Last news in Fakti

24 Януари, 2022 12:00 6 450 26

В Русия настояват хитлеристки зверства да бъдат признати за геноцид

  • русия-
  • нацисти-
  • зверства-
  • геноцид-
  • ростовска област-
  • поркуратура

Според прокуратурата жестокостите на нашествениците в Ростовска област през 1941-43 г. са потвърдени и доказани

В Русия настояват хитлеристки зверства да бъдат признати за геноцид - 1
Снимка: Фейсбук

Прокуратурата подаде молба до съда да признае престъпленията на нацистите в Ростовска област по време на Великата отечествена война за геноцид, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение от пресслужбата на руската Генерална прокуратура.

„От името на главния прокурор на Руската федерация Игор Краснов, прокурорът на Ростовска област подготви и подписа молба до Ростовския окръжен съд за признаването им като военни престъпления, престъпления срещу човечеството и геноцид на съветския народ, на престъпленията, извършени от нацистките нашественици по време на Великата отечествена война на територията на Ростовска област“, ​​съобщиха от ведомството. Те уточниха, че прокуратурата на Ростовска област е изпратила молба до Ростовския окръжен съд.

Главната прокуратура съобщи, че основата за внасянето на молбата в съда са резултатите от усърдната работа на прокурорите в сътрудничество с ФСБ и Следствения комитет на Русия, по време на която са проучени множество архивни документи и материали по фактите на откриването на масови гробове на цивилни по време на Великата отечествена война в градовете Милерово и Салск в района на Ростовска област.

„В тези и други територии на региона през периода на окупацията му, след действията на Вермахта пристигат специални наказателни части сформираните от тях спомагателни структури. През 1941-1943 г. те систематично разстрелват цивилни, както и военнопленници от Червената армията, ползвайки и други методи за убиване на хора, извършвали са незаконни арести на съветски граждани, прилагали са тежки изтезания, след което арестуваните са убивани, а телата са хвърляни в ями“, отбелязват от ведомството.

По време на временната окупация на региона от нацистките нашественици и техните съучастници са унищожени най-малко 126 хиляди мирни съветски граждани и военнопленници.

„Изложените факти за зверствата и жестокостите на нацистките нашественици по време на окупацията се потвърждават от показания на множество очевидци, материали на извънредната държавна комисия, актове на районни и градски комисии, бележки и информация от службите за сигурност за ситуацията в градовете и областите на Ростовска област“, допълват от Генералната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 49 Отговор
    А лагерите ГУЛАГ и 32 МИЛИОНА избити съветски граждани от партията създала Путин, Когда?

    Коментиран от #4

  • 2 Ватникът

    9 11 Отговор
    После инас да не съди ,никой,че сме твърди .
  • 3 ISTINA

    28 16 Отговор
    ДО КАТО СЪЩЕСТВУВА ГЕРМАНИЯ СВЕТА НИКОГА НЯМА ДА Е СПОКОЙНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ !

    Коментиран от #6

  • 4 наблюдател

    24 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ти статията прочете ли? нещо да кажеш ПО ТЕМАТА?
  • 5 Снайперист

    12 29 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #8

  • 6 Д Талев 1940

    18 21 Отговор

    До коментар #3 от "ISTINA":

    И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...

    Коментиран от #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 наблюдател

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Снайперист":

    точно на ефрейторчето - едва ли. но във връзка с него - дал бог. например в тиргартен, в трептов парк и пр. виж ги в нета, ще ти харесат. ;)
  • 9 антикомуне

    11 21 Отговор
    След като искат да се признае за геноцид ,то тогава самите руснаци да признаят Гладомора в Украйна ,лагерите Гулак,избитите поляци от Сталин и 30 МИЛИОНА РУСНАЦИ избити от Сталин за ГЕНОЦИД.
  • 10 Пурко

    12 16 Отговор
    А руските зврства в цяла Европа и у нас кога?!?
  • 11 dron

    9 18 Отговор
    Сега е моментът прокуратърата на путин да обедини молбата с искане за признаване на геноцид
    и над полските военопленници ,екзекутирани около Катин и Смоленск ,плюс убитите с глад ,разстрели и
    из Гулаг съветски и други граждани.По скромни изчисления къде 40 милиона .

    Коментиран от #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ленин

    7 20 Отговор
    Геноцид са зверствата на Путин над собствения си дебилен народ! Но идва разплатата от ОТАН!

    Коментиран от #21

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 TROY

    8 4 Отговор
    Престъпленията на сс ги препишете на Вермахта вермахта. Вермахта са само войци изпълнавали заповеди. Друго е да си изрод, който убива селяни за кеф.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    12 5 Отговор
    "По скромни изчисления къде 40 милиона ."
    Какви са тези "изчисления"? Някъде има открити масови "гробове" на Гулаг, поименни списъци с 40 млн. "екзекутирани" или четеш преразказите на дисиденти, подплатени с финикийски знаци и под влияние на водка!?

    Коментиран от #25

  • 21 Хаха...

    12 6 Отговор

    До коментар #14 от "Ленин":

    "Геноцид са зверствата на Путин над собствения си дебилен народ"
    Такива "зверства", че хотелиерите по цял свят разчитат на милиони руски "дебилни" и "насилвани" от Путин туристи?! Да отмарят от "зверствата" му по средиземноморието, карибите и в Тайланд! Като нямаш пипе да мислиш, не се напрягай да пиши, защото разсейваш всякакви съмнения, че си гУъм!
  • 22 другарят

    15 2 Отговор
    Това е само лек намек от страна на Русия! Ако Русия поиска обещетения за избитите 27 милиона руснаци, от които 17 милиона цивилни и разрушените хиляди градове и села на западните джендъри не им завиждам! Почти цяла Европа участва в тези престъпления заедно с немските нацисти! Питайте германските фашизоиди, колко платиха само на останалите живи и близки на избитите евреи! Русия може да предяви претенции към всички участвали държави заедно с Хитлер!
  • 23 Чеченец

    2 3 Отговор
    Кадиров е пудела на Путин и не смее да подаде иск срещу РФ за геноцид на чеченският народ през 1994-99г. Бяха избити 350 000 чеченци и 30 000 чеченски деца.
  • 24 Руский

    0 2 Отговор
    Сейчас в Германий работают 6 биллионов русских рабов.
  • 25 dron

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Може би искаш имената и ЕГН-тата на убитите да ти изпратя ? Като начало само убитите с глад /т.н. голодомор/
    в Украйна са между 8-12 млн. Като прибавиш и Южна Руссия та чак до Казхстан цифрата сигурно ще стигне
    20 млн. Това е само през периода 1931-33 год. Има още наколко голодомора ,като последния е през 1945 г.!!!
    Само ще добавя , че през 31-33 год. ссср-то е изнасяло регулярно по 5млн тона зърно !!!
    В русия к,ва история учите?
  • 26 Да,

    3 0 Отговор
    Време е и турските зверства в България да бъдат признати за геноцид.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания