Last news in Fakti

24 Април, 2013 15:24 1 326 0

Земетресение разтресе Афганистан и Пакистан /Обновена/

  • земетресение-
  • афганистан-
  • пакистан
Земетресение разтресе Афганистан и Пакистан /Обновена/ - 1
Снимка БГНЕС

Земетресение с магнитуд 6,2 по Рихтер разтресе Афганистан и Пакистан. По последни данни има загинали, сред които деща, съобщават международните медии.

Най-малко 4-ма души са загинали, а над 70 са били ранени в следствие на земетресението, съобщават местните власти, цитирани от Ройтерс. По данни на болницата в Джалалабад около 20 от ранените са хоспитализирани.

АП съобщава за най-малко 13 загинали.Според  „Войс оф Америка“ има две жертви, една от които дете. Американската медия съобщава и за 35 ранени, които са били откарани в болница в Джалалбад.

Това е последното за сега земетресение, което люлее региона през последните дни.
 

Трусовете са усетени не само в столиците и на двете държави – Кабул и Исламабад, а и в индийската столица Ню Делхи, където сгради са се разклатили, съобщава Ройтерс.

Според пакистанската сеизмологична служба епицентърът на земетресението се намира в югоизточната част на Афганистан, на дълбочина около 70 км.

Американската сеизмологична агенция съобщава, че трусът е бил с магнитуд 5,7 по Рихтер на около 25 км северозападно от афганистанския град Джалалабад.

За момента няма данни за жертви и разрушения в резултат на трусовете.

Преди седмица мощно земетресение с магнитуд 7,5 по Рихтер, с епицентър в Иран, причини сериозни щети в Пакистан, Иран и Индия, като отне живота на 35 души в Пакистан, в близост до иранската граница, припомнят международните агенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: