Last news in Fakti

29 Декември, 2021 14:50 3 095 43

Китай смята партньорството с Русия за по-важно от това със САЩ и ЕС

  • китай-
  • диалог-
  • русия

Това показва ново проучване

Китай смята партньорството с Русия за по-важно от това със САЩ и ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мнозинството от китайските граждани смятат партньорството с Русия за по-важно от това със САЩ и ЕС, съобщи ТАСС.

Това показва проучване на китайска медия. Отговорите от проучването бяха представени във вторник.

Над 55 процента от далите отговор считат партньорството с Русия като водещо за китайската държава. Според 44 процента водещ трябва да е диалогът на Китай с ЕС.

Според 41 процента това трябва да е партньорството със САЩ. Припомня се, че партньорството между Китай и Русия е на много високо ниво.

Двете страни се сближиха много през последните няколко години. Това засилва и техните симпатии.

Китайските представители държат на своя диалог със Запада, но очакват позитивни настроения.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 странно

    8 41 Отговор
    сбв колкото Испания , комунисти кво да ги прайш

    Коментиран от #20

  • 2 Някой

    93 5 Отговор
    Русия е близо до тях, голям пазар е, има много суровини, които Китай може да купува. Имат общи врагове - САЩ и ЕС. Последните сами си го казаха.
    Така че, кое точно ви учудва, че Китай иска съюз с Русия повече, от колкото със САЩ? ЕС я пишем бита карта - с него няма полза от съюз, тъй като е безгласна буква.
  • 3 Някой

    38 3 Отговор
    Русия е близо до тях, голям пазар е, има много суровини, които Китай може да купува. Имат общи врагове - САЩ и ЕС. Последните сами си го казаха.
    Така че, кое точно ви учудва, че Китай иска съюз с Русия повече, от колкото със САЩ? ЕС я пишем бита карта - с него няма полза от съюз, тъй като е безгласна буква.
  • 4 Груйо

    9 81 Отговор
    Нормално е, два тоталитарни режима, потъпкващи човешките права. Все пак Китай са много по голяма заплаха за човечеството. ККП извършва Геноцид над част от собственото си население с немислими мащаби. За 22 години, над милион невинни души са избити в китайски болници за трансплантация за да им се отнемат органите. Жертвите - Фалун Гонг практикуващи, уйгури, тибетци, християни...

    Коментиран от #9, #15, #40

  • 5 С две думи

    69 4 Отговор
    Я какво соросоидно мълчание под това инфо....? От години "цивилизованият свят" и тяхните подлоги у нас ни обещават как "още малко и Русия ще рухне-как Путин руснаците ще го обесят и как разпада на РФ е въпрос на часове".... А за това,че Русия била изолирана от всички в света ни се припява всеки ден....Дори онзи бананов алпинист Обама ни обяви официално,че икономиката на Русия била към края си-чакайте само още малко.А сега какво излиза-Китай който стана икономика номер едно се съюзява с военна сила номер едно Русия....А нека сега САЩ да се перчат още като проскубани връбчета...А за ЕС въобще не говоря-с тези политици минали под дъгата и гледащи на световното реали неадекватно-ЕС не е вече фактор в голямата гео-политика...

    Коментиран от #11, #16

  • 6 мда

    7 56 Отговор
    Явно жълтурките са хвърлили око на азиатската част на русия след десет години официалният език в тези республики ще е китайски.

    Коментиран от #10, #12

  • 7 КАТО НАС

    53 3 Отговор
    САЩ И ПРИЯТЕЛСТВО,................. ТОВА СА ДВЕ ИЗКЛЮЧВАЩИ СЕ ДУМИ ..............САМО ЗАВИСИМИТЕ И ВАСАЛНИ ИМ СЕ НАВЕЖДАТ...........ОТ НЕМАЙ КЪДЕ !
  • 8 Gucci x Balenciaga

    8 27 Отговор
    Китайците излизат малко двулични САЩ ги пратиха по дяволите да му мислят дядо Дончо ако се върне президент.В Европа също започва да им става тясно и сега решиха да се подмазват на Русия ама Путин не е балама да не настъпят дръжката на лопатата
  • 9 Муйо

    50 5 Отговор

    До коментар #4 от "Груйо":

    Абе ти ми дай такъв тоталитарен режим с цена на тока 2стотинки и на водата пак толкова и ,и да се чудим по два-три пъти ,че и повече в годината на море ли, на балкан ли или обратното да се замъкнем за никакви пари! А пък който е на топлофикация да му мисли да това дивия капитализъм. А иначе това КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ(ТАКА СЕ КАЗВА НАВСЯКЪДЕ) е най естествено да е в съюз с ВЕЛИКА РУСИЯ, в края накраищата те са измислили компаса ей така който не знае да се ориентира.
  • 10 Gucci x Balenciaga

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "мда":

    Има доза истина, на САЩ само за Китай им правя чест че ги подгониха. Всички излязоха глупави и Европа късно се усети на ви сега китайски стоки колкото искате повечето боклук.Масово затваряне на заводи и магазини заради китайците и безработица а китаеца милионер ,едва от това лято Макрон сложи такса на много китайски стоки онлайн такса преди да си получиш закупените неща плащаш още веднъж за доставка така клиентите се отказват да пазаруват от Китай и още други подробности.
  • 11 Респект и

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "С две думи":

    отличен шест за експозето!
  • 12 Хи их хи

    23 4 Отговор

    До коментар #6 от "мда":

    "след десет години официалният език в тези республики ще е китайски." Тази опорка е слушаме вече 5 години! Те влизат ли в твоя срок или да включвам брояча отново?
  • 13 140 процента

    4 0 Отговор
    Обща сума!
  • 14 Фейкнюз

    0 8 Отговор
    Да бе ... съобщи ТАСС
  • 15 Ерец

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Груйо":

    Бих те допълнил със следното : Въпреки ,че Китай е на трето място по територия странатаняма часови зони както е примерно в Русия (11), Америка (4, а с Аляска и Хавай 6) . Има само стандартно пекинско време което е официално за цялата страна . Прието е на всеки 15 градуса географска дължина да отговаря един час разлика . Китай е разположен на площ около 60 градуса и би трябвало да има 4 часа разлика м/у западната и източна част на страната чието разстояние е 5200 км. Всъщност в периода от 1912г до 1949г в Китай е имало 5 часови зони но с идването на власт комунистите пренебрегват всякакви природни закономерности и налагат пекинското време за официално. Това го правят с цел да се подчини населението в цялата страна единствено на централната власт в Пекин т.е. ККП . Съществува неофициално Уйгурско време с двучасова разлика , което се използва основно за въздушния и железопътния транспорт !!!

    Коментиран от #21, #23

  • 16 Gucci x Balenciaga

    17 3 Отговор

    До коментар #5 от "С две думи":

    Путин е голям най добрият политик свалям му шапка .Ще ги измисли китайците спокойно 😂 Европа и Америка да си изтеглят заводите от Китай става много яко,в това време Европа да си подаде ръка с Русия мир и дружба ще е най добрият избор.Китай доказват че не са готини хора и си падат расисти .Бог да ни пази от китайско нашествие в Европа
  • 17 ДВИБВГЗ

    8 2 Отговор
    Много ясно! Вий нещо друго ли си мислехте?
  • 18 Румен Крайчев

    30 2 Отговор
    Хахахах! Виждате ли сега какво стана. От толерастия САЩ и ЕС големите не ги взимат на сериозно. Китай си знае интереса и се движи с мечката. А тая, разградена дупка пълна с наркомани и откачалки САЩ ще капитулира до 50 г. Само дано не унищожи планетата до тогава с глупостта си, че както е тръгнало...
  • 19 mi6osp

    24 3 Отговор
    Очакван резултат от тъпата политика на санкции на САЩ и ЕС. Стана така, че само съюза на Русия и Китай гарантира озаптяването на САЩ, та да не смеят да пробват да излязат пак от кризата със световна война.

    Коментиран от #30, #33, #36

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ерец":

    Всъщност е втората най голяма суша погледнато от друга страна.
  • 22 Тити

    5 18 Отговор
    На Китай не и дреме за пияндетста от Русия те се интересуват от евтините ресурси за да им върви икономиката.

    Коментиран от #24

  • 23 Госあ

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ерец":

    На времето като такова само по себе си, отдават значение единствено евреите. Разбира се, само по себе си то няма абсолютно никакво значение без пространството (имам предвид динамиката). Още Поанкаре го е използвал като шега, преди слабия физик и плагиат айнщайн да го вземе насериозно. Та, знаеш ли колко съм се чудил, защо японците просто не си изместят времето или поне да го местят сезонно, че да не изгрява слънцето в три и половина сутринта и да залязва в седем вечерта - лятото… да, ама не ! Държат си го така още от времето на Мейжи !

    Коментиран от #28, #41

  • 24 Госあ

    14 5 Отговор

    До коментар #22 от "Тити":

    Китайците имат респект от руснаците, а руснаците уважение към китайците. В момента са непреодолим съюз за хиените. И ще стават все по непреодолим такъв. Хубавото е, че не са войнствени. Имат достатъчно.

    Коментиран от #27, #29

  • 25 Да, да, ама на кой ще си продават

    5 16 Отговор
    Джунджурийките. Общо Америка и Европа са към един милиард високо платежоспособни клиенти, срещу 145 милиона дрипави полумаймуни. Ай стига пропаганда. То бива, бива, ама от комар, курбан не бива.
  • 26 Ами ...

    8 1 Отговор
    Какво смята Китай, казва другаря Си. 😀
  • 27 Чакай само китайците да не

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    Ядосат Русия да видиш какво става ни са по умни от Путин
  • 28 Ами ...

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    Ясно е, че никога не си прекосявал няколко часови зони.

    Коментиран от #34

  • 29 Анонимен

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    Напротив,войнствени са.Но щом предпочитат руснаците,по- добре за нас .

    Коментиран от #32

  • 30 Лила

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "mi6osp":

    Личи си накъде те тегли сърцето и колко си зомбиран,та 30 и повече години едно и също си повтаряте с другарите по интереси.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Госあ

    1 4 Отговор

    До коментар #29 от "Анонимен":

    Ами не, не са.
  • 33 Ами ...

    3 11 Отговор

    До коментар #19 от "mi6osp":

    Няма такъв съюз. Но скоро ще има. Формата е следния: руснаците приемат юана, проговарят мандарин и стават китайска провинция. Други съюзи с Китай са невъзможни от всякаква гледна точка.😀
  • 34 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ами ...":

    Явно си много горд, че си сменял българското време със сръбското, М ? 😂
  • 35 Госあ

    12 0 Отговор
    Пропагандата срещу супер съюза Китай-Русия ще бъде на живот и смърт. Но в крайна сметка думата ще имат Си и Путин. А те не са глупави хора. Определено.
  • 36 Познал си на 50 %

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "mi6osp":

    Ако не са САЩ ,Китай (другото зло на което трабва се извият ръчичките )ще пороби Европа, не са удобни и на Русия на китаец вяра да нямаш .Да видим Путин как ще довърши играта дали е добър шахматист 😉

    Коментиран от #39

  • 37 О да

    1 3 Отговор
    ВСИЧКИ КИТАЙЦИ В СИБИР И СЪС ЗАБРАНА В ЕС.
  • 38 О да

    0 3 Отговор
    ВСИЧКИ КИТАЙЦИ В СИБИР И СЪС ЗАБРАНА В ЕС.
  • 39 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Познал си на 50 %":

    Така е ! Вяра само на моше и на кравар трябва да имаш !
  • 40 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Груйо":

    Не, просто затворници - рецидивисти, които са използвани рационално. А сектите са забранявани и гонени навсякъде. За Поднебесната християните не са нищо повече от еврейска секта, която се бърка в държавата. Въпрос на гледни точки 💁
  • 41 Ерец

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    Еми щом мислиш така , настрой се и ти на пекинско време (+6) и ще ти бъде OK🤪
  • 42 киро казана

    0 0 Отговор
    А за бизнеса и продажбите пак така ли смятат?? Смешници и лицемери горко му на Путин.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания