14 Декември, 2021 07:40 10 257 41

"Грандиозни намерения": какво пишат чуждите медии за правителството на Кирил Петков

  • кирил петков-
  • продължаваме промяната-
  • има такъв народ-
  • румен радев

Успешно възникна коалиция под ръководството на ПП, а това е удовлетворение и за президента Румен Радев, който току-що спечели втори мандат

"Грандиозни намерения": какво пишат чуждите медии за правителството на Кирил Петков - 1
Снимка: БГНЕС

Една от най-бързо топящите се нации в света, с най-голяма разлика в доходите сред всички страни в ЕС и с най-нисък процент ваксинирани: така описват чуждите медии България в деня, в който НС гласува кабинета "Петков".

"Коалиция от четири партии, които едва ли можеха да са по-различни", пише в анализа си кореспондентът на германската обществена медия АРД Клеменс Ференкоте. „Свързва ги най-вече една цел: да не позволят на партията на бившия правителствен ръководител, национал-консерватора Борисов, отново да се върне във властта“, коментира авторът. Той припомня, че според служебното правителство по време на Борисовото управление в корупционни канали са потънали милиарди, а освен борбата срещу корупцията Петков иска страната най-после да навакса изгубените десетилетия след краха на комунистическия режим.

"Нулева толерантност към корупцията"

Агенция ДПА също поставя акцента върху думите на Петков, че под управлението на неговото правителство към корупцията ще се демонстрира „нулева толерантност“. За същото информира и агенция Франс прес, в края на чийто анализ четем: „Четирите партии са обединени в позицията си срещу Борисов, когото обвиняват в корупция. Сега те смятат да се борят срещу тази ширеща се корупция и да реформират съдебната система. Освен това Петков иска да ускори провлачилата се имунизационна кампания.“

За новото българско правителство пише и електронното издание на германския „Ди Цайт“: „Балканската държава с население от 7 милиона е една от най-бързо топящите се нации в света. В същото време разликата в доходите в България е най-голямата сред всички държави в ЕС, а процентът на ваксинирани срещу коронавируса - най-нисък“, отбелязва изданието.

Подобни акценти поставя и „Зюддойче Цайтунг“, където четем: „Работа има колкото искаш. Страната не предлага достатъчно перспективи на младото си поколение. Населението галопиращо се топи. На всичко отгоре коронавирусът се е развихрил така, както никъде другаде в Европа, а процентът ваксинирани е най-ниският в ЕС“. Вестникът отбелязва, че на този фон новото българско правителство излиза на сцената с грандиозни намерения.

"Удовлетворение и за президента Радев"

По-нататък авторът на статията Тобиас Цик коментира: „Успешно възникна коалиция под ръководството на ПП, а това е удовлетворение и за президента Румен Радев, който току-що спечели втори мандат. Той застана на страната на протестиращите, когато миналата година десетки хиляди демонстрираха срещу повсеместната корупция и систематичното облагодетелстване на олигарси при управлението на правителството на ГЕРБ начело с дългогодишния премиер Бойко Борисов“.

„Зюддойче Цайтунг“ отбелязва още, че новото правителство ще се натъкне и на този сериозен проблем: блокираните тъкмо от София преговори за еврочленство на Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    42 42 Отговор
    Такава агресивна РЕКЛАМА не съм виждал на нищо до сега,само погледнете от 15 статии 16 са за това НЕЩО.От далече си личи ,че голям келепир ще се бере.

    Коментиран от #27

  • 2 гадно

    84 16 Отговор
    Тия много загрижени за нас! Къде бяха тези медии по времето на шайката да пишат за корупцията.В Брюксел не може да не са подозирали поне, за Меркел ханъм да не говорим сигурно много добре е знаела какви ги върши послушкото й Борисов.
  • 3 Пернишката секта

    34 2 Отговор
    И за капак са се нароили Фашистки секти занимаващи се с изтезания и гаври, кой ги спонсорира нестава ясно!
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    77 1 Отговор
    А писаха ли , че сме с най-много депутати на милион жители, с най-много министри на милион жители, с най-много обещания останали само обещания .... ‼️
  • 5 Bg от Бг

    27 6 Отговор
    Пишат че му е трудно да направи сложно съставно изречение и да подреди няколко такива в теза...
  • 6 Последния Софиянец

    29 38 Отговор
    Мачкай Кирчо!
  • 7 бушприт

    43 2 Отговор
    Пишат,че по-голямата част от българите живеели в САЩ. И в Англия. Затова младите се обучавали на английски още от 3-годишни и ги наричали с английски имена,а не с български. Новото модерно.
  • 8 ИВАН

    29 22 Отговор
    Хаха, тоя келеш Кирчо, как само си криви муцунката като учено педигри, нулева щяла да му е толерантноста - ха върви го разбери ..... а бе ееей, тая хилядолетна държава е оцеляла, защото се е управлявала от мъже, а не от калинки и наведени страхливци
  • 9 3995

    39 12 Отговор
    И Царя започна така... А какво се оказа ?...И тез като него ще ни оправят... Да плаче ли човек да се смеели!?...
  • 10 Хахаха

    34 12 Отговор
    Прокопиев наднича отвсякъде. Каква корупция ще гоните бе. Такова крадене ще падне.... с много агресивна кампания в медийте, че видите ли, всичко правим за народа. Ем заслужихме си го.
  • 11 Жалко не знаят поговорката

    35 11 Отговор
    С голяма кошница за ягоди не ходи и другата рибара в морето тигана не слагай.Народа не очаква нищо добро от тия кокоряци чужди възпитаници освен слугинаж на чужди интереси

    Коментиран от #35

  • 12 България е над 1500 годишна държава

    30 7 Отговор
    Тия всичките са загрижени най-вече да изчезнем и докараха тез кокоряци от Канада чак да ги слушат.Питам кой български хан е дошел от чужбина за доброто на страната ни.Пример Кобургът.
  • 13 LIVERPOOL CHAMPION 🏆 21/22 !

    17 22 Отговор
    Кирчо! Първо мачкай гербавите Нискочели тикви и кратуни! После другото!

    Коментиран от #30

  • 14 ПОМПЕЙ

    13 20 Отговор
    За да не пречат, гербавите трябва да се ИЗЧЕГЪРТАТ отвсякъде.
  • 15 Бай ви Ставри

    13 20 Отговор
    Кирчо! Асене! Чакам първата партида от герберасти! В мен бушуват буйни страсти!

    Коментиран от #24

  • 16 Дедо Ванго

    23 3 Отговор
    Бъдещето е на изтока казано е.Тия западнали джендъряци 32 пола ще изчезнат вярвайте ми.
  • 17 Мима

    19 3 Отговор
    Пак всички евро медии са ни оплюли! Честито!
  • 18 Кой ще е първия гербав в кауша ?!

    11 13 Отговор
    Ха, познайте !
  • 19 Ехо от чекмеджето

    9 12 Отговор
    Вече бие на кухо! В него няма сухо!....
  • 20 ГЕРБАВ Нискочел, нищичко не прочел

    13 20 Отговор
    Кирчо, мачкай, моето момче, мачкай....

    Коментиран от #23, #39

  • 21 Гербав жмульо

    7 4 Отговор
    И преди и сега, пак съм си... жмульо...
    А сега вече съм и Сульо Пульо...
  • 22 ДаЗдраПерМа

    14 4 Отговор
    който получава канадско гражданство дава клетва пред органите че ще изпълнява канадските закони и обичаи но и ще бъде верен слуга на монарха. След излизане от гражданство всички канадски обезателства се анулират освен едно---клетвата---а кой е канадския монарх (гатанка)

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бай Ставри

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Бай ви Ставри":

    Чакам да, че ме сърби "Канале Гранде"
  • 25 мда

    16 7 Отговор
    Тез след няколко месеца ще са сгромолясат с гръм и трясък и всички които са имали големи очаквания от тях ще реват на умряло.
  • 26 246

    12 4 Отговор
    Най-много ги притеснява факта, че медицинският експеримент с ваксините нещо не се получава в България. Приятно съм изненадан че народът ни в това отношение се прояви не като стадо, а почна да мисли и съпоставя фактите. Когато толкова много политици в България са лъгали и крали, хората стават недоверчиви към властта и не приемат лесно например изведнъж пръкналата се грижа уж за нашето здраве. Та кога от тридесет години насам някой от властниците се е интересувал за здравето на обикновения човек?
  • 27 куку руку ку

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Да да":

    Това правителство е хукнало като бърз влак срещу скала... да видим какво ще стане, когато се блъсне в скалата.
  • 28 246

    18 1 Отговор

    До коментар #22 от "ДаЗдраПерМа":

    Монархът на Канада е същият, който е и на Нова Зеландия, Австралия и т.н.Най-големият враг на балканските държави е този монарх в рокля. Но ние не знаем колко искрен е бил Петков, когато е давал клетвата. Трябва да му дадем време. Клекне ли пред Македония, оставка.

    Коментиран от #37

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 На колко дози си, кокаинчо!?!

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "LIVERPOOL CHAMPION 🏆 21/22 !":

    Никъде не пише в статията за лузърпуля! Аман от нарко-пуберчета!
  • 31 Ал Тъпоне

    3 1 Отговор
    "Пътят към ада е постлан с добри намерения" . Стара истина. Само от нулева толерантност да не се стигне до нулеви резултати, което вероятно ще бъде успех след личащите отрицателните напоследък на ГЕРБ преди абдикацията!
  • 32 НЯКОЙ

    9 7 Отговор
    Какъв "национал-консерватор" е Борисов? Той е пожарникар, който не е гасил нито един пожар, набеден каратист, комунист, служител на мутрите от СИК, охранител на Тодор Живков, възпитаник на своя ментор Меркел, послушник на Ердоган, измамник и кръвопиец за българския народ и предател на българските интереси в ЕС и спрямо САЩ и Русия! Ако нещо съм пропуснал, добавете го! А, и шофьор на джипка!
  • 33 stan40

    2 2 Отговор
    На Германия и сие им трябва работна ръка и пазари за стоката им. Управлението на Борисов покриваше техните интереси и затова го подкрепяха

    Коментиран от #41

  • 34 Мишка

    1 1 Отговор
    Срещнали се на полянка прабългарин и славянка цуни губи вади тури народили чукундури.Нищо няма да направят чукундурите и като тиквите само ще лапат.
  • 35 stan40

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Жалко не знаят поговорката":

    Кажете кои са различните, на които българите да се доверим
  • 36 Хари хари

    2 1 Отговор
    Хахаха, те като са ваксинирани са пълни с болни да гледат себе си фааашиисти, яд гу е че повечето българи са умни и знаят за какво е направена ваксината, да ни тровят
  • 37 Хари хари

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "246":

    То това е една от целите му, Македония, нато, ваксините, и др.
  • 38 Мама

    1 0 Отговор
    Факири сте на фалшиви новини. Няма нужда да си преразказвате бляновете. Или по скоро какво искате да пише. Хайде публикувайте вестника и статията където пише.
    Фалшиви хора-фалшиви новини
  • 39 Мама

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "ГЕРБАВ Нискочел, нищичко не прочел":

    Мачка да - тесто за торти на жена си. Без глутен
  • 40 Мама

    2 0 Отговор
    Е къде го пише. Хайде публикувайте вестника и статията,а не да преразказвате бляновете си.
    Фалшиви хора- фалшиви новини!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.