Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 16:33 996 2

Бившият стратег на Белия дом е изправен пред обвинение за неуважение на Конгреса

  • стив банън-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия

Действията на Стив Банън се гледат под лупа в търсене на отговор на въпроса дали е имал някаква роля в организирането на нападението и ако - дали е говорил по темата с тогавашния президент Доналд Тръмп

Бившият стратег на Белия дом е изправен пред обвинение за неуважение на Конгреса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американската Камара на представителите гласува да обвини бившия стратег на Белия Дом Стив Банън в криминално неуважение към Конгреса. Мярката е свързана с отказа на Банън да се яви на изслушване в комисия.

Банън бе призован да се яви на изслушване пред комисия, разследваща нападението срещу Капитолия от 6-и януари. Деветима републиканци се присъединиха към демократите за вота в Камарата на представителите, който идва дни, след като разследващата комисия единодушно прие такава резолюция.

Неуважението към Конгреса е криминална проява, която се наказва с до една година затвор и глоба от до 100 хиляди долара.

Резолюцията сега отива при Министерството на правосъдието, откъдето трябва да се вземе решение дали да бъде образувано дело.

Действията на Банън се гледат под лупа в търсене на отговор на въпроса дали е имал някаква роля в организирането на нападението и ако - дали е говорил по темата с тогавашния президент Доналд Тръмп. Показанията на бившия стратег се смятат за ключови да се разбере какво е правил Тръмп преди и по време на отнелото човешки животи нападение, станало на специалната сесия за потвърждаване победата на Джо Байдън.

Банън отказа да се яви пред законодателите с аргумента, че има имунитет като работил за бившия президент. Според правни експерти , цитирани от "Вашингтон пост" Банън не може да получи този вид имунитет, защото такъв важи само за най-близките съветници в Белия Дом, а не за частни лица като него.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ловът

    2 0 Отговор
    на вещици продължава!Сомалийците са повече в час!
  • 2 простете си

    1 0 Отговор
    Оставете го човека на мира, не се карайте, а се обичайте , когато вие се карате, най-много страдат малките невинни хора, по-добре се разберете и се уважавайте! Омразата ражда омраза и агресия, агресията също ражда омраза, това не е добре, простете си!