14 Януари, 2022 22:40 3 147 42

Американското разузнаване има информация, че Русия ще изфабрикува претекст за нахлуване в Украйна

  • украйна-
  • нато-
  • русия-
  • крим-
  • донбас

Вашингтон има доказателства, че руски агенти, обучени в използването на експлозиви, ще извършат саботажи срещу собствените сили на Москва

Американското разузнаване има информация, че Русия ще изфабрикува претекст за нахлуване в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ разполагат с информация, според която Русия готви операция в Източна Украйна в опит да създаде претекст за инвазия. Това е заявил висш представител на американските власти пред CNN в петък.

По думите му разузнаването на САЩ има доказателства, че руски агенти, обучени в използването на експлозиви, ще извършат саботажи срещу собствените сили на Русия.

Твърдението последва друго такова от украинското министерство на отбраната в петък, в което се казва, че руските специални служби подготвят провокации срещу руските сили с намерението после да обвинят Украйна за тях. Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан намекна за сведенията по време на брифинг с репортери в четвъртък.

"Нашето разузнаване има информация, че Русия подготвя почвата, за да изфабрикува претекст за инвазия. Вече видяхме този метод през 2014 г.", заяви Съливан.

Служителят, говорил пред CNN, пък казва, че според администрацията на президента Джо Байдън Русия се готви за нахлуване в Украйна, което ще доведе до "широкомащабни нарушения на човешките права и военни престъпления, ако дипломацията не успее да постигне целите си".

"Руските военни планират да стартират тези дейности няколко седмици преди военното нахлуване, което може да започне между средата на януари и средата на февруари", допълва той.

САЩ също така смятат, че е започнала обработка на руското обществено мнение за интервенцията, като в социалните мрежи ежедневно се появяват хиляди постове с твърдения за нарушения на правата на човека в Украйна и войнственост от страна на украинските лидери.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    67 11 Отговор
    Само идиоти могат да си помислят, че Русия ще нападне Украйна без изключително сериозен повод

    Коментиран от #21

  • 2 😄😄😄

    54 3 Отговор
    Пак измама
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рушлямистите са пр'ости КГБ милиционери

    9 65 Отговор
    Цял живот манипулации, контрадезин формации, саботажи,престъпления и убийства. Подчовешка ИЗМЕТ.
  • 5 Свобода или Рай

    27 5 Отговор
    всичко това е част от плановете на Дневен ред 21 и Дневен ред 30, за унищожаване на всички малки предприятия чрез обедняване на средната и долната социална класа. В същото време прави мултинационалните компании, големите корпорации и милиардери още по-богати и принуждавайки гражданите да станат напълно зависими (роби) на новото централизирано световно правителство. „Пандемията“ е само един от инструментите за прилагане на този дистопичен фашистки план на практика, за да ни въведе в новото нормално чрез страх.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ComfortablyNumb

    7 47 Отговор
    То това е ясно за претекста , само че на наши откачени русофили и претекст не им трябва да предат България ...
  • 8 ComfortablyNumb

    29 1 Отговор
    По думите му разузнаването на САЩ има доказателства, че руски агенти, обучени в използването на експлозиви, ще извършат саботажи срещу собствените сили

    -------------------------------------------------------------------------------------------
    Американците има защо да се притесняват че точно така ще стане , тия работи вървят при мороните , виж инцидента в залива Тонкин, Пърл Харбър ...
  • 9 вггг

    43 5 Отговор
    Разузнаването на USA "никога не греши и не манипулира" за нищо!!!
  • 10 ДаЗдраПерМа

    39 2 Отговор
    тия повтарят като папагали, точно това каза Шойгу само че за украински диверсанти облечени в руски униформи че спомена дори и химическо оръжие срещу мирното население (по сирийски сценарий) предполагам белите каски са вече в Украйна.
  • 11 az #Контрапропаганда

    46 0 Отговор
    Американците пак се саморазобличават. Това е техният метод за действие /спомнете си кораба "Мейн", Пърл Харбър, Тонкинския залив, Рачак, 11-ти Септември...., списъкът е дълъг/. Тук сработва добре известния в психологията модел да съдиш за останалите, изхождайки от себе си и по това как би постъпил ти. Москва не действа по този начин, на руснаците не им е необходимо да правят автопровокации. РФ на Путин действа открито и не й е необходимо да разиграва циркове като американците. Достатъчно е Путин да обяви официално, че Москва започва операция по налагане на мир в бивша Украйна и украинците сами ще се разправят с фашистите в страната си!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 1 Отговор
    важното е памперси да има за всички
  • 13 Мдааааа

    45 2 Отговор
    Сигур докладчиците са същите дето дадоха инфото за химическото оръжие в Ирак.....
  • 14 Дуай Липа

    18 2 Отговор
    хайли лайкли ще да е така, дума да няма
  • 15 Ариф Дженин

    6 0 Отговор
    Да влазят бръже!!!
  • 16 Паразит

    24 1 Отговор
    Шубето е голем страх! Сащисаните не знаят от къде ще им дойде..! Мога да ги уверя.., от там където най малко очакват но най много боли!
  • 17 алиса

    14 1 Отговор
    Сега, стига вече руснаците влизат в Украйна за има няма два часа украинците са готови , аз спокойно лягам да спя, защото утре ме чака нов вариант на вируска Спагетон, Макарон, Кюфтерон и после трябва да си бия пета, щеста игла имам много работа, така че немога и да мисля за другаря Путин дали няма да ми прати и някоя ракета, така че ако ще превземате Украйна моля по- бързо ,защото наистина трябва вече да си лягам да се наспя спокойно.
  • 18 Мръсниците САЩ

    31 2 Отговор
    Говедарите готвят провокация в източна Окрайна!

    Коментиран от #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 За тези които не знаят

    23 0 Отговор
    От края на 1918-та година докъм края на 1922 година американците окупираха съветският далечен Изток. Претекстът беше да спасяват служители от консулството си там. Останаха четири години при фактическа окупация на тези територии. В края на краищата бяха изгонени
    Та мисълта ми е че винаги са намирали претекст с всяка една агресия само за островчето Гранада не потърсиха претекст
    А го окупираха защото летището което се строеше там им се виждаше голямо. Не е ли абсурд
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 сериозно

    20 0 Отговор
    информацията е сигурна, от вътрешен източник. Диверсионната група е в готовност на терен, и чака сигнал от централата в Ленгли.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Моряка

    17 1 Отговор
    Колеги,уважавам хуморо-сатирата ви,но не забравяйте,че ние за пореден път предадохме Освободителите си,имаме 4 ам.бази с незнайно колко бабаити вътре и няколко уж координационни цетрове( по същество КП- командни пунктове).Малко преди да започнат бойните действия,се унищожават КП на противника.Този път браята няма да ни цепят басма,нито ще ги трогне навлажнения поглед на Кирчо."Въраждане" уж трябваше да ни изкара от НАТО,но и те тръгнаха по пътя на Волен.Така че,който има вила из Балкана,може и да оцелее първоначално,но след това радиоактивен прашец вместо снежинки,лъчева болест за всички измамени камили.Това е отимистичния сценарий.Другият вариант е ядрена зима.След някой друг милиард години могат да се възродят амебите,водораслите,а защо не и динозаврите в по далечно бъдеще.

    Коментиран от #31

  • 25 Моряка

    19 1 Отговор

    До коментар #23 от "лудия":

    Не си толкова луд ,колкото се пишеш,но все пак не си съвсем в час.Австрия е неутрална страна с подчертано приятелско отношение към Русия.Ко ще правят руснаците там,освен да поднесат цветя на огромния паметник на Съветската армия във Виена.Но там винаги има цветя.Да му мислим ние,дето периодически оскверняваме съветските паметници в София,Пловдив,Варна,а властите се правят,че не виждат.
  • 26 В.В.П.

    13 0 Отговор
    Володя ,ги подлудява тез ,разузнавачи.и тъоаци.За това ме кефи .Русия на Путин е индустрия ,струва повече от златото .
  • 27 Нерегистриран

    19 0 Отговор
    Видяхме разкритията за ядрено оръжие в Ирак . Американското разузнаване действа в синхрон с икономическите интереси на САЩ. Тази лента ще се върти много пъти щом е в техен интерес . Глутницата на хиените се готви да напада . Подготвят международната общност. ООН е кръгла нула , защитаваща интересите на САЩ.
  • 28 Мислещ

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мръсниците САЩ":

    Мам..а му, и аз точно това си помислих веднага.
  • 29 ПараШут

    18 1 Отговор
    Краварите искат в аванс да оправдаят собствените си действия и тези на фашистите от Украйна, като предварително обявят за виновни руснаците за интервенцията, която им се подготвя. Руснак никога няма да тръгне срещу свои, още по- малко за да направи провокация за война. Това само краварски болни мозъци могат да го измислят. Но война със сигурност ще има защото тези болни мозъци си я търсят и накрая ще си я получат, но не там където очакват!

    Коментиран от #30

  • 30 Ами ...

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "ПараШут":

    Е, и? Много умно. Да започнеш нещо, което не можеш да довършиш. 😀
  • 31 Ами ...

    1 17 Отговор

    До коментар #24 от "Моряка":

    И като те изкарат от НАТО, та ще си в безопасност, така ли си мислиш? НАТО няма ракети, така ли? 😀 Докато бяхме във "Варшавския договор" ракетите на Шести флот бяха насочени към България. Той си е все там, никъде не е отишъл. За разлика от твоите "осободители", които считаш че си предал, НАТО има противоракетен щит и ще защитава и КП-тата си и хората си. Следователно и България, защото на нейна територия има НАТО- всеки обекти. А твоите "осободители" защитават само Москва и Петербург. Така, че не се опитвай да ни плашиш. 😀 Ако толкова те е шубе, хващай си куфара и отивай в Русия. Там руски ракети няма да падат. 😀 За "Възраждане" - ти друго ли си очаквал? 😀 Получиха 5% подкрепа и то след като се маскираха на антиваксъри. Разбира се, че ще бъдат маргинализирани. Не пасем трева. 😀 Русофилията няма вече корени в България. Твоите "осободители" сами се погрижиха за това, по времето на социализма. Всъщност и преди това.

    Коментиран от #40

  • 32 ТИ ДА ВИДИШ

    12 0 Отговор
    Както 2014 каиш...., а как беше тогава, кой бъзикаше и организираше, а???!!!
    А инфото да не е от оная разведка дето каза, че в Ирак има химическо оръжие, а???!!!!
  • 33 mi6osp

    6 0 Отговор
    Досега всичко , което твърди американското разузнаване за руско нахлуване в Украйна е излязло лъжа. Януари ще мине и още прогнози за нахлуване ще излязат лъжи. Следва нахлуване в Украйна до средата на февруари, тоест пак лъжлива прогноза. Абе кога ли най- после САЩ ще се решат да обявят, че Байдън е победил и отказал Путин да завоюва Украйна? Много се увлякоха с театъра.
  • 34 Behemoth

    3 1 Отговор
    То и Саддам тъй го извозиха ХАХАХА...тия тъпаци карат обикновенните хора да симпатизират на диктатори с простотиите си...
  • 35 Няма нужда

    5 0 Отговор
    от претекст. Фашисткият режим в украйна трябва да се измете.
  • 36 Експерт

    6 0 Отговор
    А Русия има сведения , че американците ще изфабрикуват новини , че Русия ще ...
  • 37 Глупак = хамериканец

    5 0 Отговор
    Всъщност това е подготовка на Терористите САЩ, които ще направят инсценировка за да запалят война в Украина, но първият удар ще бъде по ЩАБА, който е взел това решение, а вторият върху територията на терористан, ако решат да нападнат Русия.
  • 38 Ха ха ха

    5 0 Отговор
    Явно Американските служби правят изводи от собственият си опит. Историята показва че Америка действа по този начин. Например 11.09.
  • 39 Gen Gurko

    7 0 Отговор
    Със същата достоверност като с химическите оръжия на Саддам ли е или като прогнозата за поне двегодишно удържане на властта в Афганистан, след тяхното позорно бягство ?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Иванушка

    5 0 Отговор
    Вън Комиците от Украйна
  • 42 Камуфлаж

    1 0 Отговор
    Също като в Ирак: имали химическо оръжие, да ги нападнем. А после се оказа, нямало такова!
    11 септември са знаели но оставят да има атака. От двете кули, на този ден 80% от работещите там не са отишли на работа! Мосад е предупредил ЦРУ И израелските фирми за евентуална атака, НО ЦРУ директно не реагира.
    САЩ ще нападнат превентивно, защото Русия май ще атакува Украйна.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания