23 Юли, 2021 13:17 1 257 4

Венеция не беше включена в списъка на ЮНЕСКО

  • венеция-
  • град-
  • италия

Градът ще трябва да предостави нова равносметка за съхранение на екосистемата

Венеция не беше включена в списъка на ЮНЕСКО - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Венеция не беше включена в списъка на ЮНЕСКО на застрашеното световно наследство. Организацията даде срок на града до 1 декември догодина да представи нова равносметка за съхранение на екосистемата на Венеция и лагуната ѝ.

Предложението за включване в списъка беше направено малко преди забраната за преминаване на големи кораби, която влиза в сила от 1-ви август. Те ще трябва да пускат котва на промишленото пристанище Магера. По-малки круизни кораби с около 200 пътници ще могат да акостират в централната част на Венеция.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пак не разбрал

    1 1 Отговор
    За Венеция, ясно. А, Банкя ?
  • 2 Мммммм

    0 2 Отговор
    Красив град, малко намирисва, и има доста комари, но мн.красив
  • 3 Jacques Yves Moineau

    2 0 Отговор
    Не Магера, а Маргера. И не пускат котва (защото там няма място за котва ), а застават на кея.....ама на кого му пука. Важното е да се пише нещо...
  • 4 Фъфльо Дилов

    1 0 Отговор
    Един голям вонящ кенеф, където всеки иска да ти обере по някакъв начин.
Новини по държави: