Last news in Fakti

30 Декември, 2021 13:17 3 694 20

Илон Мъск отрече: Сателитите ми не задръстват земната орбита

  • илон мъск-
  • сателит-
  • космос

Китай отговори с официално оплакване, че негова станция е била принудена да извърши маневри, за да избегне сблъсък с два от спътниците в системата на Мъск

Илон Мъск отрече: Сателитите ми не задръстват земната орбита - 1
Снимка: shutterstock

Предприемачът милиардер Илон Мъск отговори на твърденията, че системата от комуникационни сателити „Старлинк“, контролирана от неговата компания "Спейс Екс", заема твърде много пространство в Космоса.

„Все едно да кажеш - вижте, има няколко хиляди коли на Земята. Това е нищо,“ каза Мъск пред „Файненшъл таймс“ и подчерта, че в земната орбита има място за десетки милиарди спътници.

По-рано главният изпълнителен директор на Европейската космическа агенция Йозеф Ашбахер предупреди, че готовността да се подкрепя бързото разрастване на „Старлинк“ може да попречи на европейските компании да реализират собствения потенциал за космическото пространство.

Китай пък излезе с официално оплакване, че негова станция е била принудена да извърши маневри, за да избегне сблъсък с два от спътниците в системата на Мъск.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аре

    42 10 Отговор
    не ни занимавайте с тоя дето е субсидиран от сащисаните и наса заради идеите за чипиране и разни там автопилоти на тесли и дръжки,но пък какви илюминации прави със силоза си за марс не е истина

    Коментиран от #17

  • 2 ТаУмВзе

    32 5 Отговор
    Хайде сега Логично - Колко сателитчета е изстрелял, умствено глобен в Космоса и с каква Цел? Защото тоя палавник е генно модифицирана разработка на Маджестик 13.
  • 3 гост

    15 3 Отговор
    Веднага да се изпрати ,,космическият" кат, и да видят те... ко прайм ся ?
  • 4 Българина

    37 3 Отговор
    нещата са по сериозни. много глобални фирми вече са над държавата и планетата. решението е антиглобализма... въпросът е по мирен път или не...
  • 5 ГЕРБ=БСП=ДПС

    36 7 Отговор
    Китайците вместо да заобикалят да си монтират авиационни оръдия. И да свалят спътниците на Мънск, пък и не само неговите. Американците са най-големите крадци в историята. Цялата им държава е резултат на кражби и убийства. Ограбили са, и са убили огромна част от коренните жители на Северна Америка. И са се настанили на чужда територия. И не само американци/британци/, също португалци, испанци, французи, руснаци, белгийци, холандци, италианци ... Всички колониални държави са крадци, а някои от тях и убийци.

    Коментиран от #20

  • 6 Госあ

    21 5 Отговор
    Си просто трябва да го изхвърли със всичките му боклуци подобия на автомобили от Китай. Къв е проблема ? Имал прасчо завод в Китай, няма празчо завод в Китай 💁
  • 7 АННА МИЛА

    26 7 Отговор
    ИЛОН МЪСК е ЛОШ ЧОВЕК
  • 8 Елон Смъркача

    23 4 Отговор
    2016 фейсбук наемат спейсХ, за да изстелят сателити за интернет над Африка. Елон нарочно взриви ракетата при излитането, за да забави програмата на цукърборг и това сработи, защото още нямат сателити. Междувременно веднага след "инцидента" елон смъркача основава старлинк. Точно така, и този бизнес го краде, измамник на годината.
  • 9 Soon

    19 5 Отговор
    Скоро е пътник тоя ..... много взе да пречи
  • 10 Хаджи Генчо

    33 6 Отговор
    Мъск е просто лице зад което стоят интересите на дълбоката държава. Иначе леко го контролират щото налудните му фантазии са шокиращи за здравомислещи хора. Явно хора страдащи от "синдром на Аспергер" като него и Тумберг са много ценни за сатанистите.
  • 11 така ли

    13 3 Отговор
    И да не забравиш да си събереш отпадъците!
  • 12 Бой да

    25 7 Отговор
    Сателитите МУ... Само това е достатъчно да бъдат опукани до един. Защото Космосът не е частно пространство!
  • 13 крайно време

    14 6 Отговор
    Китайците е трябвало да използват механичната ръка на станцията и да направят спътниците на Мъск на мусака.
  • 14 Kcaniba

    9 0 Отговор
    Ма кораба на снимката що е от руски фантастичен филм!?!?!?!?
  • 15 Жорж

    13 6 Отговор
    Напротив. Тоя Мъск е задръстил отдавна космоса с простотиите си.
  • 16 шофер

    4 3 Отговор
    Аутиста нали е "еко" ориентиран шо праща тогава железария с батерии в Космоса?! Та и котлон си прати преди време с негова кукла!
  • 17 Ххх

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "аре":

    Ти си с тежка диагноза.Добре ,че нищо не зависи от подобни форумни амеби като теб,че в момента още щяхме да общуваме с пръчки и звуци.
  • 18 mi6osp

    8 2 Отговор
    В момента единственото, на което разчитат военните на САЩ за проследяване на хиперзвуковите ракети на Русия, Китай, С. Корея, са десетките хиляди спътници на Мъск. Срещу тях Русия въведе бойни лазери Пересвет, а преди месеци и Китай прие на въоръжение боен противоспътниковов лазер .
  • 19 i-рян

    0 1 Отговор
    китай веднага да се разсърдят и да бойкотират
  • 20 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Много си прав за всичко, обаче ако ги стрелят, спътниците няма да паднат на Земята, а ще напълнят с фрагменти околоземното пространство и ще предизвикват катастрофи със спътниците, които са ни нужни за всичко. Няма изчистване този боклук. Самозабравилият се и самовлюбен Мъск трябва да го отстранят от космическите разработки час по-скоро!