11 Ноември, 2021 21:21 1 743 10

Религиозен орган: Криптовалутите да са забранени за мюсюлмани!

  • улема-
  • криптовалута-
  • индонезия-
  • шериат-
  • биткойн

Общата стойност на търговията с криптовалути в Индонезия е достигнала около 25,96 млрд. долара от януари до май тази година

Религиозен орган: Криптовалутите да са забранени за мюсюлмани! - 1
Снимка: shutterstock

Използването на криптовалути не е в съзвучие с шериата и трябва да бъде забранено на мюсюлманите, твърди религиозният орган на най-голямата мюсюлманска държава в света - Индонезия.

Агенция Bloomberg съобщи, че Националният съвет Улема, висшият духовен орган в страната, е постановил, че криптовалутите са "харам" или забранени поради елементите на несигурност и залагане.

Крипотоактивите могат да се търгуват само ако покажат ясни ползи и се спазват принципите на шериата (набор от ислямски закони, ръководещи мюсюлманите и произтичащи от учението на Корана - бел.ред), заяви местният ръководител на религиозните декрети.

Националният съвет Улема е създаден през 1975 г. и притежава значителна религиозна, политическа и правна власт в Индонезия. Постановленията му нямат задължителен характер, но могат да повлияят на начина, по който мюсюлманите гледат на дигиталните валути. Предстои да се види как изявлението ще се отрази в страната, която е с население от 270 милиона души.

Индонезийското правителство обаче разрешава търговията с цифрови активи като инвестиционна възможност. Общата стойност на търговията с криптовалути в Индонезия е достигнала около 25,96 млрд. долара от януари до май тази година, по данни на местното министерство на търговията, цитирани от Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орден на герб

    6 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Религиозен орган: Криптовалутите да са забранени за мюсюлмани!

    Но е разрешено за Магнитски, Пандорски и за други отслабнали офшоркаджии.
  • 2 Неутрал

    13 7 Отговор
    Когато мюсюлманите измислиха шериата, нямаше електричество, нямаше компютри, нямаше криптовалути, а сега уж не позволяват използването им поради несъвместимостта им с шериата. Глупости по-големи от цялата вселена.

    Коментиран от #6

  • 3 КОТарАК

    9 8 Отговор
    криптото е балон , пирамида и такива стойности като обмен-25 млрд. долара са смешни откъм инфо за тая страна особено
  • 4 Ким Ир Сен

    2 3 Отговор
    Отслабвайки ставаме по силни. Внуших го на моето Кимче а Шиши как е разбрал, идея си немам!!!
  • 5 Тия ....на

    1 2 Отговор
    Кози не ги интересува нищо Що нос трябва да ни интересува Т те?
  • 6 плевен

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Неутрал":

    Е приятелю, ти не си неутрал, а незнаещ /какъвто съм и аз/. Поразрови малко повече на тема "ислямска банка". Ще останеш впечатлен. Там еврейската идея за лихва и печалба е на трети план. Банкирането е насочено към създаването на материални блага, а не към спекула. Банката не може да фалира заради рискови решения на ръководството. Ако имах възможност, бих си държал парите в тяхна банка.
    Забрави за религията им. Вместо да робуваш на клишета, се вслушай в тях за криптовалутите. Илон М. също не ги харесва/крипто.../. Китай и Русия- също.
  • 7 Миро

    6 2 Отговор
    На криптото ще му ударят теслата. Китай тества цифров юан и го пуска догодина. Когато това стане напълно и ще се знае кой за какво харчи и колко харчи. Това ще доведе до пълен контрол за всеки. И при нас ще стане това . Няма мърдане.
  • 8 убиткойн

    7 2 Отговор
    някой може ли да ми каже каква е разликата между финансова пирамида и криптовалута?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГОСТ

    1 1 Отговор
    Както винаги и при криптото е така , идеята е добра но на практика какво ще се случи може само да гадаем или да изчакаме да видим.
    Колкото за пирамидите ,са си много хубави само да си от първите участници .