Last news in Fakti

11 Януари, 2022 15:10 3 562 3

Милионер издъхна в затвора

  • милионер-
  • робърт дърст-
  • сащ-
  • затвор-
  • убийство-
  • доживотен затвор

Богаташът беше осъден на доживотен затвор

Милионер издъхна в затвора - 1
Снимка: Shutterstock

Осъденият за убийство милионер Робърт Дърст е починал в затвора на 78-годишна възраст, съобщи адвокатът му. През септември Дърст се призна за виновен за убийството на партньорката си Сюзън Берман. Той я е убил, за да ѝ попречи да говори пред полицията за изчезването на съпругата му. Полицията смята, че е отговорен за убийствата и на още двама души, пише BBC, предаде News.bg.

Адвокатът на Дърст, Чип Люис, потвърди, че той е починал в общата болница в Сан Хоакин. По думите му Дърст е страдал от множество медицински проблеми и смъртта се дължи на "естествени причини". През октомври Дърст беше осъден на доживотен затвор за убийството на Берман през 2000 г., която беше негова дългогодишна довереница и говорителка.

Съдебният процес срещу него беше отложен с повече от година поради пандемията. Два дни след произнасянето на присъдата той бе приет в болница с коронавирус и поставен на апарат за изкуствено дишане. Дърст - чието семейство е притежавало редица нюйоркски небостъргачи, включително част от Световния търговски център - беше разследван, след като запис на негов разговор беше показан в документалната поредица на HBO "The Jinx" от 2015 г. В него богаташът признава за извършените убийства.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А в България

    16 1 Отговор
    такива стават шефове на затвора !
  • 2 Еразъм

    9 3 Отговор
    Ето затова хората бягат в Щатите. Когато и у нас започват да издъхват милионери в затвора ще се оправим!

    Коментиран от #3

  • 3 Тоалетна хартия

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Еразъм":

    Вярвай си, че във Фащ има справедливост.!! Борбата е за наследството!! Един наследник по-малко!!