Last news in Fakti

18 Декември, 2021 08:29 3 360 50

Русия: Западът е виновен за мигрантите

  • анатолий антонов-
  • мигранти-
  • беларус-
  • русия

Сега животът на хиляди обикновени хора, търсещи убежище в Европа, е в опасност, заяви руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов

Русия: Западът е виновен за мигрантите - 1
Снимки: Посолството на Беларус

Истинската причина за миграционната криза на границата с Беларус са действията на Запада, включително отказът да се възстановят пострадалите от войните страни. За разрешаването на проблема е необходим конструктивен диалог с Минск. Това заяви руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов в интервю за списание Newsweek, публикувано в петък и цитирано от ТАСС.

"Дълбоката причина за сегашната ситуация са опитите на западните страни, включително САЩ, да наложат своята визия за демокрация по целия свят, каза дипломатът. Действията на Съединените щати и техните партньори през последните десетилетия доведоха до редица регионални конфликти. В резултат на това станахме свидетели на рязко влошаване на ситуацията със сигурността в Средния Източна и Северна Африка, икономически спад и масивните миграционни потоци."

"За съжаление, Западът не изпълни обещанията си да възстанови засегнатите от войната държави и да върне хората към нормалния живот. Затова Беларус се превърна в преходна точка за бежанците. Не е виновен Минск", подчерта Антонов.

"Сега животът на хиляди обикновени хора, търсещи убежище в Европа, е в опасност. Несъмнено тази ситуация трябва да бъде разрешена чрез предоставяне на необходимата помощ в съответствие с международното хуманитарно право", отбеляза още руският посланик. "Западът се нуждае да изоставим езика на санкциите и заплахите в отношението към Беларус и да спрем да отправяме обвинения по политически причини. Да не говорим, че организаторите на превоза на хора от Близкия изток са в Европа. Смятаме, че единственият изход е конструктивен диалог с Минск по този въпрос".

Припомняме, че преди дни Прибалтика и Централна Европа призоваха ЕС да се обедини зад нови санкции срещу Русия.

Европейският съюз е атакуван на много фронтове от Русия и трябва да се обедини зад нови икономически санкции. За това настояха ръководителите на страни от Прибалтика и Централна Европа, като Литва се позова на възможни руски военни удари от Беларус.

Русия е готова за конструктивна работа със Запада по предложенията за европейска сигурност въпреки различията между двете страни, увери тогава от своя страна руското външно министерство.

Европейският съюз обвини Минск, че е нарочно е предизвикал мигрантската криза, Беларус обаче отрича това. Русия също бе обвинена, че има интерес от такава криза.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    95 6 Отговор
    Браво!!! Право куме в Очи! Интересно обаче как е допуснато публикуването на тази публикация в сайта!

    Коментиран от #6

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    75 6 Отговор
    Ясно защо се гонят руските дипломати ‼️

    Коментиран от #32

  • 3 456

    87 6 Отговор
    Да така е. Тука са на 100% прави.САЩ направиха всичко това с цел унищоване на европейските икономики.

    Коментиран от #41

  • 4 Деф

    65 4 Отговор
    Запаадът и Европа са виновни за много световни ситуации. И продължават прости хора да движат фалшиво нещатата и рушат живота на много награди.

    Коментиран от #42

  • 5 "Златният

    38 2 Отговор
    ... милиард" убива!!!
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    46 2 Отговор

    До коментар #1 от "????":

    Все пак е дипломат, каза " регионални конфликти" за войни в Европа, Африка, Азия което си е необявена Световна война ‼️
  • 7 Въпросче

    47 4 Отговор
    Кои са по-гнусни в дейнистта си срещу оравославните държави ? Собствениците на северноатлантическото нато - Саш и Турция ? Или лакеите им - сателити от Полша и балтийските държавици ?
  • 8 Zrock

    39 4 Отговор
    Истината боли...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кака Пена

    16 54 Отговор
    Не, Русия е виновна. Да помогна за освобождението, но после:остави само княжеството. При съединението прати Сърбите. Нападна с Румъния Добруджа. Под помогна Сърбите в деБългаризацията на Македония. Накара Димитров да натиска Българите от пиринско македонците. Сега държи тезата, че азбуката им идвала от с. Маке........

    Коментиран от #20, #38

  • 11 Rothschild

    36 3 Отговор
    Само аз определям кой е демократ и кой диктатор
  • 12 ИВАН

    53 3 Отговор
    Без сащисаните, Земята едва ли ще цъфне и ще върже - вече много вреди е нанесла човешката дейност, но поне малко ще си отдъхне .... САЩ и тяхната консуматорска система са виновни за 98% +- от бедите на земята

    Коментиран от #28

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЦарВул

    43 4 Отговор
    Знаете ли к,во е казал НАРОДЪТ:"НА КРИВ ИНСТРУМЕНТ ВЪЛНАТА МУ ПРЕЧИ"!!!!!!!!!!!!!А ГА ЯДОХА КИФТЕАТА ,ЩО МЪЛЧАХА?Перефразирано:КАТО ГИ ВИКАШЕ БАБА ТИ МЕРКЕЛИЦА ЩО МЪЛЧАХА??ДАЖЕ Я ИЗПРАТИХА,КАТО,ЧЕ ЛИ КОЙ ЗНАЙ К,ВО Е НАПРАВИЛА!!ЗАПАДА Е ВИНОВЕН,!А СЕГА ПИТА:"КОЙ МИ СЕ ИЗХОДИ В ГАЩИТЕ"??????!!!!ТОЛКОЗ!!!!!!!!!!!!!!!!11111
  • 15 БАЙ Х@Й‼

    22 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бухахаха":

    Абе тя и излаз на океан няма , ама говорителя на янките каза, че Шести американски флот е готов да дебаркира на границата ‼️ Има и видео ‼️
  • 16 русия нека отзове посолствата си в сащ

    22 4 Отговор
    зя да не пострадат при приятелския огън от ядрените зривове
  • 17 НА МЕН

    21 2 Отговор
    НЕ ми е ясно-как стотици хиляди пешаци са успели да преминат няколко хиляди километра без никаква помощ?
  • 18 big

    38 3 Отговор
    Разбира се, че е! Имигрантите са резултат на войните водени от САЩ и НАТО, а НАТО без САЩ и Канада е ЕС т.е. същите държави членуват в него и политиката им е идентична! Подкрепата за водените войни е безусловна, и трябва да си поемат отговорността!
  • 19 баро

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бухахаха":

    Всеки граничи с които трябва но ти по често граничи с главния мозък !
  • 20 Kako Пенке

    20 3 Отговор

    До коментар #10 от "Кака Пена":

    Отиди при комшията да те измандръси едно, поне да си затвориш устата, не че акъл ще ти дойде.
  • 21 Каккво общо имаме всъщност

    3 24 Отговор
    С Русия, впреалността... ?! Далеч от бедността и революциите е най-добре ! Слава на Европа !
  • 22 mi6osp

    29 5 Отговор
    Основната причина за емиграцията е разпадането на колониалната система, след което светът се раздели на свръхбогати бивши метрополии и свръхбедни бивши колонии. Всяка криза днес усилва миграцията, защото хората инстинктивно се стремят към оцеляване, а то става възможно само в богатите държави.

    Коментиран от #23, #44

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Перо

    23 4 Отговор
    Мигрантите бяха поканени лично от Меркел в Германия и трябва да си носи последствията!

    Коментиран от #45

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Европа

    23 5 Отговор
    Където са се появят САЩ и НАТО започва конфликт. Виетнам, Африка, Азия....Агресори..Самата Америка.. Избиват и затварят в резервати местното население. ДНК то им е такова. Всички престъпници от Стария континент бягат в Новия свят от правосъдието. Бомбандировката на Сърбия, разпарчетосване,дестабилизация,
    .Срам ме е, че нашите управници дадоха разрешение да бъде бомбандирането извършвано от нашето въздушно пространство. Без да се замислят ще ни жертват. Важното за тях е да си продават оръжието.

    Коментиран от #50

  • 27 📌🇧🇬

    11 3 Отговор
    “ Съгласно закон, който влиза в сила на 29 декември 2021 г., чуждестранните работници, пребиваващи в Русия, ще бъдат принудени да преминат поредица от медицински прегледи: изследвания на кр!в и !р!на, скрининг за Х!В с.фи!ис, туберкулоза (рентгенова снимка на белите дробове), проказа, КОВИД-19 и тест за наркот!ц!.

    На изследвания ще се подлагат и членовете на техните семейства над шестгодишна възраст и всички чужденци, дори и тези, които не работят, със срок на пребиваване повече от 90 дни в Русия. Всички лица, визирани в закона, ще трябва освен това да предоставят пръстовите си отпечатъци и биометрична снимка на властите.” 📌 “ Само дипломати и граждани на Беларус ще бъдат освободени от тези изисквания, постановява законът.

    Министерството на здравеопазването заяви вчера, че няма да е необходимо тези изследвания да се правят на всяко тримесечие, противно на това, което се казва в постановление, издадено през ноември.
    Въпреки това обявяването на новите правила предизвика вълна от протести сред чуждестранни бизнес организации, включително Американската търговска камара и Асоциацията на европейския бизнес.”

    Коментиран от #43

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 В.В.П..

    8 4 Отговор
    Торнадото ,скоро в сащ ,ги приземи в реалността .Скоро ще има още .Путен им гарантира.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ДаЗдраПерМа

    9 4 Отговор
    ако някъде в Русия някой се тръшне от бояръшник тук знаем след 5 минути, а това че вече втори ден летят генералски глави във полската гранична администрация тишина и нито дума. Още не са скалъпили официалната лъжа за граничарчето избягало при Лукашенко искат да го представят като отвлечено чрез тайна операция ръководена лично от Путин.

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Оли Руси 222

    4 15 Отговор
    А кой ги ппевозваше мигрантите безплатно със самолети до границата и им обещаваше безпрепятствено влизане в Европа

    Не бяха ли Путин ,Лукашенко и Асад Аман от лъжци
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Май си търсиш

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кака Пена":

    краставица по твой размер, а? 😁
  • 39 Ти си

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Антимаймуна":

    типичен такъв пример,пак не си ги изпил?!?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Aйша

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "456":

    Не съм с една гънка на сивото ! Щом бежанци са достигнали
    до централная (почти де )Европа ,авганци (с изоставено оръжие за дестки
    милиарди от САЩ :ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ СА у Москва или Техеран ?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Aйша

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "📌🇧🇬":

    Опит да се узакони секс -бизнеса с африкански побини(около милион са ) !
  • 44 Aйша

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "mi6osp":

    Спомням си подобна политика,която стана приятел с Путин
    (след десетки емигранти от Сирия и не само)и налага вето (в НАТО) СРЕЩУ
    Беларус и Россия.
  • 45 Моряка

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Перо":

    И от Кристалина и Плевлю в България,даже много бяха поканени..Първата- американска подлога,вторият-срамно недоразумение,както повечето от обкръжението на Боко.
  • 46 Жулиен Гаков

    4 0 Отговор
    САЩ са нещо като кроманьонец с бухалка. Други, други са КУКЛОВОДИТЕ! Те са от друга националност. Затова ги мрази цял свят.
  • 47 Ти да видиш

    0 0 Отговор
    Ей....как изпуснаха статиката без американската цензура да я бастардиса явно са започнали да празнуват от по рано
  • 48 Калбо

    1 1 Отговор
    Американците са най-големите терористи в целия свят тероризират останалиясвят например войните в арабския свят не са за демокрацията
    А заради петрола
    Сега в момента крадат Петрол от Либия от Ирак и от Сирия
    В Афганистан крадяха 20 години ценен метал забравих как се казваше този метал но знам че в Афганистан има много ценен метал и те го крадяха
    Време е вече Европа да се отърве от американците да си направим собствена армия и по този начин ще бъдем по-спокойни защото със сигурност Русия няма няма да възприеме европейската армия като противник този начин всички атомни оръжия от Европейския съюз ще изчезнат и няма да бъдат мишена на Русия
    Я мерика точно това целият Европа да бъде цел на Русия за да можете да си останат без да ги засегнат атомните бомби
    Но вече руснаци са измислили нови ракети които достигат много бързо и до САЩ
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 James 🇺🇲

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Европа":

    Русия пък атакува и пороби: Лаос, Камбоджа, Куба, Виетнам, Корея, Монголия, България, Полша, Румъния, Чехословакия, Латвия, Литва, Естония, Югославия, Унгария, Украйна, Таджикистан, Узбекистан, Казахстан, пропускам ли още? Целият свят беше завладян от системата на комунизма където бедния си стои беден и няма право на изява, няма право на бизнес, медията е една-държавна, вестниците са държавни, всичко е държавно. Идват в имота и ти вземат добитъка. Дядо ми е бил потърпевш на голямото присвояване. Взели са му всички волове и коне, а за режимите на тока около 70-те даже не ми се говори. България тогава е била дискотека
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания