Last news in Fakti

9 Септември, 2021 14:24 2 052 2

Тридневен траур в Тетово

  • тетово-
  • пожар-
  • коронавирус-
  • северна македония-
  • траур

Редица прояви бяха отменени поради трагедията

Тридневен траур в Тетово - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Тетово бе обявен тридневен траур от днес до 11 септември за жертвите на пожара, избухнал снощи в местната мобилна болница, реши общинският съвет на Тетово, предаде агенция МИА. Съветниците изразиха почит към жертвите, а кметът Теута Арифи съобщи, че оцелелите в пожара са в добро състояние, но не знаеше за колко лица става дума. Засега няма информации свързан ли е пожарът с прекъсване на тръби за кислород, предаде БТА.

Министерството на здравеопазването съобщи, че по време на пожара в болницата е имало 26 пациенти, 14 са загинали, а 12 са прехвърлени в болницата в Тетово и животът им не е в опасност. Няма пострадали медицински лица. Пожарът избухна около 21 часа местно време снощи и за кратко време изгоря целият COVID-център. В гасенето участваха над 30 пожарникари със седем коли. Пожарът бе угасен за около половин час.

Няма потвърждение на медийните информации, че възможни пропуски при изграждането на болницата може да са причина за пожара. Министерството на здравеопазването заяви, че мобилните болници в страната са изградени по всички приети стандарти.

Редица прояви бяха отменени поради трагедията. Кабинетът на президента Стево Пендаровски съобщи, че планираните прояви по повод 8 септември, Деня на независимостта, са отменени. По-рано и други институции отмениха планираните мероприятия. Червеният кръст изрази съболезнования на семействата на загиналите и ранените граждани и обяви, че ще отпусне еднократна парична помощ на семействата на загиналите в размер на 30 000 денара.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 херодот

    7 1 Отговор
    "Видов ден"за Българите загинали на корабчето"Илинден"!!!
  • 2 BCC

    3 0 Отговор
    Името на кмета е едно македонско, стой та гледай.....
Новини по държави: