Last news in Fakti

1 Февруари, 2022 08:04 14 454 39

Байдън ще направи тази държава основен съюзник на САЩ

  • джо байдън-
  • катар-
  • нато-
  • съюзник-
  • сащ

Катар е добър приятел и надежден партньор, каза американският президент

Байдън ще направи тази държава основен съюзник на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на САЩ Джо Байдън обеща днес на емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, че скоро ще направи Катар основен съюзник извън НАТО, предаде Ройтерс, съобщи BG VOICE.

На среща в Овалния кабинет в Белия дом Байдън каза, че планира скоро да извести Конгреса за това, че на Катар ще бъде предоставен такъв статус, който получават близките съюзници на САЩ извън НАТО, имащи стратегически отношения с американската армия.

„Катар е добър приятел и надежден и способен партньор. Скоро ще уведомя Конгреса, че ще предоставя на Катар статус на основен съюзник извън НАТО, за да изразя важността на нашите отношения. Мисля, че това отдавна трябваше да бъде направено“, изтъкна Байдън пред журналисти и в присъствието на емира на Катар. Катар е най-големият световен износител на втечнен природен газ и потенциално би могъл да доставя допълнителен газ в Европа, ако конфликтът в Украйна причини смущения в доставките за континента.

На срещата си с емира на Катар Байдън коментира украинската криза. Той заяви, че САЩ са готови за всякакъв сценарий предвид продължаващото струпване на руски войски по границата на Русия с Украйна. Байдън изтъкна, че е имал ползотворен разговор с украинския президент Володимир Зеленски миналата седмица и че продължава да подкрепя дипломатическия подход за снижаване на напрежението.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    65 5 Отговор
    Бай Дън и Катар ще направят големи пари от нас и ЕС.
  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    60 6 Отговор
    БАЙДЪН Е ГОЛЯМ ПИЧ, НО НАЙ ГОЛЕМИЯ ПИЧ БЕШЕ ПЛЕННИКА НА ВИЕТНАМЦИТЕ СЕНАТОР ДЖОН МАКЕЙН ... ДОЙДЕ В СОФИЯ, ПОКАЗА САМО ГЛАВИЧКАТА МУ НА АХМЕД БОРИСОВ .... ...И ТОЙ ЗАТВОРИ И АЕЦ БЕЛЕНЕ И БЪЛГАРСКИЯ ПОТОК .. 9494

    Коментиран от #3

  • 3 Неграмотник

    24 11 Отговор

    До коментар #2 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Това стана при Орешарски !

    Коментиран от #4, #6

  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    33 5 Отговор

    До коментар #3 от "Неграмотник":

    АХа ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ - АХМЕД СЕРГЕЕВИЧ БОРИСОВ ... ТЕ ЗАТОВА ГЕРБ АКТИВИРАХА ВСИЧКИ АГЕНТИ В БСП

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Крум

    40 4 Отговор

    До коментар #3 от "Неграмотник":

    Май се обърка нещо! ахмед борисов затвори и спря всичко, а после започна с хъбчетата!
  • 7 Петър

    63 4 Отговор
    САЩ и приятел друга държава? Това е малко като ВЪЛК да е приятел със стадо овце.
  • 8 Тихомир

    55 2 Отговор
    Още едно потвърждение за това, какви … са англосаксонците. Трансформацията на позицията им от 2017г. до сега, поставя интересен въпрос. Кой сега е основният им съюзник в региона, Саудитска Арабия или Катар?

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Още

    9 15 Отговор

    До коментар #4 от "САТЪРА НА ХАНА":

    По неграмотно ! ГЕРБ никога не е бил е тройна коалиция !
  • 11 глоги

    67 3 Отговор
    Президентът на САЩ Джо Байдън обеща днес на емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, че скоро ще направи Катар основен съюзник извън НАТО. ДОКАТО ИМ ИЗСМУЧАТ КАТАРСКИЯ ГАЗ И НЕФТ. ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ПОДРИТНАТ,КАТО АФГАНИСТАН.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 kjl

    60 1 Отговор
    Арабина да не е тъп, че да не знае, че на кравар не трябва за нищо да се вярва.
  • 14 ббб

    43 1 Отговор
    Катар, ами точно затова беше и войната в Сирия, защото еврейския план беше да минава оттам катарския газ за Европа

    Коментиран от #22

  • 15 Седесарят.

    13 4 Отговор

    До коментар #12 от "Примати":

    Верно ли ,че Сталин избил,всички руснаци,укри ,литванци,киргизи и алтайци?.После внасял.Гермснци.

    Коментиран от #28

  • 16 Пореден

    9 10 Отговор

    До коментар #12 от "Примати":

    ... четящ Гьобелс!!! Сталин убил хора защото видяли с очите си "развита" земеделска Испания!!!!
  • 17 ДаЗдраПерМа

    23 3 Отговор
    ако на Европа и трябваше катарски газ щяха първи да дойдат Щайнмаер, Аналена, Шолц от какъв зор американски президент се е загрижил на чуждите държави гражданите да са на топло за стотинки. В статитята не пише хантърчо вече в Катар ли е.
  • 18 Хахов

    16 2 Отговор
    Това е само флирт! Знаем, че последна дума има Израел! В случая, и двете страни не си вярват - не беше отдавна наложената блокада от други "основни съюзници"...Знаем също, че Катар е жизнено необходим на Ердоган и сега "Биг-боса" търси вариант да го рекетира придърпвайки на своя страна Катар...Очакват се "моркови" от типа - "на ти едни Ф35" ...

    Коментиран от #29

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Холмс

    36 2 Отговор
    Сащ ще уредят много по скъп втечнен газ на Европа, която според тях трябва да направи война с Русия. За да стане както през втора световна - всичкото злато на Европейците да отиде в Сащ. Великобритания предвидливо е напуснала балъците от ЕС, които ги готвят за разграбване и война.
    Ще стане друго. Русия не ти е Хитлер. Великобритания всякак подкрепяше нацистите преди войната, за да може да я започнат. Сега иска да накара и Русия да направи това. Обаче Русия е държава с опит и няма да напада нищо.
  • 21 787

    33 3 Отговор
    Арабските страни Саудитска Арабия, Египет, Бахрейн и Обединени арабски емирства, представиха списък с терористи, подкрепяни от Катар, който съдържа имената на 59 лица и 12 организации. Документът доказва, че Катар поддържа различни терористични организации и лица, се казва в съвместното изявление на правителствата на четирите държави.
    Джо ще прави дослук със спонсори на терористи!Бравос! Удариха дъното!
  • 22 Странно 🤔

    26 1 Отговор

    До коментар #14 от "ббб":

    Кой нападна изби маса народ, Ирак, Либия, Авганистан, Виетнам, и, и, и.
    България какво спечели от войната в Ирак и Либия? Нито една от двете не ни е изплатила дълговете! И американци ли нищо не взеха от там?
  • 23 Холмс

    25 1 Отговор
    Най-вероятния сценарий: Сащ и Англия няма да могат да накарат Руснаците да атакуват. Отделно те не могат да ги бият военно без планетата да умре. С война можеха ще ограбят Европа, да ги направят роби а Русия ще е съсипана или превзета(също ограбена и роби). Така удрят два заека. Този сценарий отпада.
    Затова ще вземат само един заек и този заек е цялото ЕС. Сборище от бюрократи без особенна армия. Атаката ще започне във Франция, защото само те имат атомни бомби от цялото ЕС. Там ще има нещо като революция с цел уничтожаване на държавата и нейните атомни бомби. След като Франция е неутрализирана ще грабят цялото Ес. Финансови кризи, революции, ще ползват ония вкарани мигранти(повечето мъже м/у 20-30г възраст). Това е най-вероятния сценарий за следващите 5-7 години.
  • 24 Surko

    11 1 Отговор
    Този е пълен головодник.
  • 25 Факт

    23 1 Отговор
    Да правилно скоро ще и седне на кранчето им, така правят от страната не неограничената наглост обещават после окупират и докато не опоскат всичко което им е необходимо не се махат а накрая ги зарязват както исторически и фактически е доказано в състояния на колабс и крах.
  • 26 Много смешно

    19 1 Отговор
    Тези "основни съюзници" са все държави с енергийни източници, горива или енергоразпределителни хъбове, или нещо от "жизнено важни интереси", или "особена значимост за националната сигурност". А който не е съгласен, става враг и следва сопа. Тоя филм е стар и е гледан от всички.
  • 27 бамбам

    22 1 Отговор
    Щом има нефт са им приятели,как иначе.Ще има алъш-вериш,ако не-като в Ирак,ще въдворяват ред,по краварски.
  • 28 Бе не е

    18 1 Отговор

    До коментар #15 от "Седесарят.":

    точно така. Основно изтрепа мошетата, правещи се на руснаци, укри и т. н. т. Бяха се внедрили в управлението и силовите структури на държавата и подготвяха разграбването й от банкстерите, техни единоверци и спонсори, от фед. Те организират репресиите и избиването на хората.
    След като Сталин осуетява плановете им, за отмъщение го отпавят и започват очернянето му като му приписват всичките си престъпления. Въпреки това разграбването на държавата е осуетено. Сега старите мераци пак избуяват, но отново ще им мине котка път. А крадливите ръчички счупени.

    Коментиран от #33

  • 29 Всъщност истината е съвсем различна

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хахов":

    Байдън флиртува с Ердоган защото знае, че на която страна е Турция там е победата. Затова и израелският премиер отива в Турция, както и Путин. Залогът е голям
  • 30 В.В.П.

    14 1 Отговор
    Един кораб танкер,газовоз ,няма да излезе от Катар.За това ще се погрижи Иран и Рф..На война ,като на война.На байдънови тръбичката ,ще стои суха .Това са на янките глупостите..От 20 г ,карат газ от Катар.
  • 31 Браво!

    5 2 Отговор
    Договориха катарски газ за Европа.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Бат Пешо

    10 1 Отговор
    САЩ има един съюзник и това е Израел. Останалите да не се надяват. Какво стана с Афганистан всички видяхме. След като разориха и сринаха държавата до основи, направиха си далаверата от наркотици, построиха един два небостъргача, че видите ли - инфраструктура, и когато Китай им скръцна със зъби да се мафкат от там, че им трябва лития, подвиха опашки и избягаха. С Грузия, плащаха на грузинските вождове да се зъбят на руснаците и когато на Грузия след всички простотии им трябваше помощ, пак изчезнаха. Същото сега става с Украйна. Така че на Катар да им е честит "съюзника". Общо взето все едно да си приятел с акула. Ердоган се усети навреме, че и той ще е "съюзник" на САЩ и затова бързо бързо се преориентира към Русия. Какво е САЩ за Турция в момента- неприятности с кюрдите и Израел. Какво е Русия за Турция в момента - пазар за селскостопанска продукция и ресурси колкото искаш в криза. Затова нашите пазарджии тръгват от тук със сух резервоар за Одрин и там НАЛИВАТ на аванта
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Йсхс

    6 1 Отговор
    Никой никъде не ви иска щот сти крадци маниполатори и мръсни окупатори живеете на чуж гръб
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Звездите ми говорят

    5 1 Отговор
    Този див капитализъм ще завърши с огромна война,породена от масов глад.Не мога да разбера как не го предвиждат умните глави!
  • 39 Nnnnn

    0 0 Отговор
    Ако Катар нямаха газ,нямаше да ги търсят за съюзник.