Last news in Fakti

9 Март, 2022 14:52 1 503 20

Борел: ЕС готви санкции за голяма група руснаци

  • ес-
  • жозеп борел-
  • русия

Днес има заседание на Европейския парламент

Борел: ЕС готви санкции за голяма група руснаци - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС подготвя нов пакет от санкции срещу повече от 100 представители на руските власти. Това съобщи върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел по време на заседание на Европейския парламент в Страсбург, съобщи НОВА.

"Трябва да засилим натиска върху Русия със средствата, с които разполагаме", каза Борел. "Нов пакет от санкции е изпратен на държавите-членки на ЕС. Той включва списък на повече от 100 представители на руските власти на различни нива, както и други икономически санкции", каза той. "Надявам се, че този пакет ще бъде одобрен преди края на сесията", каза Борел.

Той обърна внимание на факта, че много африкански държави се въздържаха на сесията на Общото събрание на ООН в началото на март при гласуването на резолюцията относно действията на Русия в Украйна.

"Защо тези страни не участваха в гласуването? Страните от Северна и Южна Америка показаха единство при гласуването, но не и африканските държави. Трябва да се съсредоточим върху отношенията си с африканските държави, защото се нуждаем от единна позиция, когато светът навлиза в критична фаза", каза Борел.

В същото време ръководителят на дипломацията на ЕС призна, че Европа е зависима от руския газ. "Трябва да прекъснем тази зависимост", каза той. "Необходимо е да се прекъснат нишките, които свързват икономиката ни с Русия, да се блокират потоците, които отиват за финансиране на военните усилия", твърди Борел.

Той отбеляза, че "намаляването на зависимостта от руски газ с две трети, както е предвидено в новата директива на Европейската комисия, е предизвикателна, но реалистична цел".

"Това изисква макроикономически и технически мерки, но също така и желание от страна на европейските граждани да намалят потреблението на енергия за отопление", подчерта Борел


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Марков

    30 3 Отговор
    Ха, европейските граждани да стоят на студено, да имат режим на тока, да ядат скъпи и малко зеленчуци, и по малко хляб. Защото някой решил така. И сме в ХХI век. Много жалко.

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БОЗА

    33 1 Отговор
    ""Трябва да засилим натиска върху Русия със средствата, с които разполагаме", каза Борел. "

    Много важно изречение...не разполагате с нищо-в момента гълтате водица... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 5 Ъхъ ама няма стане

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пенис жамбаза":

    Зелената сделка ще студуваш
  • 6 Щалер

    26 1 Отговор
    Парното в ЕП спира ще размисля скоро много бързо ще размислят.
  • 7 Идеално!

    22 0 Отговор
    Да не би да е в отговор на прочетеното току-що в marketsbusinessinsidercom:
    "Президентът на Русия Владимир Путин подписа заповед за забрана на износа на някои стоки и суровини. Заповедта включва забрана или ограничения за "износ извън територията на Руската федерация и (или) внос на територията на Руската федерация на продукти и (или) суровини", според превод на агенция Интерфакс на заповедта, публикувана във вторник. В документа се казва, че забраната влиза в сила незабавно, но не се посочва кои стоки и суровини ще бъдат засегнати от ограниченията. Кремъл разпореди на правителството да състави списък с чужди държави, които ще бъдат обект на ограниченията, добави Интерфакс. Забраната и ограниченията ще са в сила до 31 декември тази година, съобщава Интерфакс."
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дедо ви

    26 0 Отговор

    До коментар #2 от "Марков":

    Тези са бетер шопите бе! Ще си запалим къщата да изгори на Вуте плевнико! Имаме нов маркер за тъпота и късогледство - германските и евро чиновници.
  • 10 Хихи

    21 0 Отговор
    Откъде ги вадиш всеки ден тия санкции бе деде. За смях станахте.
  • 11 Бaро Вкаров

    21 0 Отговор
    Не че нещо,ама Борел ми звучи като Гурел.🐵🤡🥳👍
  • 12 Майстор на спорта

    17 1 Отговор
    О, чудо! Заради обявените санкции рублата смело наближава 100/1 долар, а в понеделник беше 164/1 долар. Путин да даде ордени "Герой России" на всички в европарламента. Господа и дами от ЕС, продължавайте смело до пълен фалит !!!
  • 13 Бай Манчо

    15 0 Отговор
    Този 5едофил да вземе да наложи санкции поименно на всеки Руснак - така за по-голяма тежест - изключително глупаво ръководство - имам чувството , че им се плаща за това .
  • 14 С една дума

    11 1 Отговор
    Едно мога да кажа за управляващите ЕС - ЖАЛКИ. Две мога да кажа за населяващите ЕС - ЖАЛКО.
  • 15 Японеца

    9 0 Отговор
    ЕС сам влиза в капан. Доктрината Рейгън работи, но без Китай. А в Китай всичко има вече!

    Коментиран от #19

  • 16 бягай бе

    6 0 Отговор
    Морук !...
  • 17 ТО-220

    2 0 Отговор
    ТваЙода ли е?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пея

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Японеца":

    Тоест да купувам боклука?
  • 20 Двоен стандарт

    4 0 Отговор
    Не ме разбирайте погрешно. За Украйна съм, но може ли Борката да каже? Аз като гражданин на ЕС, който на 07.02.22 се прибрах от ЕС трябваше да си направя 2 РSR теста. А за бежанците?
Новини по държави: