Last news in Fakti

27 Януари, 2022 07:37 2 101 10

Борис Джонсън се оказа замесен в... евакуация на животни от Афганистан

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • афганистан-
  • консервативна партия

Опозицията настоява за публикуване на пълния текст на разследването

Борис Джонсън се оказа замесен в... евакуация на животни от Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания дългоочакваният доклад на държавния служител Сю Грей от разследването на твърденията за събирания на Даунинг стрийт по време на локдаун не бе обявен в сряда, каквито бяха очакванията. Междувременно името на премиера Борис Джонсън бе замесено в нов скандал, този път свързан с Афганистан.

Би Би Си съобщи, че има информация, че докладът на Сю Грей е готов за публикуване, но тя още не е го е изпратила на премиера, както повелява процедурата. Депутатите сега се надяват това да стане днес или до края на седмицата. Много от депутатите на Консервативната партия изчакват доклада, за да вземат решение дали ще продължават да подкрепят премиера, към който има призиви за оставка от целия политически спектър. Самият Борис Джонсън заяви, че ще даде време на депутатите да се запознаят с доклада преди да направи изявление в Камарата на общините.

Опозицията настоява за публикуване на пълния текст на разследването.

Междувременно секретна кореспонденция показва, че Борис Джонсън е одобрил евакуирането на домашни любимци от Афганистан след падането на страната в ръцете на талибаните. В съобщение от август 2021 година на служител от външно министерство се казва, че благотворителната организация за животни „Наузад“, ръководена от бивш морски пехотинец на кралския флот, е „привлякла прекалено голямо медийното внимание и премиерът току-що е разрешил на персонала и животните ѝ да бъдат евакуирани“.

Когато се появиха слуховете за това през декември, на въпрос дали е дал приоритет на животните пред хората, Джонсън отговори, че това са „пълни глупости“. Около 15 000 афганистанци, помагали на британците през годините, и 150 животни бяха евакуирани от Кабул през август. Много други, заплашени с репресии от талибаните, обаче, останаха в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    11 3 Отговор
    И тоя е като църквата, отвън лачен. А иначе прояден от корупция и разгул...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Боби Джонсън

    3 1 Отговор
    Аааааа за мигрантите ли питате
  • 6 цербер

    0 0 Отговор
    държавната служителка Сю Грей
  • 7 Кики

    5 0 Отговор
    Борис Джонсън- Суперстар, в Англия отдавна няма пандемия , ковид, маски , ваксини, сертификати , локдауни , карантини , защо в България още има ковид терор
  • 8 Службите разтоварват компроматите

    4 0 Отговор
    Явно нещо не се подчинява много на господарите си.
  • 9 Механик

    1 2 Отговор
    Тия са големи смешници! Направо не е истина.
    То голям грях бе! Да позволиш да се извозят 5 кучета и 6 котки.
    Д-ба и изкуфелниците! И ние взимаме пример от тях, че и с пръст ни сочат.
    Аман.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: