Last news in Fakti

21 Август, 2021 10:22 2 660 6

Взрив в Багдад, има жертви

  • багдад-
  • ирак-
  • взрив

Колата, с която са се движили опълченците, е била взривена от самоделна бомба

Взрив в Багдад, има жертви - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко четирима членове на иракската шиитска милиция Ал-Хашд ал-Шааби бяха убити при експлозия в северен Багдад. Това съобщи местният телевизионен канал "Ал Сумария", цитиран от news.bg.

Колата, с която са се движили опълченците, е била взривена от самоделна бомба. Други най-малко осем бойци от Ал-Хашд ал-Шааби са били ранени.

Както посочват източниците на телевизионния канал в службите за сигурност на Ирак, в района на иракската столица, където е станала експлозията, се провежда специална операция за елиминиране на т. нар. спящи клетки на терористичната група "Ислямска държава", които най -вероятно са замесени в нападението срещу шиитската милиция.

Взривът в Багдад съвпадна с важен за шиитите празник.

Милиони шиити в Ирак отбелязаха свещения ден Ашура, събирайки се в светилищата и джамиите в знак на почит към мъченическата смърт на Хюсеин, внук на пророка Мохамед, предаде ДПА. Хюсеин загинал в битката при Кербала в Ирак през 680 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    11 0 Отговор
    Какъв е този взрив, бе. Нали като обесихме сатрапа Садам Хюсеин, щеше да има мир и демокрация от западен тип. От чешмите щеше да тече мед и масло.
  • 2 КОТарАК

    9 3 Отговор
    искам някой соросид да ми каже , къде не е имало безредици , убийства , без американците да са се намесили или стъпили там
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бат Бойко нощния бандит

    1 0 Отговор
    Да спасим афганистанците в Кербала!
  • 5 5ко

    4 0 Отговор
    Що бе? Нали демокрацията там победи и ги оттърваха от тиранина?
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Ирак , Либия , Афганистан , Украйна колко още държави ще съсипят мръсните кравари.