Last news in Fakti

21 Април, 2013 11:05 9 941 1

Силно земетресение в Япония - Април 2013

  • земетресение-
  • япония

Земетресение с магнитуд 6,1 е регистрирано днес в Тихия океан в близост до японския остров Идзу на юг от Токио, съобщи РИА „Новости“, позовавайки се на Геологичната служба на САЩ. Подземните тласъци са засечени в 12.22 ч. местно време с епицентър на 424 км  под дъното на океана.

Няма информация за жертви и разрушения, нито за опасност от цунами.

Преди 2 години – на 11 март 2011 г., в североизтона Япония стана едно от най-силните земетресения в историята с магнитуд 9,0, което получи името Великото източно земетресение. Тогава 14 метрово цунами заля четири от шестте реактора на АЕЦ „Фукушима 1“ и извади от строя системата за охлаждане на реакторите, което доведе до серия от водородни взривове. Пълната ликвидация на пораженията от аварията, в това число и демонтажът на реакторите, ще отнеме около 40 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    1 0 Отговор
    и около нас се тресе - Италия Румъния Турция ....
Новини по държави: