Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 16:37 2 386 20

Северна Македония: Преговорите продължават

  • северна македония-
  • преговори-
  • българия

Очакват се повече заседания

Северна Македония: Преговорите продължават - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Работата на съвместната група за общата памет ще продължи. Това обяви представители на македонското външно министерство, съобщи Нова Македония.

Техният коментар дойде след изказване на Драги Георгиев. Дипломатът е един от представителите на македонската делегация.

Той даде предложение преговорите да бъдат замразени за две години. Идеята е първо да се решат политическите въпроси между двете държави.

Македонското външно министерство припомни, че работата на група е част от споразумението за приятелство. Дипломатите разбират необходимостта на представители на делегацията да изразяват своето мнение.

Това обаче е мнение на определена личност, а не държавна позиция. Планът е заседанията да се провеждат по-често.

Това е опит за решаване на двустранните въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    32 1 Отговор
    ИЗМИСЛЕНА ИЗКУСТВЕНА ДЪРЖАВА И ИЗМИСЛЕН ИЗКУСТВЕН ФЛАГ СЛЪНЦЕ ШОУ НА ГЛОБАЛИСТКАТА АНТИЧОВЕШКА ОРГАНИЗАЦИЯ!

    Коментиран от #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Красимир Петров

    24 4 Отговор
    Киро е предател.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бригадир Цветков Иванов

    20 0 Отговор
    Познавам Зайо Зайев и Зоран Заев от Северна Македония, познавам и Зайо Байо от Южна Македония, с тях сме бизнес партньори и продаваме чипс със риба.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Един Човек

    23 2 Отговор
    Защо имам чувството , че Киро ни е “сготвил”вече!?Има два въпроса,по които макетата никога няма да направят компромис ! Историческите въпроси и правото на самоопределяне и вписването в конституцията на българите в РСМ!Всичко друго коридор 7,8,9,10,смяна на името,териториални претенции ,език….абсолютно им е все тая,но тези две неща няма да пипнат !!Държава без история няма( Те това добре го знаят),и вписването на българите в конституцията им значи,да признаят, че имаме обща история!!Аз мисля,дано не съм прав, че Киро обслужва Американските интереси и му е все тая за нас!
  • 8 Сатана

    18 0 Отговор
    Ей го е,2080 година е зад ъгъла.Пак ще си говорим тогава.
  • 9 Гаглей

    23 0 Отговор
    Няма значение САЩ россасия Европа. Макетата ако не клекнат, то ще гледат Европа през крив макарон. Сърбежите ни мразят много гледах едно предаване и сръбски депутат, даваше интервю, на което каза че деветдесетте са нямали какво да ядът и когато баща му е донесъл парче салам и кашкавал произведен в България, малоумника гладен се е отказал да яде, защото мразел България

    Коментиран от #17

  • 10 Перо

    21 0 Отговор
    Ако Гоце Делчев беше грък, щеше да има страшен сбръч и на “макетата” и на ЕС. Нямаше да има никога признаване, камо ли да си помислят за ЕС и НАТО!
  • 11 IYI

    18 0 Отговор
    ГОЦЕ , по принцип е ГЕОРГИ! ГЕОРГИ НИКОЛОВ ДЕЛЧЕВ ! ТОЕСТ НЕ Е ГОЦЕ НиколовСКИ ДелчевСКИ!
    Даме Груев, по принцип е ДАМЯН! ДАМЯН ЙОВАНОВ ГРУЕВ! ТОЕСТ НЕ Е ДАМЕ ЙовановСКИ ГруевСКИ!
    Та един вид , какво трябва да уточняваме с ЮГОСЛАВАНИТЕ от СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
  • 12 Fan fatality

    17 0 Отговор
    Рядко долни помияри
  • 13 Шоп от Сердика градъ

    9 1 Отговор
    По принцип на 01.01.1945 година само Йосиф Броз ТИТО и няколко СрПски Комунисти с "избегал център" са твърдяли, че има Севрномакедонци. Сега въпросът който трябва да обсъдим с гражданите на РСМ, дали Гоце Делчев, Дамян Груев, Тодор Александров, Иван Михайлов и т.н. са били прави че са БЪЛГАРИ или ТИТО че са Севрномакедонци. В това ли е спора? За един приятел питам!!!!
  • 14 асан

    14 0 Отговор
    Питам за един приятел.Макетата или са луди или ултраглупави исторически.Толкова време се дърлиха с Гърция после кандисаха, Сега с България пак разногласия има.Утре със Сърбия ще имат.Толкова време губят.Не спори, като нямаш история, пълна кръгла нула си.Отиваш на преговори и се съгласяваш със всичко, каквото ти дадат, нали бързаш за европа дето са ви приготвили един среден , но ний както винаги преди вас се нанизахме на него.
  • 15 Нормален човек

    12 0 Отговор
    Да накараме ЕС да спре фабриката за фалшиви новини - Северна Месопотамия 😂😂😂
    Писна ми всеки ден някой идиот да оспорва общоизвестни факти🙄
    Каква Русия ще спират от ЕС, когато не могат да спрат дори Северната македония.
    Или фалшивите новини не са фалшиви ако обслужват техния интерес 💰💰💰
    Край на фейка и край на македонизма 🙈🙉🙊
  • 16 Жалко

    11 0 Отговор
    Добро предложение. А най-добре да денонсираме Договора Който Не Се Спазва.
  • 17 Трагедия!

    1 6 Отговор

    До коментар #9 от "Гаглей":

    На теб ти е кеф в ЕС? Цъфна и върза? Аз като гледам глобуса, струва ми се, че македонци, сърби, албанци.... всички са в Европа. Или нещо аз бъркам? По скоро, САЩ натискат БГ да даде зелено, на Съседите, за да минат по бързата процедура. Македонските територии, са не по надеждни за хубави американски базички. Да опазят и макетата от Ръша. Ако признаят Български корени, тебе и мене какво ни топли това? Какво ще спечелиш? Ако не признаят остава същия въпрос. В общежитията, като студент живях с 3 македонеца. Ттябва да сте на ясно!!!! Ние разлика нямаме с тях, говоря като мисленето, което представих по горе под формата на въпроси. На никой не му дреме. Разпалват ви вълненията наслагват ви омраза към братята ви!!!! Не се подавайте, че усещат колко сте лесни за манипулиране. Кирчо сега "натиска", "натиснат" и ще "умазни брадичката" А на вас???? На вас ще оставят безсмислената омраза. Започвайте да разсъждавате, мозъка като не се ползва и закърнява, моля ви се!
  • 18 Ейй

    8 0 Отговор
    То не бе натискане, не бе чудо, не бяха американци, англичани, поляци, сега пък и тая ! Хайде всички на май на тави, гледайте си вашите работи !
  • 19 У нас

    3 0 Отговор
    Нека гласуваме щом ще подаряваме история на македонците държа това да го направи целия български народ а не избраните от народа политици .Аз няма да дам нито цар Самуил нито Гоце Делчев нито Азбуката ни и не съм съгласен казвам Не на това!И вярвам че ако поне три милиона Българи кажат това Не тогава "нашите европейски и американски приятели"ще разберът че няма да им мине номера за разделяне на части от България към Македония и Турция
  • 20 Виви

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Българи ,българска територия откъсната от народа ни ги изнудват да се наричат всякакви ,но не и българи,що за болен мозък .И всичко това идва от великите сили,който дерижират ,но ние всички балкански народи трябва да се съюзим и да се опълчим срещу тях ,независимо каквото и да ни коства,
Новини по държави: