допуска, че Трифонов може да изненада българите и все пак да сформира коалиция. Тя припомня, че той вече е предложил правителство от експерти и констатира, че при определени обстоятелства това може да се окаже смислено, "особено в страна като България, където многобройни утвърдени политици са компрометирани в резултат от обвиненията в корупция".

В края на коментара си Катрин Калвайт пише: "Служебното правителство, направляващо съдбините на страната от изборите през април насам, след които не можа да се сформира коалиция, в момента доказва, че ангажирани експерти могат да свършат добра работа и да повдигнат куража и самочувствието на хората. В крайна сметка обаче и България ще има нужда от стабилно правителствено мнозинство, което под парламентарен контрол да се захване с големите задачи пред страната. Вече изглежда, че през есента ще се проведат трети избори. А тогава попзвездата и неговата партия "Има такъв народ" може би ще спечелят мнозинството, за което се борят, за да управляват самостоятелно. Защото много българи смятат коалициите за същинска отрова, а политиците - за подкупни хора. На страната обаче трябва да се пожелае нещо друго: нека истински шанс най-после да получат амбициозните малки партии, които се борят срещу корупцията и бандитската престъпност".

Бъдещето на България остава несигурно

И друг германски вестник посвещава статия на България. Барбара Йортъл, която внимателно следи българската политика, е озаглавила статията си в "Тагесцайтунг" така: "Бъдещето на България остава несигурно". Началото на статията ѝ е показателно: "Нека шоуто да продължи! Но как ли? - питат се хората в България".

По-нататък в своя анализ Йортъл пише: "За голяма изненада на много наблюдатели, Трифонов извади от цилиндъра пълен състав на правителство. А идеята му да изпрати в Космоса български астронавти заедно с представител на Северна Македония предизвика много хапливи коментари. Всъщност съседната страна сигурно би предпочела по-земни действия, защото София вече от месеци блокира старта на преговорите за еврочленство на Скопие заради караници за историята и езика". В края на статията си Барбара Йортъл съобщава за предстоящото посещение в София на делегация от евродепутати, които ще проверяват как се харчат европейските пари - това е съобщила депутатката от ЕНП Моника Холхаймер, която председателства Комисията по бюджетен контрол.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    71 25 Отговор
    С една дума - сатанист.

    Коментиран от #36

  • 2 Няма да гласувам трети път !!!

    90 25 Отговор
    Тоя е болен психически …

    Коментиран от #28, #50

  • 3 Стефан

    107 21 Отговор
    Шарлатанин естествено, излъга ни всички, съжалявам, че гласувах за него.

    Коментиран от #7, #90

  • 4 Отговор

    54 17 Отговор
    Второто е, второто е....

    Коментиран от #75

  • 5 Абе

    71 19 Отговор
    За Слави не знам ама ако Тошко им движи партията това обяснява защо толкова неадекватно се държат.
  • 6 Единствено

    87 16 Отговор
    шарлатанин ! Евтина и изключително грозна игра , дяволска игра , както с България , така и с българските граждани ! Нещо непростимо !!!
  • 7 Kcaniba

    13 26 Отговор

    До коментар #3 от "Стефан":

    Гласувах и срещо банюгата-шарлатанин юоко тиквоча, и срещо шардатанина визионер - ьотфонов глухич!!!!
  • 8 Хасан

    45 20 Отговор
    Боко и Слави взаимно се допълват!
  • 9 1618

    74 13 Отговор
    Станислав Трифонов се разкри като предател, с диктаторски маниер на човек с дебело его не зачитащо чуждо мнение! Нали знаете какво се случва с предателите и тези които са с подиграли с желанията и мечтите на хората?

    Коментиран от #34

  • 10 Слави ни предаде !

    70 10 Отговор
    Никога повече тази грешка
  • 11 Гледайте си

    23 42 Отговор
    Баба Меркел, скоро ще се молите там в джамии. Слави добре си играе картите....
  • 12 Германия дaси гледа

    12 28 Отговор
    своята koчина
  • 13 Чичо

    61 12 Отговор
    Уичиндолски ц,ъ,р,в,у,л

    Коментиран от #41

  • 14 изрод от ГЕРБ

    12 24 Отговор
    ТЗАЗИ МЕДИЯ Е ПОДЛОГА НА ЕНП,КЪДЕТО БАЦЕ ЯКО СЕ Е ОТЧЕЛ....ТО Е ПО ВЕЧЕ ОТ ЯСНО.
  • 15 Фиби

    23 18 Отговор
    Няма да гласувам трети път !!!

    Коментиран от #17

  • 16 Българин

    52 6 Отговор
    Честито. България стана поредната Украйна. Срам и позор. ФАЩ спечелиха изборите

    Коментиран от #18

  • 17 Джоуи

    10 13 Отговор

    До коментар #15 от "Фиби":

    Че като гласува имаше ли смисъл, ма?
  • 18 Kcaniba

    43 5 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    То това беше ясно.
    Поредният клоун, уж ще управлява колонията!
    Лъва остана с банан да го заменят.
    Ма нали такова, немахме банани по соца!!
    Ето ви!!!

    Коментиран от #38, #44

  • 19 Фффффф

    33 3 Отговор
    Същият като предният,който ни натресохте...
  • 20 101010

    35 11 Отговор
    Бойко=Слави няма никаква разлика
  • 21 ИНДИЙСКИ ЩАМ

    41 7 Отговор
    ВЕРВАЙ ТЕ НА СЛАВИ ТОЙ ЩЕ СЕ ОПРАВИ,ФИНАНСОВО

    Коментиран от #32

  • 22 Последния Софиянец

    11 39 Отговор
    Давай Слави, мачкай тия от Дойче Зеле
  • 23 Чалгари вън!

    48 5 Отговор
    Чалгата превзема парламента
  • 24 Чичо

    42 5 Отговор
    Република Чалгария.Ще има кютек скоро.
  • 25 Ехооо

    15 13 Отговор
    Избори до пълен успех! Видно е че "приятелите" на тиквата от ЕНП не се сещат вече за него.....

    Коментиран от #33

  • 26 Бичето

    10 21 Отговор
    Тошко президент, ша ла ля ля ля!!! За ужас на статуквото. Поздрави от Лондон. Готови сме с братчедите и Тошко да направи президент на есен. Мачкайте българопитеците

    Коментиран от #56

  • 27 И ОТНОВО8434

    24 5 Отговор
    Слави така ви харзулна,че вие дори още не можете да се усетите.Добре си играе играта, ще стане ИНТЕРЕСНО
  • 28 БОЛЕСТ

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "Няма да гласувам трети път !!!":

    КЪТ БИБИТКОВАТА. ЗАВЪРШЕНИ МАНИПУЛАТОРИ И ПСИХО СТРАХЛИВЦИ. ТОЗ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ.
    НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ.
    ЩЕ НИ МАЧКАТ БОЛНИ АЛЧНИ
    ХОРА. ЗАЩОТО БОЛШЕНСТВОТО
    СА БЕЗРАЗЛИЧНИ ИЛИ ПОДОБИЕ
    НА ТЯХ.
  • 29 JEFF

    37 4 Отговор
    Шарлатанин е , не се заблуждавайте. Преди доста години, когато ГЕРБ прохождаше , Борисов заяви, че Слави е искал 50 процента от властта . Ако това е вярно , то сега се случи. И двамата са от мутренски произход, не очаквайте нищо добро. Жалко за подведените хорица, които гласуваха за него.
  • 30 планмагия

    3 0 Отговор
    малко ще се спихне еуфорията че ще удържат положението
    защото явно много очички гледат в тая дирекция
  • 31 БСП за България и Радев

    26 16 Отговор
    Изумен съм, колко трябва да са прости тия 600 хиляди гласували за учиндолеца???? Единствените, които носят промяната са госпожица Нинова и генерал Румен Радев с подкрепата на Мая Манолова. Всичко останало е СДС - "стани да седна"

    Коментиран от #70

  • 32 И ОТНОВО

    8 13 Отговор

    До коментар #21 от "ИНДИЙСКИ ЩАМ":

    Той 20 години се оправя финансово сам и без твоите никакви съвети
  • 33 титаник

    8 5 Отговор

    До коментар #25 от "Ехооо":

    кога да се сещат за тиквата
    преди или след кюлчетата
    или когато набиха хората на площада след като им пратиха платените си агитки ??
  • 34 Последния Софиянец

    4 30 Отговор

    До коментар #9 от "1618":

    Абе бастун, Слави харесват и подкрепят два милиона и половина българи, като от тях 600 хиляди гласуваха за него. Може да си прави каквото си поиска, защото народът е зад него. А ти какъв си? Гербав? От БСП, От БСП 2? От ГЕРБ 2? И други партии на статуквото

    Коментиран от #37, #40

  • 35 ГЕРБ

    13 5 Отговор
    Шарлатанин при това гнусен
  • 36 Умният ми той!

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Навсякъде компетентен!
  • 37 Чичо

    11 4 Отговор

    До коментар #34 от "Последния Софиянец":

    Къде са му депутатите тогава ?

    Коментиран от #39

  • 38 И ОТНОВО

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "Kcaniba":

    Отивай бързо в Северна Корея,Китай или Русия и др.,там не само ще те управляват ,ами и ще те направляват с шутове отзад

    Коментиран от #48

  • 39 Последния Софиянец

    7 8 Отговор

    До коментар #37 от "Чичо":

    В парламента, и то старата сграда, истинската. 65 броя. Да ви е яд гербави. Два депутата само, ама повече

    Коментиран от #43

  • 40 популист

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "Последния Софиянец":

    много чудно защо реши така ?
  • 41 LOSHIA

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Чичо":

    че те маа по главата
  • 42 Наблюдаващ

    6 4 Отговор
    Ако аз бях цитирал германските медии щяха да ме изтрият на мига . Всеки трезво мислещ знае истината за т.н. шоумен .
  • 43 Чичо

    8 3 Отговор

    До коментар #39 от "Последния Софиянец":

    Че той с 65 депутата си е валат отсякъде.
  • 44 минало

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "Kcaniba":

    Днешните политици изпадат в истерия като чуят за соца и лъжат безобразно младите , колко зле сме били.

    Коментиран от #72

  • 45 титаник

    5 1 Отговор
    България в момента е на ръба на хаоса
    по принцип не си личи защото ние сме свикнали и не ни пука
    обаче има нужда не от фалшив патриотизъм а от яснота какво се случва в реално време и какво ще се случва близките година и половина..две години..пътна карта и някой независим да контролира разхода на средства защото диваците на герб и доган така ще ни обуят че няма да разберете..те почват да се наежват така или иначе

    Коментиран от #46

  • 46 паника

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "титаник":

    може да стане нужда ние като народ да трябва да правим отстъпки на тия хора защото са в по-добри позиции само и само да запазим малко ред в хаоса
    кой е този човек който ще поеме отговорност да взима решения тогава
    трифонов ли ??
    че той с нашите канцеларни партии няма елементарна комуникация
  • 47 LOSHIA

    1 5 Отговор
    ГЕРБ и БСП ТРОЛОВЕ,СТИГА С ТИЯ ЩАМПИ КЛИШЕТА И КВАЛИФИКАЦИИ, ЗНАЕМЕ ЧЕ ВИ Е ТРУДНО,АМА ДАЙТЕ НЯКАКЪВ ПРОДУКТ НА МИСЪЛТА..... НИЩО НЕ ПРАВИТЕ ......ЩЕ ВИ СЕКНАТ ХОНОРАРИТЕ!

    Коментиран от #65

  • 48 Kcaniba

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "И ОТНОВО":

    теб от там те наритаха викаш, бананова република

    Коментиран от #53, #60

  • 49 Слави ли

    10 0 Отговор
    Нито визионер, нито шарлатанин, а просто некадърник, какъвто си беше и в Каналето.

    Коментиран от #57

  • 50 Да дааа

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Няма да гласувам трети път !!!":

    Това е целта на статуквото да откажт от право на вот и малкото трезво мислещи Българи.Трябва да се гласува не се очайвайте.Японците казват НЕ Е ГРЕШКА ТОВА КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ПОПРАВИ.И да сте сгрешили с избора идва момента когато може да се поправите.Направете за децата за внуците си .Те не заслужават това което ние преживяваме през последните години.
  • 51 Zlatka

    6 1 Отговор
    Просто прост чалар!!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 И ОТНОВО

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Kcaniba":

    ТАМ НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ И НЯМА ДА БЪДА.НО ТИ ЯВНО СИ МНОГО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНА ОТ СОЦА,ЗА ТОВА ГО БЛАГОСЛАВЯШ,НО И ТОВА ЩЕ СВЪРШИ АКО НЕ МОЖЕШ ДА ЗАПОМНИШ ПОСЛЕДНОТО,СИ ГО ЗАПИШИ

    Коментиран от #64

  • 54 някой

    7 1 Отговор
    Благодарение на глупаците които гласуваха за този сатанист. Сега целият свят ни се подиграва
  • 55 ФЕН

    1 3 Отговор
    Като се има предвид , че ГЕРБ е производна на Меркел с една цел да държат България под вода и те да продават стоки в България а не обратното е логично плюенето по ИТН ! Парадокса е ,че Германия ни убеждава да си останем бедни те да си пласират тяхната продукция на нашия пазар а ние да пращаме евтина работна ръка на тях за тяхната икономика ...и че не престъпление данни крадат и стрижат като овце щом те държат ножицата!!! Пример ще дам за магазините как изгониха другите вериги и останаха само немски!! В земеделието квотите се занулиха за всички отрасли пречещи на Германия!

    Коментиран от #61

  • 56 зъл пес

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бичето":

    е че прибери се в България де,що мучиш от Лондон?
  • 57 Тъпан

    8 1 Отговор

    До коментар #49 от "Слави ли":

    Некъдърен кариерист със селски манталитет.Пецаква всички който му се доверяват.Спомнете как се появи този уличен музикант който събираше стотинки на централна гара.Използва Марта,Камен Водиничаров за транплин и в последствие ги прецака.На селския лисунген трябва да се вярва.
  • 58 джин гиби

    6 0 Отговор
    Да си прекръсти партията на няма такива политици. То бива чукундури ама у нас са безброй...
  • 59 !!!?

    7 1 Отговор
    60% вече прецениха, че всички във властта са шарлатани - от царя до пъдаря !!!?
  • 60 И ОТНОВО

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Kcaniba":

    ............А ЩЕ ВИДИМЕ КОЙ КОГА И ОТ КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ ЗАРИТАН
  • 61 история

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "ФЕН":

    герб не са получили германска подкрепа защото са големи европейци
    те са получили такава защото хората като чуят бсп и правят асоциацията веднага..нереформирана лява партия близка до русия..ми тя корнелия още се вижда с руснаци през свободното време
    факт е че са сгрешили в преценката си и те много добре го знаят
    ти ако ще даваш европейски пари на някой..естествено че ще предпочетеш поне малко да си предопределил нещата
    но тая история приключи безславно
  • 62 Тошко

    7 0 Отговор
    Слави е шарлатанин!
  • 63 !!!?

    8 0 Отговор
    Фигурант до Фигуранта - Шарлатанин до шарлатанина !!!?
  • 64 Kcaniba

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "И ОТНОВО":

    харесвам китайски дивайси и кубински ром да речем.
    Не харесвам обаче оскотелата, евтино купена, доброволно колонизирана рая!!!
  • 65 Чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "LOSHIA":

    Я марш в джибрата.
  • 66 Явор

    4 3 Отговор
    Българите имат измъчена история и изстрадал народ, но за това сме си виновни единствено и само ние. Как може, човек който иска да живее добре да гласува за Слави Трифонов и ИТН?!?! Слави и партията му, нямат визия за бъдещето, нямат експерти, нямат качества и способности да бъдат ръководители на държавата... остават си комедианти, които се присмиват на успелите хора, просто за да ги принизят до тяхното ниско ниво, понеже те не могат да са на висота. Как си предсатвяте Слави на масата с Меркел или Макрон, ще падна от смях.
    Имахме министър предцедател Борисов, подкрепен от всички световни лидери, думата ни тежеше повече от тази на Гърция и по типично български маниер, българи го унищожиха, от завист и алчност!!!
    Господ да пази България от социалисти и превратаджии!!!
  • 67 мими

    1 2 Отговор
    Ах вие малки мишленца ривете, че лапаницата може да привърши, ама нали за това ви плащат, във всеки написан ред проличават партийните ви книжцици с какъв цвят са...ривете ва ривете
  • 68 Го4о

    7 0 Отговор
    Е, най-после народа поумня, че Слави е шарлатанин и е време за нови избори за да поставим нещата "ред в хауса"! Всички участници в преврата (имаме клипчета) да дават обяснения за тормоза, щетите и колко похарчи МВР за охрана миналата година! Съд и затвор за подбудителите (Радев, Бабикян, Хаджигенов и Минеков, и съучастниците им Мая и Ристю!!!!)
  • 69 грум

    7 0 Отговор
    Шарлатанин с визия или визионер в шарлатанството. Изберете сами
  • 70 Младен

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "БСП за България и Радев":

    Радев е превратаджия, който действа по нагло и от Хитлер!
    Радев е национален предател, подкрепен от Корнелия, Мая Манолова, Хаджигенов, Бабикян - подлогите на Божков, защитниците на доказани крадци като Арабаджиеви, ограбили над 200 фабрики, Бобокови, братя Галеви, Цветан Василев... всички те са за затвора, защото съсишаха живота на хиляди Българи!!!!!
  • 71 Само

    3 1 Отговор
    много оскотял индивид може да гласува за славиту. Дано не успее да състави правителство, защото кратуната ще ни се стори добряк. От всяка партия трябва Задължително да се изисква програма за управление поне за 20 годишен период и да се следи за изпълнението й когато влезе в парламента. Да дава отчет за дейността си и да няма никакъв имунитет. Щом работиш за народа такъв не ти трябва. Инак си лъгал най - откровено. Колко партии представиха своите програми? Бяха ли тези програми подложени на публичен дебат?
  • 72 Шайба

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "минало":

    Таки си беше,зле бяхме при соца,при това че нямаше безработни и гладни,цареше пълна скръб и униние поради невъзможността да говорим и да се изявяваме като свободни хора,задушени и мачкани психически и физически от един безбожен режим с тоталитарна власт,приел терора като инструмент за постигане на висшите си идеали.Дано тези времена никога не се върнат!

    Коментиран от #79

  • 73 чекмедже 2

    0 1 Отговор
    Щом дойче зеле роптае значи на прав път сме..Голем рев ...аз вече назнахих секретарка,кола, пара, лична кола, дори стая за отдих и масажистка..А Слави ми прави сечено..може ли такова нещо..ББ беше точен..затова го обичаше фрау Меркел..на всичко отговаряше с ес..я я натурлих..
  • 74 Станиславчо

    3 0 Отговор
    Лъжливото чалгарче
  • 75 сороснерес

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Отговор":

    Аз по-голями мошеници от сороснята и нпо кърлежи не съм мяркал..тези ще защитават всякакви интереси но не и българските..ДБ пълна с такива ..затова ще четем в учебниците за "митът" Батак и вместо думата робство ще вмъкнем "владичество" и още от детска градина малките ще учат за гейове и педафили ,как те били добри хора и имали право н избор ,да осиновяват деца....
  • 76 Радио :Добро утро Европа

    0 0 Отговор
    Слави като те поканят в германския парламент, както им гостуваше Бойко,направете им един концерт на германските депутати.Бойко им говореше как обикалят горите с трактори и ровят трупове,а ти ще им оправиш разваленото настроение с няколко песни😆също им разскажи как шафнерка в автобус без образование е назначена и прави кариера в Българска Народна Банка но надали защото баща и е шефа на ДАНС. 😁 Кажи им също как евродепутата Джамбазки от ВМРО хвърля "Пиратки" върху главите на протестиращите под прозореца на държавна институция и кипи от радост и щастие и как кара колата си пиян.Покажи им кой е "В джаза"
  • 77 😁😁😁😁

    0 0 Отговор
    Искаме министърка на културата да бъде номер едно певицата на България госпожа Луна !
  • 78 6966

    2 0 Отговор
    шарлатанин
  • 79 минало

    0 2 Отговор

    До коментар #72 от "Шайба":

    Ако си искал да крадеш и мамиш ,за да забогатееш без да работиш ...със сигурност си бил мачкан. Останалите хора си живееха спокойно . И дано се появи пак партия , която да защитава интересите на работещите , а не на измницитеи мафията .

    Коментиран от #83

  • 80 ВиП

    3 0 Отговор
    Просто палячо 🤡
  • 81 Роза

    4 0 Отговор
    Много ми хареса статията.Точен и верен анализ е направила германската журналистка.Слави наистина си е шарлатанин,а бъдещето на България за съжаление е несигурно.Това е горчивата истина.
  • 82 ама

    1 0 Отговор
    със сигурност, подставено лице
  • 83 Шайба

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "минало":

    Не съм съгласен с теб,точно през соца се крадеше на поразия,но всеки крадеше от държавата,кой повече кой по-малко според нуждите си,защото иначе си беше чиста мизерия.Не се крадем значи помежду си директно,а го правим индиректно чрез държавата и сетне спим спокойно с чиста съвест,няма такава идиотия просто.Пък затуй,че комунистите потъпкаха вековни идеали за свобода и равенство е отделен въпрос,уж всички бяхме равни,ама тия с партийните книжки бяха по-равни от останалите.Мракобесни времена бяха и само човек с чисто робско съзнание би им се радвал,да види свободните хора потъпкани в калта,мизерни и окаяни душици са това комунистите и най-вече тия,които ги поддържат!

    Коментиран от #84

  • 84 минало

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Шайба":

    Този спор няма да има край.Радвай се , че си от малкото хора , които живеят добре при демокрацията.

    Коментиран от #89

  • 85 Бойко

    1 2 Отговор
    Мачкай Баце. Слави е отличен шоумен, но като интелект и политик е кръгла нула. Довчерашните МУ сценаристи, днес просто си го водят за нуса!!!
  • 86 ТАМ Е ЛЕСНО

    3 0 Отговор
    НОВОИЗЛЮПЕНИЯ политик Чалга 7/8, просто няма усет и политическа грамотност - не може ти да се пишеш за водач, друг да те учи, да ти пише изказванията и да ти дава акъл В такива случаи, народа казва: " Къде е тръгнал този да се жени без мантракулка !". Тези които го избират, са на същото политическо ниво - незрели, неизпечени в социално политическия живот на държавата и объркват живота на другите! Такива хора като новоизлюпения " лидер ", винаги стават лесна плячка, рано или късно на задкулисни уговорки и пазарлъци на тарикатски партии, като БКП-БСП и СИЕ - привличайки ги да работят за техните лично партийни интереси - ти ставаш зависим от тях, една послушна марионетка! Чалгата 7/8, е от този тип "политици"! Ако този, "шоу-артист", и други неграмотни като него "политици" си мислят, че българския парламента е университет в който народа може да ги чака да се образоват - жестоко се лъжат! В този държавен храм, наречен ПАРЛАМЕНТ се влиза с предварителен ясен план за управление, задачи, финансови разчети и срокове за изпълнение - всичко това разяснено на избирателя преди изборите - а не, когато бъдете избрани от "глупците", и когато влезете в парламента тогава ще му мислите! Слушаме много политици, вече държавни избраници да казват: "Управлението на една държава не е лесна работа!" - но е лесно да живеят с приятното "чувство", че са "някой" в парламента, да получават тлъста народна заплата и да си клатят краката, а народа кучета го яли, може да си чака до куко
  • 87 ТАМ Е ЛЕСНО

    3 0 Отговор
    ..., може да си чака до куково лято! На тези "многознайковци", след като им е трудно, какво правят в парламента ?! - ДА ГРАБВАТ МОТИКАТА и на полето, там е много по-лесно от парламента, там се пече народния хляб който им даваме да ядът - да работят, а не да хленчат и да ни обясняват колко много е трудно! С мотиката сутрин рано на рамо, и на полето където се пече НАРОДНИЯ ХЛЯБ...! - Там е много лесно!
  • 88 Без надежден

    3 0 Отговор
    ПОМИЯР И ШАРЛАТАНИН. ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА, КАКТО И ДА Я ОБЪРНЕШ ВСЕ СИ Е ЛОПАТА. ЧАКАЙТЕ ОТ ТАЗИ МУШНАТА ГАЙДА САМО ЧАЛГА МУЗИКА И ПРАЗНИ ЧИНИИ. УТРЕ ВЛИЗА В СЪЮЗ С ДЯВОЛА БСП, ДБ и МУТРИТЕ НА КОИТО Е ВЪТРЕ. ТОЙ ИДВА И ВОДИ АДА СЛЕД СЕБЕ СЕ.
  • 89 Шайба

    3 0 Отговор

    До коментар #84 от "минало":

    И тук не съм съгласен с теб,на този спор ще му дойде края на второто пришествие,когато комунистите-атеисти с изненада констатират,че Бог съществува и че цялата им идеология е била прах на вятъра.Тогава сами ще разберат що за загубеняци са били всъщност,но ще е късно да поправят каквото и да е било.
  • 90 Наглите хора нямат граници

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Стефан":

    Е уж и миналия път много хора казаха,че съжаляват и няма повече да гласуват за него,а сега се оказа,че си увеличил гласовете.Как стана така,нещо с машинките май...Докато не гласуват 100%засичане на хартиените отрязъци с машините,никога няма да повярвам,че гласуването е честно.
Новини по държави: