Last news in Fakti

14 Януари, 2022 23:18 10 104 161

Паника в САЩ! Русия е готова да прати ракети във Венецуела и Куба

  • сащ-
  • русия-
  • ракети-
  • куба

НАТО няма да направи компромис с разширяването на алианса и разполагането на войски на изток

Паника в САЩ! Русия е готова да прати ракети във Венецуела и Куба  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Барабаните на войната гърмят силно, предупреди американски дипломат. Висш дипломат на Кремъл не изключи възможността Русия да разположи военна техника в Куба и Венецуела - задния двор на Вашингтон, като посочи, че това зависи от действията на американците. Изявлението идва, след като руският зам. външен министър Сергей Рябков, който водеше разговорите със Запада за Украйна през седмицата, заяви по-рано, че смята двата рунда на преговорите между Москва и НАТО за неуспешни.

Според британския в. “Дейли експрес” това показва достигналото до краен предел напрежение между САЩ и Русия за Киев. Досега ситуацията бе сравнявана със студената война, но позоваването на Куба предизвиква паника сред американските военни експерти, коментира изданието.

През 60-те години на миналия век военното съперничество и борбата за надмощие между Запада и СССР се изострят дотолкова, че светът се озовава на косъм от ядрена война. Пикът настъпва на 16 октомври 1962 г. с избухването на Кубинската ракетна криза. Тя е следствие от решението на Никита Хрушчов да изпълни искането на Фидел Кастро да разположи руски ядрени ракети в Куба. Напрежението води до едномесечно надцакване между двата лагера, по време на което всеки заплашва да натисне червеното копче (ядрения бутон). Подобна реторика сега събужда страхове от възможно повторение на събитията, коментира “Дейли експрес”. По този повод американският представител в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Майкъл Карпентър заявил: “Барабаните на войната се чуват силно, а реториката се изостри още повече”, добавяйки, че сигурността в Европа е поставена на изпитание.

И според Карпентър преговорите за намиране на дипломатически изход от ескалацията между Русия и Украйна са пред провал.

В интервю за Ен Би Си американският държавен секретар Антъни Блинкен на свой ред посочи, че все още не е ясно дали агресивното струпване на руски войски на границата с Украйна няма в крайна сметка да премине в нападение. Той добави, че всичко, което президентът Путин прави, е точно обратното на това, което той казва, че иска да прави.

Струпването на 100 000 войници и техника край украинската граница накара западните сили да потърсят диалог с Кремъл, който започна с двустранни разговори САЩ - Русия в Женева в понеделник, продължи със среща НАТО - Русия в сряда и с дискусия в рамките на ОССЕ във Виена в четвъртък. След последния кръг Рябков заяви, че ще запознае президента Владимир Путин с много разочароващия резултат от разговорите. Дипломатът коментира, че не вижда никаква причина срещите да бъдат подновявани в следващите дни.

В тв интервю той посочи, че Западът се интересува само от второстепенните за Русия въпроси вместо от ключовите моменти като спиране на разширяването на НАТО. Рябков заяви, че нито потвърждава, нито изключва възможността Русия да изпрати военна техника в Куба и Венецуела, ако преговорите се провалят и натискът на САЩ върху Москва се засили. “Дейли мейл” коментира, че за първи път високопоставен руски представител допуска руско военно разполагане в западното полукълбо.

“Страните от Запада в решаваща степен съдействат за негативно развитие на събитията в света, където ситуацията не се подобрява, трупа се конфликтен потенциал”, заяви външният министър на Русия Сергей Лавров на пресконференция за дейността на руската дипломация през 2021 г. Той обвини САЩ и съюзниците им, че се опитват да изградят военни плацдарми около Русия.

Според него НАТО изкуствено примамва нови държави в състава си, имайки предвид колко възторжено се е отзовал пактът на евентуално членство на неутралните Финландия и Швеция.

НАТО няма да направи компромис с разширяването на алианса и разполагането на войски на изток. Това пък обяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. “Сега се намираме в критичен момент за европейската сигурност и трябва да разговаряме с Русия, за да ѝ предадем единодушната позиция на всички съюзници, че няма да правим никакви компромиси, ако става дума за принципа. Всяка страна има право да избира собствени пътища и решения иска ли тя да принадлежи към военния съюз, какъвто е НАТО, или не”, коментира Столтенберг.

В петък става ясно, че правителствени сайтове в Украйна са били ударени от огромна хакерска атака, предупреждаваща властите в Киев да се страхуват и да очакват най-лошото, предаде Ройтерс. Говорителят на украинското външно министерство е казал пред агенцията, че е твърде рано да се каже кой може да стои зад атаката, но е отбелязал, че Русия е стояла зад подобни удари в миналото. Освен външното министерство кибератаката е засегнала кабинета на министрите и Съвета за сигурност и отбрана.

Външните министри на страните - членки на ЕС, заплашиха Русия с “твърд” отговор, опасявайки се, че кибератаката срещу Украйна може да подготвя почвата за военни действия на Москва срещу нейния съсед.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    197 15 Отговор
    Не само там ракети ами и във Филипини!
  • 2 Rampage

    201 16 Отговор
    Рудките субмсрини натоварени с ракети са в Атлантическия океан! Сороснята трепери.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хмм

    22 197 Отговор
    А искат ли горките кубинци и венецуелци руски ракети в страната си, Русия ще попита дали искат?

    Коментиран от #17, #48, #125, #157

  • 5 Русопитек

    18 172 Отговор
    Да, Союзмулть филм може да нарисува двадесетина ракети за Куба и Венецуела, колко му е 😆

    Коментиран от #128

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лонг Зи

    245 12 Отговор
    Американците искат конфликт в Европа за да спасят умрелия си долар като покопават еврото. Джендарите от Европа обаче спят!
  • 8 Шаукан

    177 8 Отговор
    Амерските ку.Rви ще се наиграха сега е ред руснаците да играят!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Само да питам

    120 4 Отговор
    Не знам да купувам ли пак ювка и ориз да пълня килера?
  • 11 ТаУмВзе

    140 4 Отговор
    Краварчето, чак сега ли се усети, че Ракетите са отдавна на място в мобилност? БУхахахах
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 САЩ си търсят майстора

    210 9 Отговор
    Явно им трябва война на САЩ. Тия печатници трябва да оправдаят напечатаните хартийки. САЩ винаги са успевали да отклоняват военните действия от тяхна територия. При една евентуална бъдеща война само да не се окаже че са си намерили майстора. Едно време се е воювало със стрелкови оръжия. Сега нещата са много различни. Има разработки които с помоща на мощни ядрени взривове могат да активират цели сеизмични разломи и да доведат половин континент да изчезне. Последствията ще са катастрофални за цялата планета. Някои си играят с огъня. Кой силен и кой слаб !? Победители няма да има. Виж унищожение на половината и повече човечество със сигурност !!!

    Коментиран от #110

  • 14 Истината е че

    165 4 Отговор
    Светът реално е пред трета световна война! Горките хорица въобще не осъзнават какво предстои в близко бъдеще
  • 15 Кеф

    118 6 Отговор
    Оххх,кеф,ядрени ракети близичко до сащисаните.
  • 16 Новичок

    124 7 Отговор
    РОСИЯ СИЛА 👆 - США МОГИЛА.
  • 17 Андрей Луканов

    18 138 Отговор

    До коментар #4 от "Хмм":

    Защо, Русия попита българите кога поддържа ядрени ракети в страната? Това става чрез продадени политици и диктатори, които държат населението бедно, докато те живеят много богато. Като Живков, Фидел Кастро, Мадуро и т.н.
  • 18 Война

    119 10 Отговор
    ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ ДОЛНОПРОБНИТЕ ГАДНИ УКРИИИИ

    Коментиран от #23

  • 19 1944

    8 139 Отговор
    блиц шах за руската мечка. нема кинти за движение на войските. ше се ядат пак ръждиви ракети. империята на злото за втори път на колене.

    Коментиран от #22

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    124 11 Отговор
    РУСИЯ е стожер на МИРЪТ

    Коментиран от #118

  • 21 Фриман

    176 8 Отговор
    Американците могат да воюват само със слабите, като става дума за възможен отговор и война на территорията на САЩ те много бързо се оттеглят и започват със санкции.
    Жалък народ, без душа, без история, без съвест.
    Следващата стъпка на Русия е да разположи ракети в Куба, без да чака отговора на САЩ. Тогава сами ще дойдат и ще молят да ги махнат руснаците. Сценария вече е написан.

    Коментиран от #158

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Фронт

    102 5 Отговор

    До коментар #18 от "Война":

    Бендери ще вдигнат бялото знаме до 2-3 часа ако дтане война след това ще се върнат в Киев да очистят сектата на Зеленски
  • 24 пилигрим

    11 154 Отговор
    руснаците не са прави и всички които ги подкрепят са злобни и неуки простаци
    защото ако пак ни окупират друго ще запеят тези велики братя на сатаната

    Коментиран от #29

  • 25 Много ми е интересно,

    124 1 Отговор
    дали при една започнала атомна война,първа тема в новините на Нова ще е Омикрон?

    Коментиран от #37

  • 26 адолф

    105 5 Отговор
    на който дразни баба меца му пламва чергата под гъзеца
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Памперси на тон

    92 4 Отговор
    И замериса на кравешка тор
  • 29 Фриман

    58 1 Отговор

    До коментар #24 от "пилигрим":

    Освен на македонците на никой не си му интересен, смешко.
  • 30 Бесен - Язовец

    102 4 Отговор
    Говедарите ги тресе здрава рецесия по голямацщ от рецесията от 2009г Джо е абс провал като президент инфлация чудят се къде да намерят отдушник и го намериха в Окрайна. Кравите сега слушат новини и се разсейват от истинските проблеми! До пролетта ще има супер размирици в Северна Америка война в Окрайна е измислица .
  • 31 Раша

    42 2 Отговор
    А что има притеснително?
    Една равносметка.
    И ще е последна!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 долиюу сащ

    42 3 Отговор
    ракети в източна европа срещу Куба дъ чоъс ис йорс нещастници проклети
  • 34 Комент

    9 89 Отговор
    А стига с тези глупави заглавия. Никой не е в паника никъде. А и няма защо. Русия е зле и трябва да нери отдушник. Нищо повече.
  • 35 Хан Аспарух

    20 65 Отговор
    Честито на всички ни. Руснаците са братска нация. Златната Орда е братски народ. Като турците. Лицето и ръстът на Путин ясно показват, че е азиатец от Далечния изток, Монголия, Мажурия, някъде там. Той е пряк и достоен потомък на Чингис хан. Българи, руснаци и турци ще завладеем целия свят.

    Коментиран от #84

  • 36 Философа

    86 2 Отговор
    Китайските тарикати скроиха шапката на Чичо Сорос.

    Коментиран от #42

  • 37 Hoho Boho

    55 1 Отговор

    До коментар #25 от "Много ми е интересно,":

    Не!
    Мотото ще е:
    ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО
  • 38 да питам

    5 44 Отговор
    На место ли ше ги надуят или в Россия ...😁
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Новичок

    47 2 Отговор

    До коментар #27 от "Объркал си се от бояришника":

    Бре, да не работиш в "Дънди прешъст метал" че разбираш от злато.

    Коментиран от #46

  • 41 WWII

    47 6 Отговор

    До коментар #22 от "Истински":

    По това време България е от страната на оста. И след това се чуди защо е бомбардирана. Отбелязвам го в случай, че се забрави и се повтори.
  • 42 ха ха хааа

    8 51 Отговор

    До коментар #36 от "Философа":

    Китайските тарикати скроиха шапка на оня малкия ... Виж по колко композиции с дървета извозват от Сибир за денонощие ...

    Коментиран от #45

  • 43 Бесен - Язовец

    63 2 Отговор
    Малко хронология:НАТО щяло да се разширява в Окрайна и Грузия ама някога това година X!!! НАТО ще се бие с,, Руската армия "ама от къде
    точно прехвърлили в Полша 1000 души от Германия и в Литва 500 страшна сила!!!

    Коментиран от #75

  • 44 МалкоЛогика

    43 3 Отговор
    Със добра дума не стана. Със добра дума и пистлет ше стане.
  • 45 Философа

    46 3 Отговор

    До коментар #42 от "ха ха хааа":

    Да си чиул за рецесия в China или инфлация ?

    Коментиран от #47

  • 46 Казачок

    12 76 Отговор

    До коментар #40 от "Новичок":

    Дънди Прешъш поне си имат договор, колкото и неизгоден да е за България. Но това е по вина на корумпираното правителство на НДСВ. Докато Червената армия ни отмъква златото, като военен трофей, също и Ремо ремонтния док за кораби в Бургас, тютюна и какви ли не други стоки. Отделно че три години окупационни войски на СССР грабят, бият и изнасилват. българите

    Коментиран от #156

  • 47 Икономста

    12 44 Отговор

    До коментар #45 от "Философа":

    Не, ама съм чувал за 900 милиона бедняци в Китай.

    Коментиран от #50, #62, #99

  • 48 Що бе

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хмм":

    нас питат ли ни,а?
  • 49 мисля си

    64 6 Отговор
    Америка е №1 в медицината, всички алгоритми за лечение на всякакви болести ни ги дават техни експерти, само техните хапчета са най-..., само техните ваксини са най-...Няма ли психиатри в тази велика държава бе!? Важни хора почнаха да изтрещяват!
  • 50 Философа

    41 3 Отговор

    До коментар #47 от "Икономста":

    Не чувам да протестират по улиците на Пекин.

    Коментиран от #55, #60, #109

  • 51 Славчо

    84 2 Отговор
    Според мен Русия няма да дайства така директно. Мисля, че първо ще подпомогнат Северна Корея да завземе Южна, Китай ще атакува Тайван и така ще си оставят САЩ накрая за десерт. Преди това може украйнците да постоят на студено и гладни за да се разбунтуват срещу окупатора си от САЩ. След това руската армия само ще мине да забие руското знаме в Киев така да се каже. След Украйна следва изгонване на Нато от цяла европа.
    Американите няма да ги закачат - тях ги чака глад и гражданска война и те сами ще се разправят с така наречените демократи.
  • 52 бъгарина

    31 0 Отговор
    маминко я съм се посрала...... стар детски филм май беше чешки
  • 53 Lukaшенко

    68 1 Отговор
    Тежките балистични ракети ,Булава,са натоварени на 30 подводници.които са на бойно дежурство..Не им трябва ,Куба ,ни Венецуела..Океаните са на РВМ.Измислци от мухлясълия остров,Британия .
  • 54 Муха срещу слон

    6 78 Отговор
    Къде са тръгнали ръждивите ватници?И то срещу най могъщата армия на всички времена САЩ и НАТО,ще бъдат схрускани за минути.

    Коментиран от #64, #107

  • 55 ха ха хааа

    4 4 Отговор

    До коментар #50 от "Философа":

    Смеят ли ..
  • 56 Комуниста

    50 0 Отговор
    Имайте предвид, че това между Русия и САЩ са стари семейни скандали и е желателно никой да не се намесва, че после да не го отнесе!
  • 57 Селянчето

    15 3 Отговор
    Двама си ги мерят. Двамата ще седнат на тях.И хлебарките ще спечелят.
  • 58 ДаЗдраПерМа

    4 22 Отговор
    такава паника в Щатите че чак пратили подводницата New Mexico до руските северни граници

    Коментиран от #61

  • 59 БорисОFF

    49 0 Отговор
    Ми, както е казал народът ни "Каквото повикало - такова се и обадило!".
    Това се очакваше.
  • 60 Историчар

    17 21 Отговор

    До коментар #50 от "Философа":

    Опитаха, през 1989 на площад Тянънмън. Комунистите обаче изкараха танкове и армия и избиха 10 хиляди невъоръжени студенти, още деца.
    Затова няма протести в Китай.

    Коментиран от #66, #67

  • 61 Ми кво пък

    37 1 Отговор

    До коментар #58 от "ДаЗдраПерМа":

    SSN-779 New Mexico от средета на септември е в Норфолк, Вирджиния. Да, била е до руските граници. Упс. Не е била до тях, а на посещение в Гротзунд, Норвегия. А това дори не е в Балтийско море. Най-близките руски граници са на повече от 1000 км.
    Не били компютри, а компоти. И не били изнесени, ами върнати.

    Коментиран от #70

  • 62 пишман икономист

    41 1 Отговор

    До коментар #47 от "Икономста":

    300 милиона Китайци са с доходите на Германци . Не случайно всички луксозни автомобили с удължена база и увеличени габарити се правят за Китай .
  • 63 Контекст

    35 5 Отговор
    "Тя е следствие от решението на Никита Хрушчов да изпълни искането на Фидел Кастро да разположи руски ядрени ракети в Куба." в отговор на дислоцирането на ракети Юпитер в Италия и Турция. Забавно как всички пропускат тази част от историята, че леко се променя контекста на кризата от Съветска провокация към прагматична реципрочност :D
  • 64 истината

    50 2 Отговор

    До коментар #54 от "Муха срещу слон":

    Най могъщата армия , до сега няма спечелена война . Или май има една , срещу Гренада ...........

    Коментиран от #71

  • 65 Читател на Факти

    38 1 Отговор
    Ха прогнозирай това в статията преди 2,3 часа, може да се провери и написах че след разполагането на кинжиналите,цирконите, авангард и С500 в Куба всичко приключва на часа и всички се прибират в къщи.

    Коментиран от #106

  • 66 Ми кво пък

    10 3 Отговор

    До коментар #60 от "Историчар":

    Когато лъжеш... като северномакедонски историчар, не е зле да цитираш западните източници.
    The Swiss Ambassador had estimated 2,700. Nicholas D. Kristof of The New York Times wrote on 21 June that "it seems plausible that about a dozen soldiers and policemen were killed, along with 400 to 800 civilians." United States ambassador James Lilley said that, based on visits to hospitals around Beijing, a minimum of several hundred had been killed. A declassified National Security Agency cable filed on the same day estimated 180–500 deaths up to the morning of 4 June. Beijing hospital records compiled shortly after the events recorded at least 478 dead and 920 wounded. Amnesty Internationals estimates put the number of deaths at between several hundred and close to 1,000 while a Western diplomat who compiled estimates put the number at 300 to 1,000.
  • 67 Шин Фейн

    26 1 Отговор

    До коментар #60 от "Историчар":

    Те затова сега са икономика номер 1 и най бързо развиващата се икономика в света , а не са демократи като Камбоджа и 9та дупка на кавала!
  • 68 фатална грешка

    46 1 Отговор
    Голяма грешка на Руснаците , че на времето са защитили краварника от отмъщението на англичаните .Трябвало е да ги оставя да се изтрепят по между си .
  • 69 Струпване????????

    51 1 Отговор
    Поредната лъжа и тъпотия.Само да има кой да джавка. Това са силите (и то 80000) на военният окръг там.Ама стига с тая русофобия.Става досадно.И аз ли ще казвам кой къде ще си ходи из къщата? Западна арогантност.Държава дала над 30000000 жертви за 4 години не можеш я уплашиш.Паметта за ония години е жива.
  • 70 ДаЗдраПерМа

    12 4 Отговор

    До коментар #61 от "Ми кво пък":

    блокирана е на 400км до руските граници

    Коментиран от #74, #81

  • 71 Ми кво пък

    35 1 Отговор

    До коментар #64 от "истината":

    Е, не си прав!
    Имат спечелени и други войни - напр. срещу индианците, когато заграбват днешна Флорида. Или пък срещу Мексико - Втората мексиканска война, когато заграбват половината територия на Мексико, на която днес са разположени десетина щата.
    Така че, не е само Гренада.

    Коментиран от #73

  • 72 Читател на Факти

    49 2 Отговор
    Русия е обградена от всички страни от бази на НАТО а уж са отбранителен алианс.Лъжа след лъжа 30 години.Те разбират само от принуда.Като нищо Йелоустоун ще се събуди ей така от нищото и всичко приключва.Дано да няма война.

    Коментиран от #94

  • 73 много си прав

    33 1 Отговор

    До коментар #71 от "Ми кво пък":

    На фона на тия победи , какво значение има че ядоха бой от едни козари в Афганистан .....
  • 74 Ми кво пък

    15 1 Отговор

    До коментар #70 от "ДаЗдраПерМа":

    :)))
    Добре де, прав си. Била е в пристанище Тромсьо, което по пряка линия през Финландия по суша е на 400 км от руската граница. Руското МВнР е направило изявление за това.

    Коментиран от #83

  • 75 мдаааа

    1 4 Отговор

    До коментар #43 от "Бесен - Язовец":

    Още малко хронология . Нали знаеш , като стане напечено , Фаса къде се преселва ...😉
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Истината

    39 4 Отговор
    Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне. Всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане незасегнато – славата на Владимир (княз Владимир, покръстил Русия), славата на Русия. Твърде много жертви са принесени. Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света“ Ванга
  • 79 Йеронимус БОШ

    43 1 Отговор
    Защо не ? Щом американците могат да сложат войски и оръжия навсякъде по смета , особено около Русия , защо и Русия да не може !?
  • 80 Patton

    20 0 Отговор
    Това е нещо съвсем нормално , според действията на САЩ !
  • 81 Ясно

    7 1 Отговор

    До коментар #70 от "ДаЗдраПерМа":

    Сигурно ти си натиснал копчето , Или са ти докладвали ?
  • 82 Тото 1 и Тото 2

    11 1 Отговор
    По тази логика и ние трябва да разположжим оръжия около Банкя ?!!
  • 83 Анонимник

    23 3 Отговор

    До коментар #74 от "Ми кво пък":

    Или 24 часа тихо плаване (под 20 възла) до Полярни и Мурманск ;)


    Иначе ми е забавно как Американците започнаха да пищят за тази "инвазия" малко след като се събори големият план на Байдън за трилион и нещо, защото хора от неговата партия отказаха да го подкрепят в Сената. Или ако е за въпрос как същите сладури, които проспаха краят на СССР, подема на Ал Кайда (между другото техни хора) и търсещи от 03-та насам онези прословути оръжия за масово поразяване, подема на ИД (де-факто тяхно творение) анекса на Крим и как смело твърдяха как "тяхната" Афганистанска армия ще успее да удържи Талибаните някак са успели да надушат подготовка за инвазия месеци по-рано, а не могат да назоват и една конкретна бойна част замесена в нея (освен другото, ако използваха конкретика, "инвазията" щеше да бъде отменена, защото "очевадно" плановете са били изтекли, ама..) :D
  • 84 Антитурчин

    30 4 Отговор

    До коментар #35 от "Хан Аспарух":

    Никога не слагай Българи и турци под общ знаменател.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 наблюдател

    30 2 Отговор
    "добавяйки, че сигурността в Европа е поставена на изпитание" на кого му д.реме за дъртата блудница! на изпитание е поставена сигурността на кравария. затова е треморът, затова е воят.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 опала

    38 4 Отговор
    Краварите, се оплетоха в кабелите, стърчащи от печатниците на тоалетната им хартия (доларите) Намесиха се на Китай, намесиха се на Русия и то не по веднъж. Сега вече им е повече от ясно, че краят им е 100% И точно както в техните нискобюджетни филми и фалшивата им икономика. Надяват се, да добутат до края с лъжи, и увъртане.... Но се затяга примката много! Руснаците всячески се опитаха да предпазят Европа от "Мечешкия уи" и за това направо мъкнат ракетите, близко до "Индиания" БЛАГОДАРЯ ВИ БРАТЯ РУСНАЦИ!!!!! с 1 удар 2 заека ;) Хем по ФАЩ-ски (далече от Русия) Хем по Руски - Тихомълком, без много шум. Китай пък от своя страна действаха на принципа Дръж приятелите близо, но ВРАГОВЕТЕ ОЩЕ ПО!!! Нали говориха БайДон и Китайския президент(не знам как се пише името му) и уж Китай клекнаха.... Е на ти клякане ся. Ако и те пратят някой друга лодка и самолетоносач, направо ще "свърша" от кеф... Мечтая си, докато съм жив, да се подсещам, за племето Червено-бузестите натрапници от сегашната "Индиания"
    Дай боже. АМИН!!!
  • 89 Памперс

    44 4 Отговор
    Предвид огромния си дълг, САЩ обявиха още преди 10 г. ( за тези, които помнят, естествено!), че единствения начин да обнулят този дълг е нова война!
    Краварите забравят, че има и Китай, държава която те изтърваха тотално!

    Коментиран от #96

  • 90 макс

    35 4 Отговор
    Когато не разбираш от добро,ще изядеш дърво! Време е хамериканчетата да се прибират в къщи,много са далеч от дома си!!!
  • 91 ха ха хааа

    3 23 Отговор
    Колхознята пак зажигает ...😀
  • 92 Хайл

    18 2 Отговор
    Каквото повикало, това се обадило са казали мъдрите хора!
  • 93 Ами ...

    4 2 Отговор
    Някой май го водят за носа. 😀
  • 94 Ами ...

    5 19 Отговор

    До коментар #72 от "Читател на Факти":

    Мурзилките толкова дълго помпаха мускули пред света, че няма как да отстъпят. Ще се наложи да воюват.
  • 95 Дългия

    8 31 Отговор
    Към по голямата част от коментиращите - нямате си идея какви са комунделите ?! И ако стане война, какво си мислите, че ще висите в нета и ще пишете тъпни?! Обаче ако бяхте на мястото на украинците друго щяхте да пеете като ви нагази руския окупатор а ?
  • 96 Ами ...

    10 25 Отговор

    До коментар #89 от "Памперс":

    И ти си мислиш, че Китай ще воюва със света, за да защити РФ? 😀 И за какво му е да го прави? По логично е да си отхапе пак от Сибир, докато мурзилажа е затънал някъде из Украйна. 😀
  • 97 ПараШут

    27 4 Отговор
    Чудесни новини, и без друго в задокеанския обор отдавна си копаят землянки по дворовете от страх, сега поне ще могат да ги ползват. Само не знам с тоалетната хартия как ще се справят, по време на паниката от ковид беше изчезнала, а сега когато реално ще им трябва, ако изчезне пак, ще настане страшно зловоние!
  • 98 фактите са

    24 2 Отговор

    До коментар #77 от "Прокурор Пловдив":

    че т.н. "Народен съд" се състоява по настояване на Съюзническата контролна комисия, това не са само "руснаците", а особено настоятелни със формулировката: "да бъдат съдени и осъдени!", се проявяват
    англо-сакските представители. В това време навсякъде по Европа се провеждат съдебни процеси по подобие на Нюрнбергският съд над нацистите, което е трябвало да символизира категоричната победа на съюзниците над фашисткото зло и освобождението на народите.( Вероятно е имало и други, по-дългосрочни цели...някои от тях се проявяват и сега...Всеки тълкува, както му е удобно, но... "истината е някъде там".)

    Коментиран от #101

  • 99 Буха ха

    25 4 Отговор

    До коментар #47 от "Икономста":

    Това че огромен брой китайци са свикнали да живеят бедно, да работят много и да се задоволяват с малко им дава огромно предимство при една евентуална война. Да му мислят тлъстите черни американки които плюскат по 6-7000 калории дневно и висят по цял ден пред телевизорите.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Ами ...

    5 25 Отговор

    До коментар #98 от "фактите са":

    Това не е вярно. Да, България е поела ангажимент да съди помагачите на Хитлер, но "Народния съд" не е съд. В Решение 4/1998 година, Конституционният съд приема, че Народният съд „не е съдът, съществуващ и действащ към онзи момент като част от правосъдната система на държавата ... така издадените присъди не могат да се окачествят като съдебни актове.“ Така, че България не е изпълнила поетите ангажименти. И е напълно естествено, представителите на правовите държави да настояват на формулировката "да бъдат съдени". На Нюрнбергския процес са издадени 12 смъртни присъди. "Народния съд" в България издава 2730 смъртни присъди. "Народния съд" узаконява вече извършени убийства, след окупацията от страна на Червената армия (осъдени са мъртви хора), както и разправата с интелектуалния и политически елит на България. "Народния съд" е орган на левия "революционен" терор.

    Коментиран от #119

  • 102 Доко

    27 1 Отговор
    Нашите хора да вадят партийните -червени книжки от гардероба, че идва нов световен ред. Нищо , че се бяха трансформирали в демократи, депутати и министри днес. Трансформацията след 33г. отново наближава.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Майкооо

    4 22 Отговор
    Кубинците и Венесуела голям глад ги чака като стъпи руския ботуш там

    Коментиран от #108, #121

  • 105 Сесесере

    17 4 Отговор
    Тоя фиумсмегогледали.А НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА СКЪПИЯ ТОК ХРАНА СМЕТКИ НИСКИ ЗАПЛАТИ унизителни
  • 106 Ами ...

    16 7 Отговор

    До коментар #65 от "Читател на Факти":

    Напоследък често се прави позоваване на "Кубинската ракетна криза". Да бяхте проучил какво се е случило. 😀 От мен да мине, ще ви кажа. По онова време, СССР разполага с 6 (шест) шахтови установки с ракети Р-7. Това е всичко, с което може да достигне друг континент. "Седморката" изисква 20 часа за подготовка за пуск и не може да стой заредена с гориво повече от 48 часа. След това отива в завода за ремонт. По същото време, САЩ разполагат с твърдогоривния "Поларис", който е базиран и на подводници. Допълнително разполагат ракети със среден радиус на действие "Юпитер" в Турция. СССР се опитва да изгради 9 стартови установки за ракети със среден радиус на действие от два типа - Р-12 Двина и Р-14 Усовая, на територията на Куба. От тези площадки ракетите могат да достигнат до територията на САЩ. Подобно изнасяне напред на ракети със среден радиус е имало смисъл, поради твърде скромния брой междуконтинентални установки на СССР. Днес света е претъпкан с междуконтинентални ракети. Позиции като Куба и Венецуела нямат военно значение. 😀

    Коментиран от #120, #122

  • 107 АЗ.

    24 0 Отговор

    До коментар #54 от "Муха срещу слон":

    "И то срещу най могъщата армия на всички времена САЩ и НАТО,ще бъдат схрускани за минути." Неправилно поставена запетая. Слага се точка пред "САЩ". Една запетая и хоп - Трета Световна.
  • 108 Обесен Язовец

    32 2 Отговор

    До коментар #104 от "Майкооо":

    Защо говориш глупости? Тук в България Американския ботуш, какво ни донесе? Донесе глад, мизерия, енергиино бедни и работещи бедни! Върни се в реалноста. Българите и Българските интереси над всичко!!!

    Коментиран от #111, #115

  • 109 Там

    5 0 Отговор

    До коментар #50 от "Философа":

    Успокояват протестиращите с куршум в челото.
  • 110 Рашавия

    3 20 Отговор

    До коментар #13 от "САЩ си търсят майстора":

    Кои са майсторите се знае.
    Интересното е кво точно търси Русия, и какво накрая ще си получи.
    Лошото е че пак започват да ни дерат кожата. Може да купим и 1000-2000т. картофи от Венецуела, за да подпомогнем финансово, справедливата борба на законно избрания(от русия)мадуро срещу терористичния венецуелски народ,а?
  • 111 Рашавия

    2 22 Отговор

    До коментар #108 от "Обесен Язовец":

    Това не е американски ботуш.
    Тези всичко си внасят със самолети, даже и боклука си изнасят-въобще не излизат от базите.
    Това за което говореш е РУСКАТАТА ПЕРЕСТРОЙКА.
    Руснаците ни накараха да влезем в ЕС, просто защото тук не остана нещо за крадене.
  • 112 Само така краварите ще мирясат.

    18 2 Отговор
    Като не искат с добро, ще си го получат с дърво! Навремето трепереха от Хрушчов, сега Путин им чернее пред очите. На всяко действие има противодействие, така ни учеха в училище, сега го виждаме на практика.
  • 113 Ян Бибиян

    26 3 Отговор
    Мен ме притеснява друго няма Сьвет за сигурност кьм ОНН Нито някой слуша Ватикана и папата Няма световна организация която да озьпти тези гладни псета НАТО Те си играят с огьня Говори се дали да сьществува не мира а планетата Земя От ядрения апокалипсист ще остане само пепел Тоест живота ще спре на Земята Русия има превьзходство в ядрените ракети по брой скорост маневреност и точност САЩ предимство в самолети и самолетоносачи Но дотук с предимството Путин има тежката задача да опази мира живота на Земята и да разпрьсне НАТО като пилци Зад него е Китай Иран и Индия Мира трябва да бьде спасен Иначе всички си отиваме без победители Ако това искат гумените глави от Пентагона и Брюксел Да го кажат открито Но не им стиска мислят че ще уплашат Русия Но тук вече няма място за преговори Дано да се размине Само от пьрвия удар се затриват изгарят 450 хиляди Не говоря че има и термоядрени бомби а и водородни С който вече се цепи мантията А после става верижна реакция кьм ядрото на Земята След това никой не знае какво ще остане от тази планета

    Коментиран от #114, #117

  • 114 Рашавия

    3 22 Отговор

    До коментар #113 от "Ян Бибиян":

    Като размениш русия и нато и се получава 100 % верен коментар.
    На русия ще и се наложи да пусне част от робите си.
  • 115 Ами ...

    2 14 Отговор

    До коментар #108 от "Обесен Язовец":

    Така ли се чувствате комутетата? Много добре. 😀
  • 116 гост

    17 2 Отговор
    Напишете за фърчилото 35 дето е паднало, в стремежа си да прихване сушка 30 / инфото го има в тубата /. Да, ама не ?
  • 117 Ами ...

    2 17 Отговор

    До коментар #113 от "Ян Бибиян":

    В българския език има една буквичка "ъ". В руския я нямате. 😀 В българския език, в края на изречението се поставя точка. Като в руския. 😀 Също така, в българския език, съществуват запетайки. И в руския ги имате. 😀 А водородната бомба е термоядрена. 😀 Много имаш да учиш. Запиши си някъде. Българите не можеш да ги уплашиш. Най-много да ги амбицираш. 😀
  • 118 1944

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    а вий , вий сте стожерът на неграмотностът.
  • 119 Щирлиц

    15 3 Отговор

    До коментар #101 от "Ами ...":

    Нещо си се объркал драги . Защо не пишеш за процесите в Полша , Франция , Чехия и т,н. Поляците и до ден днешен издирват последните живи нацисти. Също и израелците.

    Коментиран от #123

  • 120 щурчо

    9 4 Отговор

    До коментар #106 от "Ами ...":

    По онова време Ссср разполага с 300 ядрени бойни глави . В Куба разполагат 36 ракети .
  • 121 Ма Ду Ро

    10 2 Отговор

    До коментар #104 от "Майкооо":

    То па докато беше краварския ботуш там , много се бяха замогнали .
  • 122 Хрис

    19 1 Отговор

    До коментар #106 от "Ами ...":

    ПрЕател, като не разбираш от военна музика, не я слушай и не се опитвай да я рецензираш! Поводът за горе написаното са последните две изречения на твоето словоизлияние - "Днес светът е претъпкан с .... ракети. Позиции като Венецуела и Куба нямат военно значение." Посочените страни са твърде близо до САЩ и разполагането на дори и не толкова съвременни оръжия (камили хиперзвукови) там , поставя Щатите в твърде неблагоприятно положение. Защо -първо защита от това направление те нямат изградена противовъздушна /ракетна отбрана и второ - колкото по-отблизо се нанася един удар, толкова с по-малко време разполагаш (може и да не разполагаш) за ефективна защита. Това второто е в основата на руската позиция относно разширението на НАТО на изток.
    Русия не лежи на илюзията, че ще запази дълго време технологичното превъзходство в областта на хиперзвуковите оръжия . Тя отчита, че рано или късно с такива ще се сдобие и Запада. Евнтуалното им разполгане в Украйна и Грузия ще я постави в положение да не може ефективно да се защити от възможен разоръжаващ удар по нея и тогава автоматично ще се задейства "мъртвата ръка" и настъпи ядрен а...

    Коментиран от #133

  • 123 Ами ...

    3 7 Отговор

    До коментар #119 от "Щирлиц":

    Стори ми се, че процеса в люлката на националсоциализма (Нюрнберг) ще да е най-показателен. 😀 Нали там са подпалвачите на войната, в Германия са? Или не са? 😀 Явно са в България, ако съдим по броя присъди. Хитлер явно е бил само чирак на нашите. 😀 Тъй ще да е било, защото през 1923 г. българите вдигнали антифашистко въстание. До гуша им дошло от фашисти и се вдигнали с оръжие. Дучето, по това време нямал още и година,като министър председател на Италия, но в България фашистите вече били дотегнали на народа и той се вдигнал на борба. 😀 Явно първата фашистка държава в света, ще да е България. Това обяснява нещата и с "Народния съд", нали? 😀 Или не?

    Коментиран от #127, #130

  • 124 Миндо

    16 2 Отговор
    Нормално е. Ти поставяш ракети и войска около Русия, те поставят около теб. Много бързо забравиха 60-те години.
  • 125 А искат ли

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хмм":

    Горките българи американски ркети и бази в България Някой пита ли ги...

    Коментиран от #153

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Бамзе

    13 1 Отговор

    До коментар #123 от "Ами ...":

    Трибуналът в Нюрнберг е международен и само към определени есесовци . Защо например не напишеш колко нацисти избягаха в щатите ? Че във Франция жените близки на есесовците ги замеряха с камъни по улиците без съд и присъда / и тия жени не са убили никого / .

    Че от 7000 членове на SS извършвали престъпления в Освиенцим - само 12% са осъдени за военни престъпления ? Къде са останалите ?

    Коментиран от #135

  • 128 Никита Сергеевич

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Русопитек":

    А защо Кенеди тогава вдигна целия флот, заради нарисувани ракети ли?
  • 129 Хохохо

    9 1 Отговор
    Те ракетите са там вече 60 години, сега само трябва да сменят бойните глави, което не е чак толкова сложна задача
  • 130 исторически

    7 1 Отговор

    До коментар #123 от "Ами ...":

    Като не четеш , така става ? Кога възниква фашизма ? Или ти го свързваш само с Дучето ?
    И да - имало го е 1923 година !

    Фашизмът възниква в Италия по време на Първата световна война като алтернатива на либерализма, марксизма .
    Исторически фашизмът като обективен термин, обозначава идеологията на партията, създадена през 1919 г. от Бенито Мусолини: Национална
    фашистка партия (Partito Nazionale Fascista, PNF).

    Коментиран от #137

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 mi6osp

    11 2 Отговор
    Разполагането на ракети с ядрени бойни глави в близост до САЩ е доказано работещо решение за прекратяване на залитанията на САЩ с опитите да заплашват Русия и мира в света. Ако САЩ продължават да опитват да компенсират изоставането си в новите оръжия с разполагане на свои ракети до Русия, неминуемо ще получат втора Карибска криза. Разликата ще е, че този път в района ще има толкова руски ракети, че ако се наложи да бъдат употребени, руснаците няма да имат проблеми с американците следващите десетина века.
  • 133 Ами ...

    6 3 Отговор

    До коментар #122 от "Хрис":

    Благодаря за откровението. Обогатих се с мъдрост, о корифей на военното дело. 😀 Само да ти споделя, че междуконтиненталните ракети са супер хипер звукови, защото излизат на орбита, пък там всичко е супер хипер звуково. 😀 Отделят си там бойните глави и те тръгват да падат балистично (знаеш ли какво е балистичен полет 😀 ), познай с каква скорост. 😀 Супер хипер звукова. 😀 И е достъпна всяка точка на планетата. 😀 На орбита такава ракета излиза за по-малко от три минути. Познай колко време лети бойната глава, в атмосферата. 😀 Та както виждаш, всичко на планетата вече е безкрайно близо. 😀 Що се отнася да защитата, то от десетилетия тя включва орбитални комплекси ипокрива практически всяко направление за всяка точка от планетата. Бил си прав. През 1962 г. 😀
  • 134 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    у кравария ,памперси останаха ли по магазините след тая новина?
  • 135 Ами ...

    1 10 Отговор

    До коментар #127 от "Бамзе":

    Гьотинген няма нищо общо с СС, Кайтел, Рибентроп и Розенберг също. Не си на ясно с нещата. 😀

    Коментиран от #138, #144

  • 136 Ами ...

    3 7 Отговор
    Гьотинген= Гьоринг
  • 137 Ами ...

    4 7 Отговор

    До коментар #130 от "исторически":

    Какъв съм неук, а? Направо безпросветен. 😀 Италия става фашистка държава, под управлението на Мусолини. Кой знае защо, разни безпросветници, я считат за първата фашистка държава. Обаче грешат, защото България е първата фашистка държава, понеже когато Мусолини още не е управлявал и година, в България народа вече се вдига на "антифашистко въстание". Нал тъй? 😀 Или не? Обещавам да чета повече. 😀

    Коментиран от #139, #141, #142, #149

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 исторически

    8 0 Отговор

    До коментар #137 от "Ами ...":

    Ами исторически си е така . Първата фашистка партия с нейната си идеология е създадена 1919 година от Бенито Мусолини: Национална
    фашистка партия .

    Исторически факт .
  • 140 Аре

    13 2 Отговор
    На САЩ и НАТО когато им говори Путин те не слушат. Хайде сега ще послушате какво ще ви каже Сергей Шойгу. Става ли?.
  • 141 истината

    5 2 Отговор

    До коментар #137 от "Ами ...":

    След Първата световна война в България се появява и засилва радикалната десница, характеризираща се с крайнодясна идеология, екстремен национализъм, фашизъм и нацизъм.

    Крайната десница възниква след разгрома на България в Първата световна война .
    Крайната десница в България включва множество български групи и организации, следващи или силно повлияни от крайнодесни идеологии, като краен национализъм, фашизъм, националсоциализъм, неофашизъм и неонацизъм.
  • 142 исторически

    5 2 Отговор

    До коментар #137 от "Ами ...":

    Крайната десница в България възниква в годините след поражението на страната в Първата световна война и сключването на Ньойския договор. През първата половина на 20-те години отделни общественици и малки организирани групи започват да популяризират възгледите на намиращия се във възход в Италия фашизъм.

    На 9 юни 1923 г. България осъмва с ново правителство. То идва на власт след военен преврат. На власт идват представителите на Новата десница споделящи фашистките идеи. Първата крайнодясна организация е Българският народен съюз „Кубрат“ (БНСК), създаден през 1922 година от група бивши офицери

    Коментиран от #145

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Свилен

    6 3 Отговор

    До коментар #135 от "Ами ...":

    Искаш да кажеш , че който не е в ss - не е военопрестъпник ? В немската военна машина само ss са престъпници , проповедници .... голяма грешка брат.

    Коментиран от #146

  • 145 Ами ...

    4 4 Отговор

    До коментар #142 от "исторически":

    Тъй де. На Мусолини му трябват две години на власт, нови избори и конституционни промени, за да превърне Италия във Фашистка държава, пък нашите тук за два месеца го правят и народа се вдига. Нали тъй? Или не? 😀 Само нещо не ми е ясно. Сред фашистките изроди от 9 юнския преврат, не са ли Кимон Георгиев и Дамян Велчев? Щото един Кимон Георгиев е министър председател след 09.09.1944 г., пък някакъв Дамян Велчев го раздава военен министър. Ама сигурно само им съвпадат имената, щото нали онези са били фашисти. 😀

    Коментиран от #147

  • 146 Ами ...

    4 2 Отговор

    До коментар #144 от "Свилен":

    Не, не искам да кажа. Точно обратното - не само СС - овци са били военнопрестъпници. Гьоринг няма общо с СС, но е военнопрестъпник. И престани да се опитваш да ми приписват неща, които не съм написал. 😀

    Коментиран от #148

  • 147 историята си е история

    3 1 Отговор

    До коментар #145 от "Ами ...":

    Ама ти верно си много умно парче ! На 28 октомври 1922 г. лидерът на фашистката партия в Италия Бенито Мусолини повежда поход към Рим, който му дава възможност да вземе властта в страната и впоследствие да установи диктатура.

    Коментиран от #154

  • 148 формалности

    3 3 Отговор

    До коментар #146 от "Ами ...":

    И какъв е Гьоринг ? Хитлер го определя като свой наследник . Откраднал произведения на изкуството, от почти цяла Европа и от еврейските жертви на Холокоста.
  • 149 mi6osp

    4 2 Отговор

    До коментар #137 от "Ами ...":

    В помощ на неуките фантазьори. Фашизъм - от fascio, снопче пръчки, в древен Рим символ на нерушимо единство и единомислие на нацията. Мусолини основава фашисткото движение в Италия, 1919 г., преди септември 1923..
    Също, по отношение на стар коментар под друга статия: В силозите в САЩ всички ракети са Минитмън III, от 1960-1974г., същите, които според теб са снети отдавна от въоръжение и заменени с нови. САЩ нямат успешна разработка на нова балистична ракета вече 60 г.
    Към коментар 133 горе: Ако написаното е вярно, как ще обясните непрекъснатия стремеж на САЩ от 2008 насам да създадат оръжия от ново поколение- хиперзвукови ракети??. Жокер: Срещу балистичните ракети има ПРО.
    Очевидно пишете коментари срещу заплащане, но то, за да е успешно, трябва и да четете.

    Коментиран от #155

  • 150 Gen Gurko

    6 1 Отговор
    Отдавна трябваше да го направи ако може. Само животинския страх на наглосаксонските лъжци може да ги спре. Ако ще има война , да я почувстват, помиришат и изпитат с пълна сила, преди да се преселят в Ада, където им е мястото.
  • 151 mi6osp

    5 1 Отговор
    Не само в Куба и Венецуела. Според китайски източници, поне една от най-големите руски подводници (Борей или Акула) със 180 ядрени бойни глави на борда е патрулирала дълго време в близост до американското крайбрежие, без да бъде открита от флота на САЩ. . Военните на САЩ я засичат едва когато се оттегля. Напомням, че през 2017 в Китай създадоха квантови радари , с които имат огромни възможности да определят местоположението и на стелт самолети във въздуха и на най-- тихи подводници в световния океан.
  • 152 Иванушка

    8 2 Отговор
    Спокойно американски колеги, Цирконите вече Месец време са поели бойно дежурство на териториите на Венецуела и Куба. Върнете Тексас на Мексико а Америка на Индианците.
  • 153 Deathstroke

    3 0 Отговор

    До коментар #125 от "А искат ли":

    Пита ги ,пита ги. Когато кандидатсвахме за НАТО
  • 154 Ами ...

    1 0 Отговор

    До коментар #147 от "историята си е история":

    Да де и после Мусолини е НАЗНАЧЕН за премиер от краля и има тридесетина депутати в 500 местния парламент. Та му трябват и нови избори. 😀 Нещо не стопляш май. Сега ти пиша бавно, съсредоточи се. 😀 Дамян Велчев и Кимон Георгиев, участвали в преврата от 1923 г. и Дамян Велчев и Кимон Георгиев, които управляват България след 09.09.1944 г. едни и същи хора ли са, или само имената им съвпадат? Щото, нали разбираш, първите излиза, че са фашисти. 😀
  • 155 Ами ...

    0 2 Отговор

    До коментар #149 от "mi6osp":

    Така е, неук съм си. 😀 В обратен ред: Защитата срещу балистични ракети, в БАЛИСТИЧНАТА ЧАСТ НА ТРЕАКТОРИЯТА е сериозно предизвикателство, с което "Ейджис" се справя. 😀 Защитата в активната част на траекторията е лесна, но времето е малко. Жокер: "Циркон" не е балистична ракета и има само активна част на траекторията. Следващо: НАТО отдавна има на въоръжение хирезвукова ракета с авиационно базиране, но не я счита за перспективна и не развива такива проекти. Не знам кой ви е заблудил, че с съществува някакъв "стремеж". Вероятно сте жертва на пропаганда. Жокер: След В-1 В хиперзвукови бомбардировачи няма. Явно не ги кефят. 😀 Следващо: За Минитмън сте в грешка, т.е. източниците, които използвате, вероятно са пропагандни. 😀 И последно: Кога се е появила една идеология и кога тя е станала държавна политика, са две съвсем различни неща. Жокер: Маркс и Енгелс са създатели на комунистическата идеология. Първата комунистическа държава се появява повече от 20 години след като и двамата са починали. 😀 Очевидно сте убеден русофил, но да се вярва на пропаганда е глупаво. Особено ако е собствена. 😀 Разбирам, че много ви се иска да пиша за пари, но уви, грешите. Забавлявам се. 😀
  • 156 Жан

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Казачок":

    Защо. ЕС какво ни даде. Съсипа почти всичко работещи у нас, Сао и само да си внасят стоките ||| качество.

    Коментиран от #160

  • 157 грух

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хмм":

    може да паркират една и в зъ. гъ ти.
  • 158 А, добър ден!

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Фриман":

    Не съм съгласен, че американският народ е жалък, ама въобще. Политиката на демократическата им партия сериозно ги манипулира чрез изкусна медийна машина, която прави бялото черно и обратно. Безпринципна е политиката на САЩ, а народът подкрепя Д. Тръмп.
  • 159 А, добър ден!

    1 0 Отговор
    Щом е излязло в медиите, вече е сторено. Хи-хи-хи.
  • 160 Тц тц тц

    1 0 Отговор

    До коментар #156 от "Жан":

    Купувай китайско и руско пич Супер качество
  • 161 нормален

    0 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ САМО БЪЛГАРСКИ ВОЙСКИ!!!!!!