6 Февруари, 2022 06:12 2 818 7

Сър Чарлз Уокър към Борис Джонсън: Оттегли се сам

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • оставка-
  • отстраняване-
  • сър чарлз уокър-
  • премиер

Един от най-лоялните на премиера депутати от управляващата Консервативна партия смята, че отстраняването на Борис Джонсън е неизбежно

Сър Чарлз Уокър към Борис Джонсън: Оттегли се сам - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сър Чарлз Уокър, един от най-лоялните на премиера депутати от управляващата Консервативна партия, заяви в интервю за "Обзървър", че отстраняването на Борис Джонсън от страна на депутатите е неизбежно заради скандала със събиранията на "Даунинг стрийт" по време на локдаун, предаде БНР.

Уокър, който е бивш заместник-председател на "Комитет 1922“, в интервюто моли премиера да се оттегли по свое желание в името на националния интерес. Той оприличава събитията в партията на торите с "гръцка трагедия". Служилият на партията дълги години депутат, който обяви в началото на месеца, че ще се откаже от мястото си, допълва в интервюто, че според него Джонсън е постигнал много неща, включително масовото ваксиниране, и заслужава да бъде запомнен с постиженията си, а не като загубил надпреварата за лидерския пост. Според Уокър нещата около Джонсън само ще се влошават.

Междувременно премиерът започна да запълва опразнените позиции на "Даунинг стрийт" след като петима от най-близките му съветници подадоха оставки. Той назначи досегашния отговарящ за политиката и работата на правителството Стивън Баркли като началник щаб на "Даунинг стрийт" и бившия журналист от Би Би Си Гуто Хари за директор на връзки с обществеността.

За да се стигне до вот на недоверие към премиера, са необходими 54 писма на депутати тори. "Обзървър" предполага, че вече са постъпили около 40-45 писма. Вестникът предполага също, че през следващата седмица ще бъдат внесени още такива писма преди разпускането на парламента за кратка ваканция в четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Вова

    28 0 Отговор
    Оставете го бе! Малоумната им нация точно такъв премиер заслужават.
  • 4 Ще го махнат , разбира се

    15 2 Отговор
    И ще им върнат задължителна ваксинация с отровните "ваксини" на кил геноцидис и зелените дигитални фалшификати ЮК...щот този си позволи да повлече крак като ги отмени и всички в Европа след него направиха смело същото .... А тука държат киропростия с негови снимки и гейчатове от гриндера и затова да се не се чудите тука тоя гриндер нашия няма да ги махне скоро тия инжекционни препарати и фашистки сертификати на кабала....иначе ще го лъснат по жартиери като Аспарух Илиев от берн

    Коментиран от #5

  • 5 Крум

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ще го махнат , разбира се":

    Той ги отмени само и само да си запази мястото! Само гледай като дойде есента каква песен ще запее!
  • 6 ревизор

    11 1 Отговор
    Сър Чарлз Уокър към Борис Джонсън: Оттегли се сам и подстрижи се сам!
  • 7 098

    1 0 Отговор
    Сър Уокър е в голяма грешка.
    Да си свери часовника!
Новини по държави: