Last news in Fakti

27 Декември, 2021 18:45 2 118 10

Граждани на протест, заради режим на тока

  • косово-
  • прищина-
  • ток-
  • протест

Косово въведе мерки за борба с енергийната криза

Граждани на протест, заради режим на тока - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В Прищина се проведе протест на граждани във връзка с наложения режим на тока. Правителството се принуди да стигне до мярката, която е част от борбата с енергийната криза в Косово. Протестиращите ще се съберат в центъра на столицата, за да поискат спиране на режима на ток и оставката на министъра на икономиката Артане Ризваноли.

Правителството въведе мярката за срок от 60 дни, а на 22 декември електроснабдителна компания КЕДС съобщи, че се въвеждат двучасови прекъсвания на електроснабдяването в цялата страна.

85% от вътрешното енергийно производство на Косово идва от топлоелектрически централи. Остарелите технологии са причина за ниската продукция, а глобалната енергийна криза доведе до увеличение на цените на вноса.

КЕДС призова гражданите да бъдат внимателни с енергийното потребление и да използват алтернативни методи за отопление, тъй като празниците в края на годината водят до претоварване на мрежата.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Канадецо с гелосания перчем

    22 13 Отговор
    Април месец и тук ще сме на режим, като канадецо вдигне мораториума и докара краварския втечнен шистов газ през александропулус.
  • 2 The cowboy

    6 2 Отговор
    Що бе,в нашата база никога не са го спирали?
  • 3 asd

    11 0 Отговор
    Скоро и при кухите тиквопитеци! Като нЕмате ток, да ОДИТЕ на ГьОЛО, ТИКВИ!

    ХахаХАХаХАХаХАХахаХАхахАХахаХА
  • 4 KHPROS 🇨🇾

    10 13 Отговор
    Неинтегрирана жалка територия пародия на държава но никаква държава ,с пълен ТИНЯК балкански е казва се България тя не е на дъното тя е под него в нищото населена е с туземци камилари и умствено деградирали идиоти и помаци турчета не си струва да съществува още дълго
  • 5 Зелен Чук

    16 3 Отговор
    Зелени сделки, тинтири минтири.
  • 6 ха ха

    3 4 Отговор
    Април ли? До април ще ни дават евтин ток щото така казал КЕВР или НС? Тая икономика за нищо я нямат... Нищо чудно от януари да започне дискотеката - 2 часа има, 2 седмици няма... Аз лично бих подготвил поне десет аварии и ремонти за седващите 3 месеца. Да не съм луд да си раздавам ресурците щото политиците решили, че са техни? Обратното би означавало услуга на политиците и тежки зависимости от електро мафията...
  • 7 Така е

    15 3 Отговор
    Не искахте Сърбия, НАТО е фащ ви анексираха от бивша Югославия и сега си плащате...
    Просто капитализъм..............
  • 8 787

    18 3 Отговор
    Чакайте, тук Плашингтон не донесоха ли демокрация ,просперитет и атлантически ценности?!
  • 9 ХИ ХИ ХИ ДА МУ МИСЛИ ФАТМАКА

    4 14 Отговор
    ТО МЕЧКАТА КАТО ИГРАЕ ВЪВ СЪСЕДИТЕ , ЩЕ ДОЙДЕ И У НАС ......СКОРО ....МНОГО СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ ТУК ! БЛАГОДАРЕНИЕ НА КИРЧО И ФАТМАКА !
  • 10 Виктор браво

    3 0 Отговор
    Някой ще им плаща сметката.Сигурно и ние.