Last news in Fakti

8 Септември, 2021 11:00 1 338 12

Съветът на ЕС отделя близо 14.2 млрд. евро за кандидат-членки

  • европейски съюз

Предприсъединителните фондове имат за цел да подпомогнат кандидат членките в осъществянето на реформи в различни сфери, като съдебната система, административното обслужване, икономиката, социалните грижи

Съветът на ЕС отделя близо 14.2 млрд. евро за кандидат-членки - 1
Снимка: shutterstock

Съветът на Европейския съюз е взел решение да отдели сумата от близо 14.2 млрд. евро в рамките на предприсъединителните фондове за периода 2021 - 2027 година.

Тези средства ще бъдат предоставени на Албания, Босна и Херцеговина, Исландия, Косово, Черна гора, Република Северна Македония, Сърбия и Турция, става ясно от официално прессъобщение на сайта на Съвета.

Предприсъединителните фондове имат за цел да подпомогнат кандидат членките в осъществянето на реформи в различни сфери, като съдебната система, административното обслужване, икономиката, социалните грижи.

Отпускането на средствата ще става поетапно, като ще се отчита постигнатия напредък и споделянето на общи ценности. С особено внимание ще се следи за промяната, настъпваща в сферата на спазването на основните права, функционирането на институциите и административната реформа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИКВА

    15 0 Отговор
    Членки много но членове малко - гейска работа на бездетни ръководители на заговащ ЕС!
  • 2 пешо

    17 0 Отговор
    които парици после ще бъдат върнати с лихви през била, лидъл, кауфланд и пр.
    учетесебе!
  • 3 А питам

    18 0 Отговор
    Некой мое ли а ме светне, кво е туй "общи ценности"??

    Коментиран от #4

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "А питам":

    Ами когато тяхното си е тяхно, а нашето е общо му викат "общи ценности"😉
  • 5 ТаУмВзе

    4 0 Отговор
    Тия евроулавняци не са разбрали, все още, че след напускането на Британия, тоя уж съюз се е разпаднал. Друга е темата, че моше Трябва да печата кинти. А съвсем друго е ислямизацията на бившата Европа.
  • 6 Истината

    4 1 Отговор
    Роден съм през 91 година. Не помня добре комунизма но в училище ходих с 5 лева а тези пари ми стигаха повече от 2 или 3 дни. А сега с 5 лева не можеш да си купиш бищо.

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Пиер

    3 0 Отговор
    Мащабна корупция в действие
  • 8 Варненец

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Тогава получавах 180 лева на месец.
    Сега получавам 3000 лева на месец. Кое по добре?

    Коментиран от #9

  • 9 Дърт Варненец

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Варненец":

    Келеш заплата ми беше 180 лв и стигаха за четиричленно семейство да изкара месеца без да се ограничава било то ток, вода, храна и дрехи дори оставаше за спестяване в собствена застраховка в която сумата се трупаше като спестовен влог.Хората бяха човеци и си помагаха.А ти варненецо с тези 3000 лв спадаш към хората не към човеците.Както баба ми казваше хора много човеци малко.
  • 10 Дърт Варненец

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Момко 70- 80 те години с 5 лв отивах с такси до Дружба и ми оставаха пори за водка и кола я в бара на гранд хотела я в дискотека Черноморец.С колегите през ден два сутрин преди работа ходихме на Трифон Зарезан хапвахме шкембе и обратно в града на работа.Какви времена момко никога няма да го проумеете или разберете чисто и просто трябва да се преживее.

    Коментиран от #12

  • 11 комунистите cа виновни

    0 0 Отговор
    Но до Солун,Белград или Скопие не можеше да идеш . Защото паспорт имаха само комунистите и тези от държавна сигурност. Не можеше да отидеш в селото, без да минеш през полицейския контролен пункт.Явно ти си един от тези милиционери, щом толкова милееш за затвора Народна Република България...На това се казва животински нагон-ядеш,пиеш и мислиш че живееш.Животните също ядат и пият но съдбините им са в чужди ръце не са свободни и нямат собствено мнение,собственна воля. Понимаешь товариш?
  • 12 комунистите cа виновни2

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дърт Варненец":

    Но до Солун,Белград или Скопие не можеше да идеш . Защото паспорт имаха само комунистите и тези от държавна сигурност. Не можеше да отидеш в селото, без да минеш през полицейския контролен пункт.Явно ти си един от тези милиционери, щом толкова милееш за затвора Народна Република България...На това се казва животински нагон-ядеш,пиеш и мислиш че живееш.Животните също ядат и пият но съдбините им са в чужди ръце не са свободни и нямат собствено мнение,собственна воля. Понимаешь товариш