Last news in Fakti

1 Декември, 2021 15:09 2 019 4

Взрив до гарата в Мюнхен

  • взрив-
  • германия-
  • гара-
  • ранени-
  • полиция-
  • мюнхен

Причината за взрива все още остава неясна

Взрив до гарата в Мюнхен - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Взрив избухна на строителна площадка на "Дойче бан" (Deutsche Bahn) в Мюнхен. По данни на службата за противопожарна сигурност са ранени трима души, един от които тежко. Спряно е движението на влаковете около централната гара в Мюнхен, заяви говорител, предаде БНР.

Засегнати са движенията на влаковете за близки и далечни дестинации, заключено е и трамвайното депо. Не е известно колко време ще бъде спряно движението. Полицията и противопожарната служба обясниха, че става въпрос за мащабна операция, съобщи „Зюддойче Цайтунг”. По информация на полицията близо до "Донерсбергербрюке" се е чул силен взрив, след което се е издигнал стълб от дим. Според пожарната става въпрос за експлозия.

„Тук сме, за да осигурим безопасността на хората”, заяви говорител на противопожарната служба. Трима души са ранени. Причината за взрива все още остава неясна. Съществуват подозрения, че става въпрос за взрив на бомба от времето на Втората световна война. "Донерсбергбрюке" се вамира недалеч от централната жп гара в центъра на Мюнхен по главния маршрут на градската железница на Мюнхен. Много пожарни автомобили и около 50 служби за спешна помощ бяха на място, а над района кръжи хеликоптер на федералната полиция.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Display

    18 3 Отговор
    Дали в далечината не се чуло нещо за Аллах?????
  • 2 Бомба

    10 1 Отговор
    останала от Втората световна война - експлозия на строителния обект в близост до гарата !
  • 3 Десета доза

    10 1 Отговор
    Омикрон и антивсксърите са виновни.
  • 4 глоги

    7 0 Отговор
    около 50 служЕбНи автомобила за спешна помощ бяха на място. "СПЕШНА-ТА ПОМОЩ" НА ГЕРМАНИЯ Е ЕДНА СЛУЖБА."Донерсбергбрюке" се Намира недалеч от централната жп гара.
Новини по държави: