Last news in Fakti

4 Август, 2021 16:57 1 658 5

Фейсбук търси важна иновация

  • фейсбук-
  • обработка-
  • уатсап

Нов вариант за криптиране на данни

Фейсбук търси важна иновация - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Компанията Фейсбук набира група от експерти, които да разработят начини за анализ на криптирани съобщения в Уотсап, съобщи Блумбърг.

Това ще позволи анализ на цели съобщения. Идеята е да не се нарушава криптирането до краен потребител.

Работи се с водещи анализатори. Някои от тях работят в сферата на изкуственият интелект.

Няколко от водещите компании започнаха подобни проучвания. Търси се вариант за анализиране на криптираните съобщения в облака, без да се губи конфиденциалност.

Реално лична информация няма да попада при рекламодателите. Програмата ще обработва информацията, без да вижда нейното съдържание.

Реално това ще гарантира поверителността на разговорите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вес

    13 0 Отговор
    "Ще обработва информацията, без да вижда нейното съдържание". Ха ха забравете завинаги за Уотсап

    Коментиран от #3

  • 2 ЦРУ

    12 1 Отговор
    И ЗА КАКВО МИ Е ДА ПОЛЗВАМ ТЪЗ ПОMИЯ?ДА МИ ПРАВЯТ ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ПРОФИЛ ДА МЕ АНАЛИЗИРАТ РАЗНИ МАЛOУMHИЦИ ЗАД ОКЕАНА И ДА МИ СЪХРАНЯВАТ БАЗА ДАННИТЕ И ДА ГИ ДОПЪЛВАТ ОТ ИНТЕРЕСИ ПРИЯТЕЛИ ПОЗНАТИ И ДА СЪЗДАВАТ МОЕ ДОСИЕ,МОЯ ЖИВОТ СИ Е ЛИЧЕН И НЕ КАСАЕ НИКОЙ!
  • 3 забравил съм

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "вес":

    От фейсбук и всичко тяхно съм се отказал от както преди години си сложих месинджър и уж му отказах достъп до контактите в телефона, а след това започнаха във фейсбук да ми излизат всички от тел.указател, с които не съм приятел но са си въвели тел.номер... Хич не следят и не подслушват.
  • 4 ТъпБук

    2 0 Отговор
    Не разбрах как ще "анализират" криптирани съобщения "без да се губи конфиденциалност". Ако не знаеш какво е съобщението, как ще го "анализираш" !!! Тия за съвсем малоумни ли ни вземат? Не че ме засяга. Нямам Фейсбук и никога няма да имам!
  • 5 Николов

    0 0 Отговор
    Не използвам социални мрежи и чат приложения.Не използвам и смартфон.Имам роднини в службите.Разказано ми е как "не" се следи нищо,и как службите "нямат" абонамент при тези социални мрежи и смартфони.Статията е за наивници за да бъдат ловени по лесно.А и да им се създава психологически профил.