Last news in Fakti

21 Юли, 2021 16:50 2 131 6

Байдън плахо подава ръка за мир на Китай

  • китай-
  • сащ-
  • джо байдън

Заместник-държавен секретар на САЩ ще посети Пекин на 25 и 26 юли

Байдън плахо подава ръка за мир на Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман ще пътува до Тиендзин, Китай и ще се срещне с китайския външен министър Ван И и с други официални лица на 25 и 26 юли, съобщи в сряда Държавният департамент.

От ведомството заявиха, че Шърман се готви да обсъди "области, в които имаме сериозни опасения относно действията на Китайската народна република, както и области, в които нашите интереси са в съответствие".

Съобщението идва малко след информация, че китайското правителство е отказало да предостави на Шърман аудиенция, докато тя е на обиколка на Азиатско-тихоокеанския регион.

През миналата седмица "Файненшъл таймс" съобщи, че китайското правителство е отказало среща между заместник-министъра на външните работи Лъ Юйчън и заместник-държавния секретар на САЩ Уенди Шърман.

Вместо това Китай е предложил среща със Се Фън, отговарящ за планирането на политиката за Северна Америка, казаха запознати с решението.

През май пък се появиха доклади, в които се твърди, че Пекин също така е отказал разговори между министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин и Сюй Цилян, заместник-председател на Централната военна комисия на Китай и най-висшият военен офицер в Пекин.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смерш

    20 1 Отговор
    ЛгДж върхушката при чичо Сам няма потенциал и морални сили да противостои успешно на международни играчи имащи усещане за собствено достойнство и сила каквито са КНР и Руската Федерация,Иран и др.
    По тази причина именно започнаха да проявяват опити за гъвкавост в отношенията,но да видим..................................!
  • 2 барчо

    18 1 Отговор
    Не усеща ли никой, че някои го удариха на молба? Ми така е когато имаш ръководители на място. Кой както иска така да нарича Китай по медиите, но тя си има тежест и мнение и си ги отстоява.
  • 3 Госあ

    6 4 Отговор
    Благородните рядко разговарят с простолюдието.
  • 4 ЪРП

    12 0 Отговор
    Заместник-държавен секретар на САЩ ще посети Пекин на 25 и 26 юли

    НЕ Е ЛОШО ДА СИ НОСИ И ПАРАДНА СТЪЛБА, ЧЕ ДА НЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЛИЗА ПРЕЗ АВАРИЙНАТА......!
  • 5 Цунк По Газунг

    0 2 Отговор
    Сибир е Китайски
  • 6 ДаЗдраПерМа

    0 0 Отговор
    стокообората за 6мес на 2021 в сравнение със същия период на 2020 е нагоре с 27% за ЕС и нагоре с 44% за щатите---няма комунисти и капиталисти има чиния която трябва да е пълна и малко да прелива отстрани.