Last news in Fakti

1 Март, 2013 17:21 1 203 0

Без Берлускони в управляващата коалиция

  • силвио берлускони-
  • пиер луиджи берсани
Без Берлускони в управляващата коалиция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на италианската левоцентристка коалиция Пиер Луиджи Берсани заяви, че не съществува никаква възможност за политически съюз със Силвио Берлускони, съобщи италианският вестник „Република“.

По този начин създаването на стабилно правителство в страната е възможно единствено чрез коалиция между хората на Берсани и популисткото движение „5 звезди“ на комика Бепе Грило, който от своя страна поне до момента заявяваше, че няма да се коалира с никого. По-рано бившият премиер Берлускони беше дал да се разбере, че при определени условия може да се съгласи на съюз с левоцентристите.    

Според резултатите от парламентарните избори на 24 и 25 февруари левоцентристите получиха контрол над Камарата на депутатите в италианския парламент. В Сената обаче нито една партия не постигна абсолютно мнозинство и политическите експерти коментираха, че за сформиране на устойчив кабинет формацията на Берсани ще трябва да сключи алианс или с десноцентристите на Берлускони, или с Грило.

Междувременно бившият премиер заяви днес пред Апелативния съд в Милано, че няма никакво отношение към финансови машинации в своята медийна империя Mediaset, в каквито го обвиняват, съобщи „Кориере дела сера“. „Вместо да ме наградят със златен медал, че съм осигурил работа на 56 000 души, те искат да ме вкарат в затвора!“, възмути се той.

   


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: