Last news in Fakti

15 Септември, 2021 07:56 5 025 12

Скандал в Лондон! Новият китайски посланик във Великобритания без достъп до парламента

  • великобритания-
  • китай

През март Пекин наложи забрана за пътуване и замразяване на авоарите на петима депутати от Камарата на общините и на двама благородници от Камарата на лордовете

Скандал в Лондон! Новият китайски посланик във Великобритания без достъп до парламента - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новият китайски посланик във Великобритания няма да бъде допуснат в парламента, въпреки отправената му покана от парламентарната група за Китай на прием днес в Камарата на общините. Причината – наложените от властите в Пекин санкции на британски депутати.

Посланик Чжън Цзегуан трябваше да отиде на прием в парламента, но след протести от депутати пред председателя на Камарата на общините сър Линдси Дойл и благородници пред председателя на Камарата на лордовете лорд Макфол, двамата наложиха забрана върху посещението му.

От китайското посолство заявиха, че това е „жалко и малодушно решение“, което ще навреди на двустранните интереси. Забраната идва на фона на увеличаващо се напрежение между двете правителства.

През март Китай наложи забрана за пътуване и замразяване на авоарите на петима депутати от Камарата на общините и на двама благородници от Камарата на лордовете с обвинения, че разпространяват лъжи за страната. Това бе в отговор на британското решение да наложи първите си санкции на китайски официални лица за нарушаване на човешките права в провинция Синдзян.

Въпреки това парламентарната група за Китай бе решила да покани посланик Чжън Цзегуан. Миналата седмица санкционираните от Китай депутати и благородници писаха съответно до председателите на техните камари, за да изразят загриженост по повод на поканата на посланика с аргумента , че неговото присъствие би означавало даване на одобрение на действията на властите в Пекин.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    38 11 Отговор
    Скоро ще има и в китайския парламент и там няма да бъдат допуснати англоворящ ингилизин, което е нормално

    Коментиран от #2

  • 2 глостър

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    По скоро индо-пакистанския.
  • 3 Чудо голямо !

    31 6 Отговор
    "Лордове и благородници"! Все меки китки и грозни като смъртта !

    Коментиран от #4

  • 4 русенец

    20 5 Отговор

    До коментар #3 от "Чудо голямо !":

    Нормално, близко родствено кръстосване. Кой син на сестра си, кой брат на баща си.:) Иначе тези англичани със сигурност имат цветуща икономика в момента, че се бъзикат с една от най-могъщите икономики в света.:)
  • 5 Стратофортес

    4 19 Отговор
    Правилно! Комунягите нямат място при нормалните хора!

    Коментиран от #8, #9

  • 6 льошо

    9 2 Отговор
    Горкият китайски посланик!
  • 7 От страни

    4 1 Отговор
    Това е тръгнало на пустиняк вече. Такива арогантни изяви си го позволяват само тия и краварите. Няма дипломация, няма протокол.. Като гледам ква катастрофа са със стоките и храните май ще се наложи да ги спасяваме ний. Айде ще жертвам за кралицата къща на село - дано и хареса, щото там е същата умрела работа.
  • 8 От страни

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стратофортес":

    Вий "нормалните" поне да бехте се изнесли на остров та да не закачате нормалните. Прочети кво са правили с децата а после пиши за "нормалност".
  • 9 Змей Горянин

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стратофортес":

    Бягай да си играеш в пясъка. Мисленето и преценките не са за теб. За тая работа се иска да имаш нещо в главата си. При теб цари абсолютен вакуум. Така, че - айде на пясъчника.
  • 10 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    1 0 Отговор
    Е че кой кани агенти в парламента

    Коментиран от #11

  • 11 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ":

    Там такъв е редът. Има право. То и китайците нема да ги забавят с отговора.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: