Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Март, 2022 17:21 9 099 6

Руски танкове навлизат в предградията на Киев

  • киев-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • столица-
  • танкове-
  • обсада

Руски сили вече успяха да навлязат в западните и северните предградия

Руски танкове навлизат в предградията на Киев - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руски танкове се появиха в четвъртък следобед на североизточните предели на украинската столица Киев, предаде Франс прес. Руски сили вече успяха да навлязат в западните и северните предградия на града, предаде Dariknews.bg.

Сражения се водят в село Скибин, което е на няколкостотин метра от последната пътна блокада, изградена от украинските сили, малко преди входа на Киев от североизточна посока. Ракети Град се изсипаха по опустялото село Велика Димерка, на около 5 километра от границите на Киев. Някои от ракетите паднаха на около двадесет метра от екип на Франс прес. Други ракети поразиха няколко къщи в селото, в което тази сутрин влязоха и руски военни.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че половината от населението на цялата киевска агломерация е избягало от началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари, предаде Франс прес. "Според информациите, с които разполагаме, всеки втори жител на Киев е напуснал града. Днес под два милиона жители са все още тук", каза Кличко пред украинската държавна телевизия. "Но Киев се превърна в крепост. Всяка улица, всяка сграда, всеки пропускателен пункт беше укрепен", допълни Кличко. Киевската агломерация наброяваше 3,5 милиона жители преди началото на конфликта с Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 52 гласа.



Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойко

    110 276 Отговор
    С Вас сме смели Украински братя, славяни и християни! Киев ще се превърне в лобното място на агресора и Руските орки! 1 милион въоръжени жители на столицата Киев очакват Путиновите главорези в града! Боевете ще бъдат улица за улица и къща за къща!
  • 2 Kcaniba

    211 56 Отговор
    Е па кактака!! Нали клоуна побвждавал!! 2 милиона рушняци избил, милион чеченци, милиард самолети свалил, а танкове изобщо няма, нали ватниците с каруци воювали, а бандерите са високотехнологични, те у ФБ са нумеро уно!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Винету

    55 170 Отговор
    Сега ще видят руско-фашистките окупатори градски боеве и смърт на едро! 1500 джавелини са тук, дано руснаците да имат толкова бронетехника...
  • 5 Кристиян

    41 144 Отговор
    Русия се вдигна срещу агресията и Путин! Вижте кадри и видеота от 8 март как еничарите на Путин ОМОН арестуват руски жени и ги влачат към камионетките! Повече от 1900 души бяха арестувани в Русия на протести срещу войната тази вечер. Митинги е имало в над 40 града. На места имаше безредици, като протестиращите се съпротивляваха на задържането.

    Според неофициални данни, повече от 18 хиляди души са били задържани на протести в Русия, откакто започна войната. Болшинството протестиращи са млади хора, много от задържаните са непълнолетни, предават световните агенции.
  • 6 Идва мощен руски провал

    29 100 Отговор
    Ще ви кажа една тайна на бг ушанките..войната няма да свърши дори и да превземат Киев..западна Украйна няма да падне защото американците няма да позволят..денацификация и смяна на правителството няма да има..ще има безсмислена мъка и мор за ватниците по полетата в Украйна..това предстои в близките месеци
Новини по държави: